Автор Тема: Hyundai Recalls  (Прочитано 13705 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Hyundai Recalls
« Одговори #45 на: 19 Декември 2011, 22:20:19 pm »
Abe tuka e sekoj so svojata muva na kapata....
Ali edno e sigurno...Namerno ili nenamerno, autata denes u globala se sranje...japanci, germanci ili korejci...nebitno.

;D

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #46 на: 19 Декември 2011, 22:21:34 pm »
Почнаа да се јавуваат грешките. Кога на се ќе ускратиш нормално дека ќе се добие катастрофален резултат од возилото. Тоа е очекувано, посебно од Хјундаи кои се први да си ја набилдаат колата на хартија.

Марките како Хјундаи кои се трудат да го направат најефтиното и најускратеното возило на пазарот, всушност прават и други компании да се однесуваат н атој начин. Најдобар пример имав вчера при посета на салонот на Цитроен и споредба на Ц3 и ДС3. Разликата меѓу тие коли е околу 3000 евра, грубо. Значи реалниот Цитроен е ДС3 кој е она што Цитроен може да го направи и го прави. Тоа возило е ремек дело и вајарско је дело природе. :) Од друга страна Ц3 е последица на компаниите кои ускратуваат од сва живо и и ја вадат душата на колата. Целата срж ја вадат, да не речам корнат од своите возила за да бидат конкурентни со марките кои се цареви во ускратувањето. :)

Од сивоста на Ц3, и прекрасноста и генијалнооста на ДС3 може детално да заклучиме што придонеле компаниите како Киаундаи во светов. Ускратувањето никогаш нема да резултира со добра кола, за кое основен пример е Хјундаи. За среќа голем број производители не го тангираат тој одвратен дел од пазарот на ускратување, а дел пак (како Цитроен) прават две класи на возила. Една за оние кои уживаат во колата и сакаат да возат вистински Цитроен, а друга за оние кои би се замислиле дали Ц3 или Хјундаи нуди повеќе за парите.

Тоа е причината зошто најголемиот дел од познавачите на автомобили ги мразат лошите марки како Хјундаи.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Potpolno se soglasuvam so tebe. I jas vo nekoi temi ja spomnav ovaa teorija ma OVIE WANNABE kompanii kako KIA Hyuandai i Chery, krati krati krati do koski....
Ми текнува, ама слободно искажи ако имаш некакво искуство. Мене ептен зошто бев во Цитроен и ја согледав мрачната страна на кратењето. :)

П.С. Ептен ти ја пофалија свадбата. :)

Excuse me!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #47 на: 19 Декември 2011, 22:25:17 pm »
Abe sekoj so svojata muva na kapata....
Ali edno e sigurno...Namerno ili nenamerno, autata denes u globala se sranje.

;D
Си видел ДС3 стокмено или Волво Ц30 Т5, а Широко? Али да има и срање коли, Чери и неговата конкуренција.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #48 на: 19 Декември 2011, 22:31:11 pm »
Ali edno e sigurno...Namerno ili nenamerno, autata denes u globala se sranje...japanci, germanci ili korejci...nebitno.

;D

Amen, brother! :)
Ова на Твитер би идело као „#umoevreme колите ги правеа као коли, а не модни аксесоари“ ;D ;D ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #49 на: 19 Декември 2011, 22:41:03 pm »
Хјундаи немаат проблем со перничињата. Хјундаи имаат проблем со „колите“.

Ti si toj sto ima problem

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #50 на: 19 Декември 2011, 22:46:23 pm »
море сите имате проблеми... ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #51 на: 19 Декември 2011, 22:56:50 pm »
Што канта е тоа што има 8 воздушни перничиња, а ниедно не се отвара при директен судир?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #52 на: 19 Декември 2011, 22:59:30 pm »
jas znam, ama ne smeam da kazam. Mu vetiv na zero ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #53 на: 19 Декември 2011, 23:02:22 pm »
абе сликиве ја прават темава напорна за читање да ве замолам да ги смалите ако несакате да ги тргнете ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #54 на: 19 Декември 2011, 23:02:42 pm »
Што канта е тоа што има 8 воздушни перничиња, а ниедно не се отвара при директен судир?
Тоа е мала цена да се плати, ако имааш бесшумна рачка за волан...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #55 на: 19 Декември 2011, 23:21:13 pm »
ZIvotot ne e mala cena.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #56 на: 19 Декември 2011, 23:31:59 pm »

;D

Amen, brother! :)
Ова на Твитер би идело као „#umoevreme колите ги правеа као коли, а не модни аксесоари“ ;D ;D ;D

Umoevreme kolite imaa edno do dve vozdusni pernicinja...ali bar redovno i bezopasno se otvaraa ako ja zapukas negde. ;D

Denes citam...ili site 11 ne se otvaraat ili se otvaraat so rafal od smrtonosni parcinja metal...da te dokusurat neli...vo slucaj da si go preziveal udarot. ;D
« Последно менување: 19 Декември 2011, 23:51:57 pm Stratro »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #57 на: 19 Декември 2011, 23:45:07 pm »
jas znam, ama ne smeam da kazam. Mu vetiv na zero ;D
Ти си ограничен до тој степен што никогаш нема да ги согледаш фактите, камо ли да се помириш со нив.
Цитат
Hyundai is recalling more than 200,000 Veracruz and Santa Fe SUVs for an airbag failure.
http://www.autoguide.com/auto-news/2011/09/hyundai-santa-fe-veracruz-suvs-recalled-for-airbag-failure.html
Гледаш и на Хјундаи му се случува по незнам кој пат на незнам колку модели да не му функционираат елментарните безбедносни системи.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #58 на: 19 Декември 2011, 23:53:02 pm »
Abe nikoj ne ti go bendisuva bandazot. Sto rabota e ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда