Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 797441 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30257
    • CARclub.mk
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #4065 на: 12 Јуни 2022, 17:58:28 pm »
Муабетите за снег и таблици префрлени тука.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9011
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #4066 на: 12 Јуни 2022, 19:18:20 pm »
Муабетите за снег и таблици префрлени тука.

Извини на дигресија, ама останале 2-3 страни. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #4067 на: 16 Јуни 2022, 00:08:58 am »
@Simo - Carrier159
Штета што не е аутоматик T-Roc-от. Елем, смешен е муабетот за мануел дека бил подобар од DSG во било кое сценарио. Обично го прават луѓе кои никад не возеле возило со аутоматик, а особено не DSG.

Дај фотки од T-roc-от и детали за опремата. Ако си сериозен за продавање и ако и фати око на мојава да се договараме да праиме дил.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44566
  • Il Moderatore
« Одговори #4068 на: 16 Јуни 2022, 06:34:00 am »

Дај фотки од T-roc-от и детали за опремата. Ако си сериозен за продавање и ако и фати око на мојава да се договараме да праиме дил.
Не батка, не е за продавање, финтата беше да го смениме за аутоматик со овие што сироти не може да си купат со мануелец кола веќе. Тогаш беше земен бидејќи немаше друго возило за купуење преку порше лизинг. Значи, не ма ше    ко ла   воопшто у салон!! А кола мораше да се купи, и затоа и беше купено такво како што беше. Службено е, така да ќе си го вози госпоЖа (и ја чатпат за викенди) наредни 3 години секако, а после ќе видиме што ќе биде. Опремата е како да ти кажам... некој рандом кликал изглеа што да стаи: Камера, самозатемнувачки ретровизор, адаптив круз, автоматска клима...овие лејн асист мислам стандардно доаѓаат, мултимедијата не знам шо е, ама се врзуе со андроид, има свеќи уместо лед фарови и фала богу - мануелен мењач, да не се заглавуе по снегови :D
Слики немам, не ме привлекло когарето апарат да извадам да го сликам, али ќе лупнам некоја фотка попладнево, чисто за атер. :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
« Одговори #4069 на: 16 Јуни 2022, 06:39:53 am »
Не ставај, остај.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44566
  • Il Moderatore
« Одговори #4070 на: 16 Јуни 2022, 06:45:20 am »
Не ставај, остај.
;D Што би рекол Јура „пластика исто као у ти року“ :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #4071 на: 16 Јуни 2022, 07:44:36 am »
Не батка, не е за продавање, финтата беше да го смениме за аутоматик со овие што сироти не може да си купат со мануелец кола веќе. Тогаш беше земен бидејќи немаше друго возило за купуење преку порше лизинг.
Нема возила ни сега. 100 пати им барав на Порше да ми јават кога ќе имаат најава за нова тура. Вчера ми се јавија да ми кажат дека им стигнало 1 (ЕДНО) возило t-roc 2.0TDI 115KS мењуал, ванила, бело со минимум опрема ко шо неќам. Им викам:
- цена?
- 31500
- Нешто не ми штима ценава, на веб страницата имате сосема други цени. За помалку пари (некое евро помалку од 31К) на ценовник нудите 2.0TDI 150KS DSG7 со Style опрема.
- Aма ова е фејслифт.
- И шо е различно?
- Па браниците се малку сменети и има кај шалт-таблата еден дел кој беше од пластика сега е гумиран.
- Цена?
- 41К евра.
(Се смеам)
- Имате од старите да порачаме?
- Немаме.
- Фала многу, неќам веќе t-roc.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1903
« Одговори #4072 на: 16 Јуни 2022, 07:50:52 am »
Комедии се со цениве, али ќе помине кризата, ќе почнат да прават залихи па ќе мора да паднат од небо и да стават реални цени.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4073 на: 16 Јуни 2022, 08:10:21 am »
Комедии се со цениве, али ќе помине кризата, ќе почнат да прават залихи па ќе мора да паднат од небо и да стават реални цени.
Тешко. Нема да прават залихи. Стареат колите на цела планета, се расипуваат, скапуваат, побарувачката само расте. Едноставно се префрлија на нов бизнис модел поголемиот дел компании, 70% од производството, 70% од вработените, 200% маржи од што си било. И готово.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4074 на: 16 Јуни 2022, 08:11:04 am »

Мислам дека нема. Си сконтаа производителите дека со помалку продадени коли, можат повеќе да заработат. Мерцедес веќе си кажа дека нема да бркаат бројки, него ќе се концентрираат на попрофитабилни модели.

Плус, неколку производители веќе најавуваат агенциски модел на продажба - колата нема да ја купиш од локален импортер/дилер, туку ќе ја купиш директно од производителот. Локалниот дилер само ќе ги истера царинските процедури и ќе ти ја испорача.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1903
« Одговори #4075 на: 16 Јуни 2022, 08:35:05 am »
  Then we are doomed,  Dacia ќе купуваме.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4076 на: 16 Јуни 2022, 08:36:32 am »
  Then we are doomed,  Dacia ќе купуваме.
Со сегашниве модели? Пффф со задоволство. 5-6 знакчиња рено од источна европа каде се продава под соодветно име и решен проблем.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4077 на: 16 Јуни 2022, 09:18:58 am »
Се ребрендираа, го нема веќе отварачот за шишиња напред.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
« Одговори #4078 на: 16 Јуни 2022, 09:41:10 am »
Чешки до знакчето да е работата :D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6080
« Одговори #4079 на: 16 Јуни 2022, 10:36:50 am »
Мн солидно изгледаат, сто пати подобро изгледа дастерот и внатре и надвор отколку Т рок, а цените се земја небо разлика.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html