Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 963164 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1313
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #3615 на: 06 Април 2021, 16:50:08 pm »
Многу сте размазени. СО Сузуки Свифт 1.0 3 цилинра 900 кубика 54 коња го имам возено стариот пат за Игуменица (Крф). Кој не го возел не знае. Леташе сузуката. Сеа нешто многу се разбацавате со њутн метри, нагиби, глупости небаре све рели возаачи на форумов

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1030
« Одговори #3616 на: 06 Април 2021, 17:38:07 pm »
Многу сте размазени. СО Сузуки Свифт 1.0 3 цилинра 900 кубика 54 коња го имам возено стариот пат за Игуменица (Крф). Кој не го возел не знае. Леташе сузуката. Сеа нешто многу се разбацавате со њутн метри, нагиби, глупости небаре све рели возаачи на форумов

Свифтот натоварен со 4ца во кола и багаж е полесен од реното празно.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1030
« Одговори #3617 на: 06 Април 2021, 17:40:30 pm »

Мајтапете се, нафтените полиња пресушуваат...
Поминаа времињата на возење со 120 по планинските превои и слупување во туѓи ленти. Сакале неќеле, има да се вози економично и безбедно, воедно ќе се ужива во пејзажот.

Иднината е електрича. Исто троши и 70hp Нисан и 700hp Порше.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45142
  • Il Moderatore
« Одговори #3618 на: 06 Април 2021, 17:41:43 pm »

Suzuki swift 1.0: Weight-Power Output Ratio :   13.5 kg/hp
Renaul Clio SCE 65hp: Weight-to-power ratio   16 kg/Hp

Секако дека ќе лета сузукито!

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656
« Одговори #3619 на: 06 Април 2021, 23:11:43 pm »

Поминаа времињата на возење со 120 по планинските превои и слупување во туѓи ленти. Сакале неќеле, има да се вози економично и безбедно, воедно ќе се ужива во пејзажот.
Сум возел на планински превој, со 59kw, 5души и полн багажник. Воопшто не беше уживање. 😁
Реално, таквите нови па и постари коли до 80кс. Се наменети и треба да си останат во град.
Друга работа е што кај нас, се купува кола да се вози на одмор, низ град, на планина, на секаде

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3943
« Одговори #3620 на: 07 Април 2021, 07:31:13 am »
7год. возев Југо со 55кс, кај не бев, по Србија се до Нови Сад, Грција, Македонијава ја преорав. 2ца во кола со полн гепек, од кој само боцата плин тежи полна некои 70-80кг, и куферите на задно седиште, Стража во 4та си ја качував без проблем. До вчера сите возевте коли со по 60кс и ги величевте како да се од злато, денес ви е под ниво толку "слаба" кола. Јасно е дека возило е повеќе од потреба и дека треба да има респектабилна јачина, ама дај спуштете се малку од небесните висини.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6705
« Одговори #3621 на: 07 Април 2021, 07:51:19 am »
Муабетиве се да се прекрстиш три пати. Да, сите на директен или индиректен начин сте имале искуство со возило од 60кс и шо значи дека во 2021 треба да фрламе 12.000 евра за такво возило??

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15247
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3622 на: 07 Април 2021, 07:52:45 am »
Се испод 150кс и без турбо дали тб дали тд е преживување.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6705
« Одговори #3623 на: 07 Април 2021, 08:04:16 am »
Ти си размазен изгледа кога си бил помлад не си се возел покрај хрватското крајбрежје со застава 101.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45142
  • Il Moderatore
« Одговори #3624 на: 07 Април 2021, 08:09:36 am »

Suzuki swift 1.0: Weight-Power Output Ratio :   13.5 kg/hp
Renaul Clio SCE 65hp: Weight-to-power ratio   16 kg/Hp

Секако дека ќе лета сузукито!

7год. возев Југо со 55кс, кај не бев, по Србија се до Нови Сад, Грција, Македонијава ја преорав. 2ца во кола со полн гепек, од кој само боцата плин тежи полна некои 70-80кг, и куферите на задно седиште, Стража во 4та си ја качував без проблем. До вчера сите возевте коли со по 60кс и ги величевте како да се од злато, денес ви е под ниво толку "слаба" кола. Јасно е дека возило е повеќе од потреба и дека треба да има респектабилна јачина, ама дај спуштете се малку од небесните висини.

Weight-Power Output Ratio :   14.4 kg/hp

Сеуште подобро од Клиото... :( Веројатно Југо 45-ка ќе биде блиску до клиото со снага/тежина однос...  А такви ќе бидат и перформансите отприлика. А југо 45 нема перфроманси.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
« Одговори #3625 на: 07 Април 2021, 08:29:26 am »
Една Астра 1.4 140 коња ќе ја реши дискусијава, турбо бензин за апетитите на тие што сакаат побрза кола, 13к евра за тие што бараат евтина кола.

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #3626 на: 07 Април 2021, 08:56:56 am »
Легендата вели дека сеуште има заглавено луѓе со фичовци, пеглички, рено четворки, буби, стојадини па и југа по планинските превои  ;D

Отсутен tomm1060

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #3627 на: 07 Април 2021, 09:02:04 am »
Исто и една Giulietta 1.4TB  8)
What is Alfa Romeo known for?
It was founded on 24 June 1910 in Milan, Italy, as A.L.F.A., an acronym for Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. The brand is known for sport-oriented vehicles and has been involved in car racing since 1911.🍀

Возила на членови: https://forum.carclub.mk/index.php/topic,26160.0.html

Follow me on IG: https://www.instagram.com/d_volante159?igsh=MWlkM29rbHN1Y3d1cg==

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7379
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3628 на: 07 Април 2021, 09:04:49 am »

Прв пат го гледам презентеров, и поинтересен од Мат Вотсон ми е, комедии.  ::)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #3629 на: 07 Април 2021, 09:12:24 am »

Сум возел на планински превој, со 59kw, 5души и полн багажник. Воопшто не беше уживање. 😁
Реално, таквите нови па и постари коли до 80кс. Се наменети и треба да си останат во град.
Друга работа е што кај нас, се купува кола да се вози на одмор, низ град, на планина, на секаде
Кај нас се купува 20 годишно ауди а6 со 200 коњи за низ град и евентуално еднаш на одмор, притоа се трпи за леб ако кровот се одлепи или треба да се сменат плочки или нешто слично.

Инаку се сложувам дека најверојатно би имало друг подобар избор за истите пари.

@Power to the people одамна го следам каналов, имаат добри емисии за тепање неделно попладне.