Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 753368 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #5010 на: 28 Септември 2025, 21:38:47 pm »
Форд Куга, Хјундаи Тусон, Киа Спортаж и мислам дека тоа е изборот до 30к за тој сегмент.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3145
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #5011 на: 29 Септември 2025, 06:49:29 am »
Лавовски понуди, се разбирам и маркетинг и трговија, ама дали некој може да ми каже како да се решам од рекламите од Пежо, Тојота, Мазда? Нема кај не ми излегуваат на екран. Нема да купам, нема пари да дадам, па последни да се на свет тие аута ..веќе претераа не плаќам интернет да нив ги гледам џабе и блокирање пак излегуваат.И тој 1,2 пуртек срање од мотор и ауто уште го продават да заебат луѓе до 30-40 илјади км ке издржи после ке се излежава по сервиси.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5012 на: 29 Септември 2025, 07:29:24 am »
Не можиш, ти денес треба да изгледаш 100 реклами, а кои ќе бидат зависи што отвораш на интернет и зборуваш во секојдневието.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #5013 на: 29 Септември 2025, 08:14:24 am »
Другар мој го вози во службена 208, 150.000 има поминато досега, нема никаков проблем, сервис на 30.000км.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5014 на: 29 Септември 2025, 08:19:28 am »
Другар мој го вози во службена 208, 150.000 има поминато досега, нема никаков проблем, сервис на 30.000км.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Почитуван Др,тие службени се посебни за разлика на продажба на физички лица.Само службени се нај-најиздржливи и  најдобри.Фаакт

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #5015 на: 29 Септември 2025, 09:00:07 am »
Овај 1.2 што го продаваат сега е со ланец.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #5016 на: 29 Септември 2025, 09:16:01 am »
Здраво екипа, гледам дека тука се збори околу нови коли, и дека е активна темава, па ќе го поставам тука прашањето. Ако е за на друго место, слободно модераторите нека го преместат.

Гледам да купам нова кола, максимален буџет до 30,000е. Последниве 12-3 години возам мали коли (хечбек), па сега некако повеќе е меракот за некој компакт SUV, што ќе биде малку постабилен, повисоко подвозје, подобра амортизација, подобра опрема и по-дигитализиран (во коливе што сум ги возел до сега од опрема максимум УСБ и задни сензори за паркирање :))итн; а и фамилија ќе си дојде, па ќе треба нешто поголемо. Во однос на мотор и перформанси, не барам нешто прејако, ама не би одел ни со 110-20 КС, сепак да биде возило што може да повлече малку на автопат.

Прилично сум лаик околу автомобили, па имам неколку прашања што, се надевам, ќе ми помогнат во изборот:
• Прва дилема ми е - европски vs кинески автомобили. Гледам дека кинескиве од година во година растат, многу подобра опрема нудат, дали да ги земам во предвид или да одам нешто испробано и по-конзервативно од типот на Tucson, Sportage, Kamiq, etc?
• Дали има опција по салониве да се испазарам за некој попуст или тие се тие цени што ги даваат и нема мрдање? И дали има моментално нешто на акција што вреди да се погледне во оваа класа?
• Опрема vs AT/MT - кој е подобар trade off? Во секој случај сум повеќе за AT, ама не по цена тоа да биде најосновниот модел на опрема.
• Дали со овој буџет вреди да гледам hybrid/mild hybrid? (од тоа што гледав, тука единствено може да влезе Duster, a и некои од кинеските можеби, за другиве европски тешко)

Фала однапред на секој што ќе одвои малку време и ќе препорача нешто или ќе даде сугестија!

Јас би одел на Форд Куга, зошто е единствениот СУВ што има возни карактеристики скоро како лимузина.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7563
« Одговори #5017 на: 29 Септември 2025, 10:09:38 am »
Лавовски понуди, се разбирам и маркетинг и трговија, ама дали некој може да ми каже како да се решам од рекламите од Пежо, Тојота, Мазда? Нема кај не ми излегуваат на екран. Нема да купам, нема пари да дадам, па последни да се на свет тие аута ..веќе претераа не плаќам интернет да нив ги гледам џабе и блокирање пак излегуваат.И тој 1,2 пуртек срање од мотор и ауто уште го продават да заебат луѓе до 30-40 илјади км ке издржи после ке се излежава по сервиси.

Пробај да ги блокираш тие инстаграм страни.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
« Одговори #5018 на: 29 Септември 2025, 10:15:37 am »
Сузуки С Крос 1.4 турбо е на акција за 25к еу. Неам некое мислење за моделов, Сузуки би требало да се квалитетни. 

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5019 на: 29 Септември 2025, 10:27:40 am »
Прескапи се сите модели на Сузуки, искрено и реално, не вредат таа пари квалитет да имаат ама ретро стил моторите им се океј не се 3.0 и 286 коња,тоа најјакиот им е 120/30 коња нормално дека ке е издржлив - почнувајќи од Свифт па до С-Крос ама цените витара кај вреди над 20илјади евра реално?! Сè јасно дека повеќе нема коли за 15–16 илјади евра, нормално е веќе над 25. Ама Сузуки не вреди според мене тоа свифтче од 12-13 илјади евра во врв глава ама шта чеш...

21 век, скоро 90% никој не објавува цена на моделите, па веќе кога продаваат нека објават и цена. Не знам, како да е, и да сака човек да купи или прави математики, нема јавни цени, треба да им вртиш. Не секој сака да врти. Ако има цена, ќе видам, во ред. Ако не, разгули.

