Автор Тема: Hyundai Recalls  (Прочитано 13688 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Hyundai Recalls
« Одговори #15 на: 18 Декември 2011, 10:30:20 am »
Pisete mu pismo na tose..

Сериозно? Ти ако имаш грам човечност во тебе, не би го напишал ова. Ти имаш некоја необјаснета, патолошка опсесија со VW.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16 на: 18 Декември 2011, 10:34:23 am »
Izvini Zero, kade vide necovecnost vo mene?
Mojata takanarecena opseseija kon VW ne e pogolema od Denievata omraza kon Ljunda i velicenje na VW. Zosto ne go spomnuvas toa?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #17 на: 18 Декември 2011, 10:41:00 am »
ЛП, те молам придржувај се кон темата. Овде се зборува за кантите на Хондаи кои имаат многу ѓубре кое го нарекуваат „опрема“ во проспектот и кое не функционира.

Значи ако имаш нешто да додадеш околу тоа дека безвоздушните перничиња кај Хондаи не функционираат или дека трансмисијата им е проблематична или дека вратите не се отвараат - бујрум. За VW и Дени можеш да си закажеш третман на психијатар или психолог па за соодветен паричен надомест верувам дека убаво ќе те изслуша и ќе најде разбирање за твојот револт.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #18 на: 18 Декември 2011, 10:44:22 am »
Pisete mu pismo na tose..

Сериозно? Ти ако имаш грам човечност во тебе, не би го напишал ова. Ти имаш некоја необјаснета, патолошка опсесија со VW.

Не е он крив ....

Прв пат му се најде Љундата на тема во која со слики и докази плукаат по неа ...
Па најдоброто што можеше е да плукне по конкурентот ...

Што ке правиш, во недостиг на аргументи и факти за фаличноста на Hyundai air bags....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #19 на: 18 Декември 2011, 10:44:38 am »
Затоа што Дени не се дрзна да искористи нечива смрт во своите пропагандни цели.

Е сега, да направиме малку технички муабет. Како всушност работат воздушните перници.

Минималната брзина при која ќе се активира ербег не е фиксна. Тоест, не е „20 километри на час и повеќе“. Ова би значело дека 19 км/ч е безбедно, а 20 не е? Безбедносните системи (барем кај некои производители) користат варијанта на Fuzzy Logic за одредување на толеранциите во реално време, и се драстично побезбедни. Fuzzy Logic зема повеќе параметри во предвид за да ги одреди границите. Колку што знам, ербеговите не се активираат (на некои возила) ако не е ставен каиш, итн.

Се зборуваше дека Туарегот во кој се возел Тоше се движел со не знам каква брзина, во секој случај над 200 километри на час. На тие брзини, можеби сензорите/компјутерите кои ги контролираат ербеговите не ни стигнале да реагираат доволно брзо. Но тоа не е целта на муабетот. Темата е за recalls на возила на Hyundai. Кај тебе, (како и секогаш), а good offense is the best defense, и пак го напаѓаш VW. Класика.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #20 на: 18 Декември 2011, 11:18:00 am »
Nema podobar primer za nerabotenje na vozdusno pernice na nova kola od 100.000 evra.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #21 на: 18 Декември 2011, 12:23:15 pm »
Почнаа да се јавуваат грешките. Кога на се ќе ускратиш нормално дека ќе се добие катастрофален резултат од возилото. Тоа е очекувано, посебно од Хјундаи кои се први да си ја набилдаат колата на хартија.

Марките како Хјундаи кои се трудат да го направат најефтиното и најускратеното возило на пазарот, всушност прават и други компании да се однесуваат н атој начин. Најдобар пример имав вчера при посета на салонот на Цитроен и споредба на Ц3 и ДС3. Разликата меѓу тие коли е околу 3000 евра, грубо. Значи реалниот Цитроен е ДС3 кој е она што Цитроен може да го направи и го прави. Тоа возило е ремек дело и вајарско је дело природе. :) Од друга страна Ц3 е последица на компаниите кои ускратуваат од сва живо и и ја вадат душата на колата. Целата срж ја вадат, да не речам корнат од своите возила за да бидат конкурентни со марките кои се цареви во ускратувањето. :)

Од сивоста на Ц3, и прекрасноста и генијалнооста на ДС3 може детално да заклучиме што придонеле компаниите како Киаундаи во светов. Ускратувањето никогаш нема да резултира со добра кола, за кое основен пример е Хјундаи. За среќа голем број производители не го тангираат тој одвратен дел од пазарот на ускратување, а дел пак (како Цитроен) прават две класи на возила. Една за оние кои уживаат во колата и сакаат да возат вистински Цитроен, а друга за оние кои би се замислиле дали Ц3 или Хјундаи нуди повеќе за парите.

