Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 751535 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #4815 на: 12 Јануари 2025, 09:37:18 am »
Истото и јас го видов , плаќаме најскапи коли во регионот (нови) па се возело крш и уште ке се вози и увезува бидејки цените на нови само растат.Кога ке им кажеш добро како ова Пежо е толку во Словачка а кај нас толку немора Пежо било кој друг бренд имав ситуација каде испринтав ценовник официјален  и знаеш што следи дека давачки бла бла -ма немој бре да ме јебеш нек ми седи нек ти седи😂😂 (за Ауди,мерц,бмw) нема збор или имаш или немаш пари тоа од времето си било така ама овие остали модели да-ти Пежо 40 илјади евра бидуе или хундаи санта фе, се останато или пак Шкода бог да чува ……….

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #4816 на: 12 Јануари 2025, 10:40:25 am »
За жал, во право биле луѓето што ти збореле, ама ти не си бил доволно трпелив за да слушнеш и разбереш.

Давачките ни се огромни. Околу 40% од цената на новото возило се давачки кон државата. Па сеа ти прави си го есапот со другите држави и нервирај се колку сакаш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4817 на: 12 Јануари 2025, 10:43:06 am »
Поради некоја причина ми излезе реклама на ФБ од Пежо Словачка. Цените им се багатела, 2008 од 19900е, 308 пд 20600е, 408 од 26900е.

Не вервам дека кај нас за овие поефтини коли има толку повеќе давачки од таму. Словачка има ддв од 23% така да давачките се сигурно тука негде.
Најдов некој ценовник од авточајка од март лани, 2008 почнува од 21.000, што не е многу различно од 20.000, ако се погоди некоја „акција“ сигурно ќе се добие и за 20.000
Другите модели (308, 408) се поскапи за 15-20%

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4019
« Одговори #4818 на: 12 Јануари 2025, 11:03:47 am »
За 2008 според актуелниот ценовник, кој го добив по маил, почетна цена е 23450. Јас сум 100% сигурен дека за ефтиниве коли давачките не се толку повисоки од другиве земји.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1879
« Одговори #4819 на: 12 Јануари 2025, 11:05:46 am »
Во Словачка не работи 1/3 на од населението во државна администрација, ако се фати некој како краде се запленува имотот, немаат рамковни вработувања седи дома зимај плата.

Се додека има народ во државава ќе има и за паразитите. Мицко најави намалување на давачки, нема да се изненадам ако ги качат, или ќе ги качат регистрациите, ќе најдат начин да зголемат пари во буџетот.

И да не заборавиме, сепак импортерите кај нас си се лакоми, не само за коли тука за се. Не може за ср што продаваат да имаме поскапи цени од запад а 10 пати помал стандард.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4820 на: 12 Јануари 2025, 12:40:58 pm »
За да сватите во каква вукојебина живееме ќе ви дадам пример од кој што останав зачуден пред некое време.
Ми излезе реклама на фб, свинска коленица во некоја пивница во Скопје 1350ден промотивна цена во одреден временски период од денот, регуларна 1650 така нешто. За споредба, пред 10 дена во Hofbräuhaus München пивница што ја знае цел свет и што има традиција над 100год и каде што се чека за место, свинска коленица, перфектно направена беше 21еур. Е до толку е северна економски џин.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4821 на: 12 Јануари 2025, 13:42:15 pm »
За жал, во право биле луѓето што ти збореле, ама ти не си бил доволно трпелив за да слушнеш и разбереш.

Давачките ни се огромни. Околу 40% од цената на новото возило се давачки кон државата. Па сеа ти прави си го есапот со другите држави и нервирај се колку сакаш.

Директоре се ми е јасно, добро го простудирувам моделот пред купување да речеме џимнито беше поефитно со околу 4илјади евра од Србија,тука не правам проблем пошто логично поефтино ми е со споредба со други држави за жал нема конкуренција пазарот во мкд мал е и тие едни се што диктираат темпо колку ке бидат цените но пак одредени модели има поефтини,се зависи како ке им текне и колку нарачки ке има па дали некој се откаже од Моделот па ке направат цена.Со некои овластени има преговори со некои нема еве сакам Хјундаи Вену да го купам им дадов понуда моја ако ја прифатат добро ако не пак добро нек им седи неможе ни дури акциска цена да е редовна моето е последно не нивно не одам пеш или да ми е преломно да морам да платам колку барат они.Ствар е во преговори јас верувам Вену (automat cvt) не треба да помине од 19 500 ни евро повеќе.Како за се во живот го добиваш она за што има храброст да се избориш!

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4822 на: 12 Јануари 2025, 13:45:06 pm »
Во Словачка не работи 1/3 на од населението во државна администрација, ако се фати некој како краде се запленува имотот, немаат рамковни вработувања седи дома зимај плата.

Се додека има народ во државава ќе има и за паразитите. Мицко најави намалување на давачки, нема да се изненадам ако ги качат, или ќе ги качат регистрациите, ќе најдат начин да зголемат пари во буџетот.

И да не заборавиме, сепак импортерите кај нас си се лакоми, не само за коли тука за се. Не може за ср што продаваат да имаме поскапи цени од запад а 10 пати помал стандард.

Поубаво објаснето -АМИН.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #4823 на: 12 Јануари 2025, 17:07:30 pm »
A davackite za uvoz ne se namalija od 01 Jan?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4824 на: 12 Јануари 2025, 17:09:31 pm »
За 2008 според актуелниот ценовник, кој го добив по маил, почетна цена е 23450. Јас сум 100% сигурен дека за ефтиниве коли давачките не се толку повисоки од другиве земји.
Аах, гледам сеа, грешно сум гледал за 208, не за 2008 :( Се извинувам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #4825 на: 12 Јануари 2025, 17:54:50 pm »
A davackite za uvoz ne se namalija od 01 Jan?

Хахахаахаххахахаххахахахахахах

Не, и никогаш нема

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #4826 на: 12 Јануари 2025, 18:14:13 pm »
Беше само уште една лага пуштена во јавност.  Бричат.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4019
« Одговори #4827 на: 12 Јануари 2025, 18:40:12 pm »
Основниот 2008 веројатно е со набавна  цена  од 16к евра.

Тоа значи 6% ДМВ плус 1% царина и 18% ддв.

Во словачка има 23% ддв, не знам дали имаат други давачки.

Ако споредиме нема толку разлика за цената да е повисока скоро 20%. Можеби за 5 до 7% ама не и 20%.

Така да или дилерот лупа 3000е маржа или имаат лош договор со Пежо и добиваат поскапи возила.

П.с Ако враќаат ддв се исплати да се купи од таму да се донеси тука и ќе излези поефтино.

Еве и Опел Астра таму со автоматик и убава опрема 17к нето. Тука оваа верзија е сигурно 27к. Макс 6к давачки ќе има кај нас, значи 4к маржа увозникот лупнал.

https://online.opel-ihned.sk/Opel/Astra/m5zinbza8a5/

« Последно менување: 12 Јануари 2025, 18:49:49 pm Skywalker »
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #4828 на: 12 Јануари 2025, 19:34:57 pm »
Нема дилер што не лупа барем 2000 евра маржа па нагоре.

Само што маржата не е чист ќар.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4829 на: 12 Јануари 2025, 20:43:41 pm »
И јаче