Ако читаат, објавувајте цени! Ај што не можеме од вашите платени реклами да се спасиме, барем ставајте цена, налик на Пежо.Мерцедес вечно работи на ценовник и ке биде објавен еве 3 години прават онлине ценовник бог да чува и да не се набројуваат објави цена,цмими како год...

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #5020 на: 29 Септември 2025, 10:47:45 am »
Здраво екипа, гледам дека тука се збори околу нови коли, и дека е активна темава, па ќе го поставам тука прашањето. Ако е за на друго место, слободно модераторите нека го преместат.

Гледам да купам нова кола, максимален буџет до 30,000е. Последниве 12-3 години возам мали коли (хечбек), па сега некако повеќе е меракот за некој компакт SUV, што ќе биде малку постабилен, повисоко подвозје, подобра амортизација, подобра опрема и по-дигитализиран (во коливе што сум ги возел до сега од опрема максимум УСБ и задни сензори за паркирање :))итн; а и фамилија ќе си дојде, па ќе треба нешто поголемо. Во однос на мотор и перформанси, не барам нешто прејако, ама не би одел ни со 110-20 КС, сепак да биде возило што може да повлече малку на автопат.

Прилично сум лаик околу автомобили, па имам неколку прашања што, се надевам, ќе ми помогнат во изборот:
• Прва дилема ми е - европски vs кинески автомобили. Гледам дека кинескиве од година во година растат, многу подобра опрема нудат, дали да ги земам во предвид или да одам нешто испробано и по-конзервативно од типот на Tucson, Sportage, Kamiq, etc?
• Дали има опција по салониве да се испазарам за некој попуст или тие се тие цени што ги даваат и нема мрдање? И дали има моментално нешто на акција што вреди да се погледне во оваа класа?
• Опрема vs AT/MT - кој е подобар trade off? Во секој случај сум повеќе за AT, ама не по цена тоа да биде најосновниот модел на опрема.
• Дали со овој буџет вреди да гледам hybrid/mild hybrid? (од тоа што гледав, тука единствено може да влезе Duster, a и некои од кинеските можеби, за другиве европски тешко)

Фала однапред на секој што ќе одвои малку време и ќе препорача нешто или ќе даде сугестија!

1) SUV нема да ти е постабилен - баш напротив, ќе ти биде помалку стабилен, бидејќи самата физика тоа го налага т.е висок центар на гравитација.
2) Ќе имаш полоша амортизација од седан/караван
3) Поголема бучава на 120км/ч
4) Поголема потрошувачка
5) Поскапо одржување од типот на гуми, амортизери и слично.

Ако си решен за овие компромиси, одиме понатаму

Кинеските автомобили што се нудат особено Geely би го издвоил нуди многу за цената и според мене целата обработка е подобра од Kia/Hyundai.

Јас детално го разгледував Starray и бев пријатно изненаден од опрема, она што мене ме разочарува кај SUV не е кривица на Geely туку општо не ги сакам SUV-овите како возат.

Мој најдобар совет што би ти го дал е да ги извозиш сите.

Влези во Киа/Хјундаи, Шкода, Џили, Пежо, Дачија, Рено, извози ги сите.

Остави муабетите ќе имало / немало да има делови, кој ќе ти сервисира Гили или Рено или Киа, немало делови имало делови дрн дупки.

Гледај да ти направи ќеф.

За кола на ново, сигурно ќе имаш делови наредните 10 години на ваков или онаков начин.

Што се однесува до опрема, кинезите имаш буквално се на располагање, а кај другиве тоа дебело се доплаќа.

Така што ако сакаш full bells and whistles земи си Кинез и уживај.

Отсутен spiritBreaker

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #5021 на: 29 Септември 2025, 23:43:12 pm »

1) SUV нема да ти е постабилен - баш напротив, ќе ти биде помалку стабилен, бидејќи самата физика тоа го налага т.е висок центар на гравитација.
2) Ќе имаш полоша амортизација од седан/караван
3) Поголема бучава на 120км/ч
4) Поголема потрошувачка
5) Поскапо одржување од типот на гуми, амортизери и слично.

Ако си решен за овие компромиси, одиме понатаму

Кинеските автомобили што се нудат особено Geely би го издвоил нуди многу за цената и според мене целата обработка е подобра од Kia/Hyundai.

Јас детално го разгледував Starray и бев пријатно изненаден од опрема, она што мене ме разочарува кај SUV не е кривица на Geely туку општо не ги сакам SUV-овите како возат.

Мој најдобар совет што би ти го дал е да ги извозиш сите.

Влези во Киа/Хјундаи, Шкода, Џили, Пежо, Дачија, Рено, извози ги сите.

Остави муабетите ќе имало / немало да има делови, кој ќе ти сервисира Гили или Рено или Киа, немало делови имало делови дрн дупки.

Гледај да ти направи ќеф.

За кола на ново, сигурно ќе имаш делови наредните 10 години на ваков или онаков начин.

Што се однесува до опрема, кинезите имаш буквално се на располагање, а кај другиве тоа дебело се доплаќа.

Така што ако сакаш full bells and whistles земи си Кинез и уживај.
Се слагам за Geely. Само шо го зедов starray пред некој ден, "основната" GK верзија има повеќе опрема него било кој европски производител за таа цена. Кај европски производител треба да дајш уште 12К - 15К за истата опрема. Да го развозам убаво ќе пуштам преглед и слики со сите нишани.