Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Simo - Carrier159 на 07 Март 2016, 20:09:15 pmТешко. Типо нема да се нуди со мали мотори, од 60кс или слично, минимум ќе биде 95кс. C Segment sedan, ама во класа на фокус и астра седан по димензии и сегментизација. Рапид-от, Целизе и 301 се е подолу една позиција. Колку што знам, Tipo е на платформата на Пунто (или некоја екстремно изменета). Можда го напраиле подугачок за да биде демек класа поголем - ама е директна замена за Линеа.Како и да е - мене ми се свиѓа како изгледа. Многу фино и модерно, а и ентериерот не е лош (во тие двете демо возила што ги имаат). Веќе бркам работа да го земам на тест, па ќе го возиме.
Тешко. Типо нема да се нуди со мали мотори, од 60кс или слично, минимум ќе биде 95кс. C Segment sedan, ама во класа на фокус и астра седан по димензии и сегментизација. Рапид-от, Целизе и 301 се е подолу една позиција.
The Egea is assembled at the Tofaş plant in Bursa, Turkey, by the Italian automaker Fiat as a world car in developing countries. It was built on Small Wide LWB platform and replaced the Bravo and Linea in the C-segment range. The Egea was designed by Fiat Style Centre, and co-developed by Tofaş, an joint venture between the Fiat Group and Koç Holding.
И што е најбитно (и за Дени интересно), проектирано е напред да седне чоек од 188, а назад да остане место за чоек од 180
или како што треба:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Да пробам, па ќе ти кажам. Не верувам на бројки од нет, сите лажат. Многу лажат. Како и сите авиокомпании што лажат.