Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 928584 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55278
  • Махер
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #4395 на: 19 Јануари 2023, 19:20:09 pm »
Пробај во МиДа што има на лагер и дали може да симнат 10% ако земаш одма ако се решиш. И во Еуроимпекс исто.
Од МиДа Тусон ми влегува во игра ама треба бааѓи да се приземјат со цените, во просек се по 4-5000 евра по ниво на опрема поскапи од Србија со нивниот демек екстра попуст што е неприфатливо за мене.
Еуроимпекс бев , не ме собира во 508 мада не се интересни  ни со цените, надвор од мојот буџет секако
Најверотјано ќе биде половно возило 1-2 години старо со проверка дебела, да сме живи здрави.
Форд Куга е многу добра кола, ако ти се бендисува во поглед на тишина, динамика, команди итн. Исто така и C5 Aircross е многу солиден, со тоа што е помек, изгледот е помодерен, само што командите се релативно тач базирани нажалост.

Тусон и Спортаж ако си ги поминал, тогаш тие се најефтините. Или барем беа, пред да се кријат цените како змија нозе.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30698
    • CARclub.mk
« Одговори #4396 на: 19 Јануари 2023, 20:01:09 pm »
Тусон и Спортаж ако си ги поминал, тогаш тие се најефтините. Или барем беа, пред да се кријат цените како змија нозе.

Цените си се јавно достапни и за Sportage и за Tucson. Дури има објавени цени и за Tucson Hybrid и Tucson N-Line, ако човек сака.

Од МиДа Тусон ми влегува во игра ама треба бааѓи да се приземјат со цените, во просек се по 4-5000 евра по ниво на опрема поскапи од Србија со нивниот демек екстра попуст што е неприфатливо за мене.

Еве го споредувањето со Србија што го спомнав. Споредувањето е ептен без врска, затоа што има давачките кон државата во Македонија и во Србија се различни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4397 на: 19 Јануари 2023, 20:12:13 pm »
Таман да не се мачи да гледа Спортаж, штом не носеле дизел веќе. А изгледа ни аутоматик. Корисна информација.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30698
    • CARclub.mk
« Одговори #4398 на: 19 Јануари 2023, 21:57:09 pm »
Сум го линкнал само акцискиот ценовник. Еве го и регуларниот ценовник за Sportage, со аутоматик. Нема дизел.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4399 на: 20 Јануари 2023, 01:36:35 am »
Кој би рекол дека Тусон има, а ова нема. А за бензин, аутоматик во сув, со среќа нека е потрошњата.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
« Одговори #4400 на: 20 Јануари 2023, 08:07:07 am »

Цените си се јавно достапни и за Sportage и за Tucson. Дури има објавени цени и за Tucson Hybrid и Tucson N-Line, ако човек сака.

Еве го споредувањето со Србија што го спомнав. Споредувањето е ептен без врска, затоа што има давачките кон државата во Македонија и во Србија се различни.

Давачките не се 4000 евра поголеми во МК, стандардот е ист ако не и подобар нивниот. Кога им ги смомнав цените во Србија одма го сменија муабетот, да видиме да израчунаме па намалија уште  1500 евра али пак се превисоки за мене тие цени.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #4401 на: 20 Јануари 2023, 08:18:22 am »
Кој би рекол дека Тусон има, а ова нема. А за бензин, аутоматик во сув, со среќа нека е потрошњата.
Токму така, од искуство со потрошња на бензин турбо Тусон автоматик кој го купи мој колега ќе ја заобиколам таа опција, инаку тоа е комбинација на кој најмногу попуст ми понуди МИда. Има дизел со две недели испорака поради тоа што ги лагерисуваат во Белград но висока ми е цената, прво ти го нудат со двете највисоки нивоа на опрема, па ако не те убедат после да видам да прашам да не има откажано некој, сите финти ми се познати на продавачите, не ми е прва кола нова да купувам.

Прво ми е важно да ме собере во возилото без да се ударам во конзолата и да може позади мене децата да седат.
Сепак сум 193цм и 105 кг, а и потребен ми е простор за детски седишта, колички и такви габаритни ствари.
Исто така сакам да добијам повеќе од возилата што ги имам моментално а не да се вратам назад со опрема и мотор.
Спремен сум за компромиси  единствено во однос на мотор, да жртвувам малку сила за сметка на пониска потрошувачка пошто сите отидоа на даунсајзинг заради Х причини кои сите ги знаеме.
А дека ќе му платам напумпани цени нема да му платам, чесно си ги заработувам парите и доволно информации имам и искуство.

Drifted....

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #4402 на: 20 Јануари 2023, 08:25:46 am »
Пробај во МиДа што има на лагер и дали може да симнат 10% ако земаш одма ако се решиш. И во Еуроимпекс исто.
Еуроимпекс бев , не ме собира во 508 мада не се интересни  ни со цените, надвор од мојот буџет секако
Најверотјано ќе биде половно возило 1-2 години старо со проверка дебела, да сме живи здрави.
Форд Куга е многу добра кола, ако ти се бендисува во поглед на тишина, динамика, команди итн. Исто така и C5 Aircross е многу солиден, со тоа што е помек, изгледот е помодерен, само што командите се релативно тач базирани нажалост.

На работа имаме 3 службени Куги од претходниот модел со 2.0 дизел.
Никогаш нема да купам Форд само поради искуствата со нив, само толку ќе кажам.
Инаку да, имаат сток во Шпанија (каде и се произведува) на Куги кои сега ги нудат на акција ама фала, ќе си ги продадат.
Drifted....

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1246
« Одговори #4403 на: 20 Јануари 2023, 09:30:34 am »
По профилнава слика, мислам дека ти треба „жестоко“ возило. Пробај со kia XCEED GT со 204кс.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4341
« Одговори #4404 на: 20 Јануари 2023, 09:33:09 am »
Со Xceed па како забегале со цената, 30к почетна.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #4405 на: 20 Јануари 2023, 09:33:23 am »
По профилнава слика, мислам дека ти треба „жестоко“ возило. Пробај со kia XCEED GT со 204кс.
хаха, повеќе ме влече Стингерот со 3.3 TT и AWD, а тоа на профилната можеби некогаш..
Drifted....

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4645
« Одговори #4406 на: 20 Јануари 2023, 09:38:12 am »
Мала ќе му биде Xceed-от, како и Sportage, а ако и Tucson е (би требало да е) со исти димензии како Sportage, и тој ќе е мал. Да видиш Skoda Kodiaq да пробаш дали ќе ти е таман @JDM4LIFE
Ford Kuga е мал, те малце простор има за возачот, дури мислам дека е помал од азијциве спомнати.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #4407 на: 20 Јануари 2023, 09:49:35 am »
Мала ќе му биде Xceed-от, како и Sportage, а ако и Tucson е (би требало да е) со исти димензии како Sportage, и тој ќе е мал. Да видиш Skoda Kodiaq да пробаш дали ќе ти е таман @JDM4LIFE
Ford Kuga е мал, те малце простор има за возачот, дури мислам дека е помал од азијциве спомнати.
Ме собира постариот, го имам возено, сегашниот модел сигурно е сличен но не ми е симпатичен, а и не сум баш фан на шкода, цената ми е надвор до буџет барем моментално, плус се нуди само со автоматик  за 2.0 мотор.
Гледав и Суперб кој би ми одговарал најмногу али висока ми е цената и роковите за испорака му се неодредени, од 6-12 месеци без гаранција во договорот за купопродажба.
« Последно менување: 20 Јануари 2023, 09:54:54 am JDM4LIFE »
Drifted....

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5237
  • The Spartan General
« Одговори #4408 на: 20 Јануари 2023, 10:40:25 am »
Vo Toyota Camry sigurno kje te sobere.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #4409 на: 20 Јануари 2023, 10:43:02 am »
Vo Toyota Camry sigurno kje te sobere.
Ме собира, ама пак и тие забегаа со цените имам во друга тема напишано мислам детално објаснување за ситуацијата со нив...
Drifted....