Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 896776 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #1380 на: 29 Јануари 2014, 13:12:06 pm »
Цените си ги одредуваат самите, меѓутоа мене конкретно ми се свиѓа што цело време имаат некакви кампањи, промоции, акции, ово-оно.

Сум правел муабет со некои од импортерите, ќе се изненадите колку некои од нив многу (или малку) заработуваат.

Рецимо, знам дека заработката на Астра Класик 1.6 што сега се продава е 250 евра.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1381 на: 29 Јануари 2014, 13:30:13 pm »
Нема што Ми-Да нон стоп има некои промоции, попусти итн. и општо сите понуди од оваа промоција што е им се добри, јас би за 1.25 (82 кс) со Titanium одлична понуда... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1382 на: 29 Јануари 2014, 13:34:41 pm »
Турбото кај Форд (било бензин или дизел) си ги вреди парите ко злато.

Фиестата 1.5 ТДЦи на пример е Тренд опрема НО со стајл пакет!!!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1383 на: 29 Јануари 2014, 13:53:16 pm »
Од тебе очекував одговор како економиста, дали навистина се откжавуаат од дел од профитот или пак се откажуваат од евентуалниот преголем ќар? Тоа и ми беше прашањето.

Преголемиот ќар е сепак профит, само во друга форма. Баш од економска гледна точка го пишав постот.
Дури и со толкав попуст, имаат четири-цифрена бројка на профит од секоја продадена Фиеста. За другите модели не знам, не сум размислувал.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1384 на: 29 Јануари 2014, 14:46:08 pm »
Од тебе очекував одговор како економиста, дали навистина се откжавуаат од дел од профитот или пак се откажуваат од евентуалниот преголем ќар? Тоа и ми беше прашањето.

Преголемиот ќар е сепак профит, само во друга форма. Баш од економска гледна точка го пишав постот.
Дури и со толкав попуст, имаат четири-цифрена бројка на профит од секоја продадена Фиеста. За другите модели не знам, не сум размислувал.

Тоа е сигурно, дилерите земаат огромни пари... Нема логика некој да инвестира во толкав капитал со некои смешни 5-600 евра по кола, сега изгледа му затребало некој денар на газдата па рекол дај да пуштам промоција некоја, ама и вака доста им се исплати... Пример ако фиеста и е регуларна цена 13к евра(8к евра набавна) и во месецот ќе дојдат двајца купувачи и со тоа остварил профит од 8-10к евра затоа што обично паѓа некој попуст, а вака ја пушта за 10к евра и ќе има поголем број заинтересирани купувачи, на пример 5-6 и пак ќе има профит од некои 10-12к евра, така да профитот му е ист, па дури и поголем... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен ZeroCool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #1385 на: 29 Јануари 2014, 17:16:02 pm »
Од кога ја купиа Ми-да евереи мислам дека се не сум баш сигурен, почнаа со промоции многу често и колку што сум јас запознаен моментално заработката им е сведена на мин. но ете со попусти, акции, сервисни пакети супер си функционираат, кога јас повторно би бирал дефинитивно 1.5 Тдци. одлично моторче со мин. потрошувачка а и моменталната цена

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #1386 на: 29 Јануари 2014, 17:53:15 pm »
Од кога ја купиа Ми-да евереи мислам дека се не сум баш сигурен, почнаа со промоции многу често и колку што сум јас запознаен моментално заработката им е сведена на мин. но ете со попусти, акции, сервисни пакети супер си функционираат, кога јас повторно би бирал дефинитивно 1.5 Тдци. одлично моторче со мин. потрошувачка а и моменталната цена

Епа веќе не зимаат вработените по 1000-2000 евра плата ко што зимале предходно  ...дел ги избркаа дел за лада се сега ....од сигурни извори информацијава..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1387 на: 29 Јануари 2014, 18:54:58 pm »
Никој не зимал толкава плата.

Израелците дојдоа, инвестираа пари и сакаат профит. Соодветно на тоа, ги елиминираа сите позиции и трошоци кои сметаа дека се непотребни.

Не гледам што е проблем тука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1388 на: 30 Јануари 2014, 09:50:41 am »
50% попуст на брзи и ефикасни каросериски поправки на лесни оштетувања на вашето моторно возило (гребаници,мали вдлабнатини) во времетраeње од 8 часа за само 1200 ден. во „Olympia Motors“ - Скопје

Знае некој каков им е сервисот на Олимпија Моторс?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1389 на: 30 Јануари 2014, 09:53:49 am »
Јас видов сервис позафи нивниот салон. Сабота беше и немаше никој, па не знам да ти кажам дали им работи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1390 на: 30 Јануари 2014, 09:55:25 am »
Побитно ми е дали добро работат... За време ќе се снајдам некако :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1391 на: 30 Јануари 2014, 18:41:51 pm »
Извини, од телефон ми се прочитало КАДЕ. Можеш двава мои поста во канта да ги префрлиш.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1392 на: 31 Јануари 2014, 07:36:57 am »
Мислам дека Форд, односно Ми-Да е еден од ретките импортери кај нас, кој што редовно има вакви попусти и акции, дури и премногу често. Е сега, ми се наметнува прашањето, дали намерно ја дуваат цената од старт, за после да може значително да ја намалат за да привлечат што повеќе купувачи?

И тоа не само во продажба, имаат одлични пакети за продолжување гаранција и слични сервисни услуги..

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #1393 на: 31 Јануари 2014, 10:21:47 am »
Никој не зимал толкава плата.

Израелците дојдоа, инвестираа пари и сакаат профит. Соодветно на тоа, ги елиминираа сите позиции и трошоци кои сметаа дека се непотребни.

Не гледам што е проблем тука.

Ја со сигурност ти кажувам дека до пред да дојдат израелците имам двајца пријатели кој зимаа толкава плата 100%.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #1394 на: 01 Февруари 2014, 01:21:57 am »
Инфо од прва рака, Пасат 2.0 ТДИ Комфортлајн плус Ел. склопливи ретровизори, РЦД 510 со ЦД шаржер и тач екран во боја, двозонска климатроник, Парк сензори напред и назад, темпомат, Металик боја, Алармен уред плус со сензори за влечење и уште нешто додатно само не ми текнува што се добива за 24.000 евра. Каталошка цена на Пасатот 30.331еу :) :) 20% попуст без никакви посебни врски, второ возило од Порше, предходното им е Ауди скроз исто како моето. Блиски пријатели го капарисаа денеска, во понеделник го превзимаат така да ценава е 100% таа. Мислам дека е одлична понуда и воопшто не е скапа. За 25.500 им нудеа Ауди А3 Лимузина на која што салонска цена и беше 29.800еу.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA