Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 885826 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3635
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #5055 на: 08 Октомври 2025, 11:31:08 am »
Не можат Џимни тие толку да не украдат колку шо ние можиме да заработиме.
Амин брате
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11155
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5056 на: 08 Октомври 2025, 11:36:34 am »
ќе ти дадат гратис патосници и помош на пат и ќе се анулира разликата во курсот

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #5057 на: 08 Октомври 2025, 12:11:43 pm »
Toyota ima dobra ponuda za Corrola cross Hybrid 33 toptan

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4287
« Одговори #5058 на: 08 Октомври 2025, 12:13:28 pm »
Само што заборавилe да и стават паркинг сензори. Ќе разберев да имаше само назад сензори, а повисокото ниво и напред и назад, ама ова ќе треба од тему да купиш и да монтираш :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3407
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #5059 на: 08 Октомври 2025, 12:19:48 pm »
Само што заборавилe да и стават паркинг сензори. Ќе разберев да имаше само назад сензори, а повисокото ниво и напред и назад, ама ова ќе треба од тему да купиш и да монтираш :D

И троа изолација заборавиле.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #5060 на: 08 Октомври 2025, 12:29:05 pm »
Во фејслифтот наводно има повеќе изолација. Ја тестирав пред еден месец фејслифт со второ ниво на опрема, но само низ градска рута. Колата низ град вози одлично, па можеби и најдобро од сите други што ги тестирав периодов. До кај 60км/х беше тивко внатре, побрзо од тоа неможев да возам.

Негативни страни што забележав е дека пластиките на задните врати се многу ефтини на допир, централната конзола лесно мрдаше ако се притисни со рака. Издувуот позади делува ефтино изведен а колата не е ефтина.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3407
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #5061 на: 08 Октомври 2025, 12:36:21 pm »
Мене генерално цела корола крос ми е многу грда. Иако имаат одличен дизајн на королата не знам како успеаа крос верзијата да ја направат толку грда. Реално некој да влезел и само да направил стретч на дизајнот на королата кон сув ќе изгледаше подобро од ова.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3635
« Одговори #5062 на: 08 Октомври 2025, 12:36:54 pm »
🤣 ако на продавачица и однесеш кафе и бонбоњера, не наполитанки паланачки плежер киселина и оди од тие белгиска бонбоњера курс оди 62,2..по автоматизам а патосници се битни ко гаки у току секса-Шо би рекол братот Нандор
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2517
« Одговори #5063 на: 08 Октомври 2025, 13:16:53 pm »
Мене не ми е јасно зошто постои Корола Кросс помеѓу ЦХР и Рав4. Јасно ми е на кој сегмент припаѓа само не знам зошто постои. Можеби заради името “Корола” што е бренд во бренд.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #5064 на: 08 Октомври 2025, 13:22:37 pm »
CHR е повеќе лајфстајл возило, Корола Кросс е практично возило.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15117
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5065 на: 08 Октомври 2025, 13:29:00 pm »
Нема ништо гратис,се е тоа платено со разликата во курсот.🙂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6967
« Одговори #5066 на: 08 Октомври 2025, 14:16:17 pm »
Мене не ми е јасно зошто постои Корола Кросс помеѓу ЦХР и Рав4. Јасно ми е на кој сегмент припаѓа само не знам зошто постои. Можеби заради името “Корола” што е бренд во бренд.

Исто.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #5067 на: 08 Октомври 2025, 16:07:35 pm »
CHR e premnogu malo kolice, bukvalno mozele dvosed da go napravat. Corolla Cross ima poveke prostor

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 437
« Одговори #5068 на: 09 Октомври 2025, 10:12:27 am »
Не може да биде ориентациона. Еве, и Бугарија го исфрли/исфрлува левот и останува само евро како валута. Истото важи и кај нас национална валута е денар, врзан со евро. Додека не го исфрлиме денарот од употреба, нема никаква „ориентација“ — се знае колку пари е тоа. Тоа се нивни трикови. Курсот е 61,5 денари за едно евро, само што тие тоа не го практикуваат и си прават во свој џеб што повеќе да капне. Никаква негативност нема тука, само разјаснување — и не е баш на 50.000 евра разлика од 160 евра, туку поголема е и не едно возило него се многу па удирај и пресметувај математики колку сакаш добро смислено е тоа рачунај 100 короли по 62 курс или ти 100 евра од курс колку се тоа а не се 100 .. етц.. 21 век човек се што е попаметен е осуден на отпор тоа е.

Законски курсот МКД/ЕУР не е врзан и тоа им дава можност за вакви работи. Во Бугарија е со закон врзан курсот, кај нас не е. Цената на возилата се изразени во денари и поради полесно разбирање ги кажуваат во ЕУР. Тоа се обидувам да ти објаснам. Не дека цената е 20.000 евра, па денес ти ја сметам по 61,6560 утре по 61,4950, туку е во денари фиксна, а износот во ЕУР ти е за полесно разбирање.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #5069 на: 10 Октомври 2025, 12:04:40 pm »
Корола дојде 19900е, Хибрид со второ ниво 26500е.

https://www.toyota.com.mk/promocija/novata-corolla-sedan-2023-1/

Како функционира лизингот на Тојота? Тие бројките прикажани за прва уплата, месечна рата * 84 и последна уплата некако ми немаат смисла, за лизинг со рекламирана каматна стапка од 4.9%.