Тоа е причината зошто најголемиот дел од познавачите на автомобили ги мразат лошите марки како Хјундаи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #22 на: 18 Декември 2011, 13:54:50 pm »
А бре FehlerPatista, со сите ли си? Тоше, пак?? СТВАРНО?!?!?

Мрзи го Фолксваген колку сакаш, ама за име Божје прекрати го муабетов со Тоше, пошто на ништо не личи!

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #23 на: 18 Декември 2011, 23:01:13 pm »
А бре FehlerPatista, со сите ли си? Тоше, пак?? СТВАРНО?!?!?

Мрзи го Фолксваген колку сакаш, ама за име Божје прекрати го муабетов со Тоше, пошто на ништо не личи!

Име божје е Хјундаи. А како што е Хјундаи никој не е.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #24 на: 19 Декември 2011, 00:30:12 am »
Јас колку што знам Тоше не носел појас и колку што знам без разлика дали се уклучило перничето он ќе бил мртов, трзајот го убил. Башка со 200 кога ќе мавнеш дирекно во нешто џабе ти е и пич.а пред тебе да се отвори и да те голтне, пак ќе умреш. Башка кога ќе видиш дека ударот бил само со делот или половината на која што бил Тоше, све ќе ти стане јасно.

Патетично е да се користи една ваква случка и да проба да се ќари на поени од вакво нешто. Психопатски е.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #25 на: 19 Декември 2011, 02:29:15 am »
Почнаа да се јавуваат грешките. Кога на се ќе ускратиш нормално дека ќе се добие катастрофален резултат од возилото. Тоа е очекувано, посебно од Хјундаи кои се први да си ја набилдаат колата на хартија.

Марките како Хјундаи кои се трудат да го направат најефтиното и најускратеното возило на пазарот, всушност прават и други компании да се однесуваат н атој начин. Најдобар пример имав вчера при посета на салонот на Цитроен и споредба на Ц3 и ДС3. Разликата меѓу тие коли е околу 3000 евра, грубо. Значи реалниот Цитроен е ДС3 кој е она што Цитроен може да го направи и го прави. Тоа возило е ремек дело и вајарско је дело природе. :) Од друга страна Ц3 е последица на компаниите кои ускратуваат од сва живо и и ја вадат душата на колата. Целата срж ја вадат, да не речам корнат од своите возила за да бидат конкурентни со марките кои се цареви во ускратувањето. :)

Од сивоста на Ц3, и прекрасноста и генијалнооста на ДС3 може детално да заклучиме што придонеле компаниите како Киаундаи во светов. Ускратувањето никогаш нема да резултира со добра кола, за кое основен пример е Хјундаи. За среќа голем број производители не го тангираат тој одвратен дел од пазарот на ускратување, а дел пак (како Цитроен) прават две класи на возила. Една за оние кои уживаат во колата и сакаат да возат вистински Цитроен, а друга за оние кои би се замислиле дали Ц3 или Хјундаи нуди повеќе за парите.

Тоа е причината зошто најголемиот дел од познавачите на автомобили ги мразат лошите марки како Хјундаи.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Potpolno se soglasuvam so tebe. I jas vo nekoi temi ja spomnav ovaa teorija ma OVIE WANNABE kompanii kako KIA Hyuandai i Chery, krati krati krati do koski....

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #26 на: 19 Декември 2011, 09:44:07 am »
Колку хејтерска тема.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #27 на: 19 Декември 2011, 09:55:26 am »
Абе луге како може да размислувате дека ради хјундаи киа и ред други поефтини сите останати почнале да прават шкарт возила, демек пред 10 години цитроен ги правеше возилата на ниво како сегашниве DS модели или Волскваген правење лудило. И сега се решиле да си го намалат квалитетот поради Хјундаи абе нема врска.

Ако Хјундаи беше толку лошо а било кое друго толку добро па не сум будала за 2к евра помалце да купам неквалитет, ке си платам повеке и готово.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #28 на: 19 Декември 2011, 16:28:47 pm »
Ти може ќе си платиш, ама некој нема и за да ја нахрани суетата дека ете не направил глупа одлука ќе ги малтретира сите наоколу како он е генијалец затоа што купил грдо Хондаи, а сите останати се глупци зошто купиле нешто друго.

Фаланга,

Темата е мошне позитивна и има за цел да делува како терапија. Наредно ниво на помош е душевната болница во Демир Хисар.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #29 на: 19 Декември 2011, 16:33:23 pm »
Фаланга,

Темата е мошне позитивна и има за цел да делува како терапија. Наредно ниво на помош е душевната болница во Демир Хисар.
Хахаха, да во право си. Не мислев на темата дека е хејтерска туку постовите ;D