Новиот член на семејството, иако не би бил мој прв избор, морам да признаам дека пријатно сум изнедаден и задоволен.
Се работи за последниот модел 2024, Skoda Kodiaq 1.5 TSI PHEV DSG, или со други зборови хибрид
.
Земена е како службено и приватно возило во исто време, ќе се користи редовно со оглед на удобноста која ја пружа при долги патувања, па би ја претставил пошто ако не грешам нема друга на форумов досега.
Опрема „неограничена“
..... види слики!
Матрикс фаровите се мммммммм, кој ги измисли, свака му дала!
Конкретниот примерок беше единствен достапен за веднаш, цца 57к европски во Холандија.
Подигната минатата Сабота, во Понеделникот веќе бев на пат Холандија-Белгија-Луксембург, поминати околу 2000км и впечатокот е многу комфорно возило за кратки и долги патувања, на моја висина од 194см, позади мене може да седи некој со иста висина многу комотно. Седиштата се прекрасни и удобни. Со оглед на големината и тежината, хибридот повлекува екстремно лесно во секој режим, 204кс се повеќе од доволни. Безбедносните системи се работа на привикнување......свири, кочи, предупредува, на моменти ми се вика упм
.
Потрошувачка ќе се утврдува понатаму, пошто картицата за полнење допрва треба да ја добијам, но од она што можев да приметам се работи за релативно штедливо возило кое без полнење на струја и без штедење на гас, комбинирано град/отворено покажува околу 8л/100км. Со редовно полнење струја, потрошувачката на бензин очекувам да падне за 1-2л.
Бујрум: