Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 969676 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #3405 на: 08 Декември 2020, 23:12:42 pm »
Во Словенија Леонот од 14 500
Машала разлика со кај нас

А и голфот демо возило се зема за разумна цена

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
« Одговори #3406 на: 16 Декември 2020, 12:47:36 pm »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #3407 на: 16 Декември 2020, 13:34:14 pm »
Добро бе колку Астри имаат земено овие. 2 години ги продаваат, а катаљон ги има низ Скопје :))

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #3408 на: 16 Декември 2020, 13:46:04 pm »
Добро бе колку Астри имаат земено овие. 2 години ги продаваат, а катаљон ги има низ Скопје :))

Кога спомна, баш ме интересира кога се произведени коливе. Колку што знам, уште се произедува седанов за одредени пазари.

Али е дел од погубната стратегија на GM за Opel. Се надевам дека нема да траат ваквите излети уште долго.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3409 на: 16 Декември 2020, 15:01:22 pm »
Јас пак се надевам ПСА да бидат дамбетер , па да лапнам некоја непродадена Инсигнија ГСИ  по редовна цена за Астра.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #3410 на: 16 Декември 2020, 16:42:51 pm »
Se proizveduvaa astrite edno vreme ushte ne sum siguren vo dali uste ama do pred godina dena sigurno

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3411 на: 16 Декември 2020, 16:52:52 pm »
Не гледам што е негативноста да може да си купиш супер кола по супер цена и тоа од салон. Вака треба сите производители да прават. И тоа што повеќе тоа подобро.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #3412 на: 16 Декември 2020, 17:14:24 pm »
Јас пак се надевам ПСА да бидат дамбетер , па да лапнам некоја непродадена Инсигнија ГСИ  по редовна цена за Астра.
Ти како љубител на опел што не го зема моделов на сликиве туку зема астра хеч половна? Не е убаво со туѓи пари да мудрувате без усул.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3413 на: 16 Декември 2020, 17:17:42 pm »
Не гледам што е негативноста да може да си купиш супер кола по супер цена и тоа од салон. Вака треба сите производители да прават. И тоа што повеќе тоа подобро.

Dobra cena si ima so turbo motor

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3414 на: 16 Декември 2020, 17:26:02 pm »

Затоа што се уништува вредноста на поновиот модел и се нарушува вредноста на брендот. Имаш возило кое е моделски старо 10 години, и кое се продава за 13.000 Евра, и нов, тековен модел кој се продава за 17.000 Евра. Кој ќе го купи новиот модел?

Ова е муабетот - „Тато, кога ќе купиме Голф 5? Кога ќе излезе Голф 8.“

Опел место да заработува од новите модели, модели во кои се вложени милијарди Евра, и модели кои се објективно подобри, продава стари модели, кои не можат да се споредуваат со тековните модели од конкуренцијата, ама се продаваат пошто се поевтини. Во меѓувреме, новата Astra K која е реално подобра кола... Чмае. Некој што ќе ја купи за 17.000 и ќе проба да ја продаде после две-три години, ќе добие одговор „како бе бараш 12.000 за колава? Па нова е 13.000. Еве, ќе ти дадам 8.000“.

Уствари, баш тоа прави Опел во моментов - продава „половни“ нови возила. Мада, мислам дека ова е чистење лагер, и дека кога ќе се распродадат овие, толку...

Многу брендови своевремено имаа вакви авантури. И на време ги откачија, пошто сконтаа дека само си пукаат во нога.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3415 на: 16 Декември 2020, 17:34:20 pm »
Jas kolku so znam sekogash Opel si imashe astra classic i ja nudeshe na odredeni pazari.

Naprotiv jas mislam deka dobro im konkurira i sekogash bi ja izbral pred 301, c ellyse, tipo i ostali koli vo toj cenoven rang.

Kolava se prodava po cena od nova hyundai i10. I mislam deka voopshto ne preci na novata astra.

Kolava sigurno odi na pazari kade ne se ni ocekuva boom na noviot model

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3416 на: 16 Декември 2020, 17:37:43 pm »
Па не секогаш. Колку што се сеќавам, кај нас почна со Astra H пред 10-тина години.

И Астра не треба да е конурент на 301, Ц-Елизе, Типо. Треба да е конкурент на Голф, Меган, Фокус...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3417 на: 16 Декември 2020, 17:40:01 pm »
Bez razlika. Zboruvam samo za cenovna kategorija.

Za tie pari od gorenavedenite vozila ja bi ja odbral astrata.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3418 на: 16 Декември 2020, 17:57:22 pm »

Затоа што се уништува вредноста на поновиот модел и се нарушува вредноста на брендот. Имаш возило кое е моделски старо 10 години, и кое се продава за 13.000 Евра, и нов, тековен модел кој се продава за 17.000 Евра. Кој ќе го купи новиот модел?

Ова е муабетот - „Тато, кога ќе купиме Голф 5? Кога ќе излезе Голф 8.“

Опел место да заработува од новите модели, модели во кои се вложени милијарди Евра, и модели кои се објективно подобри, продава стари модели, кои не можат да се споредуваат со тековните модели од конкуренцијата, ама се продаваат пошто се поевтини. Во меѓувреме, новата Astra K која е реално подобра кола... Чмае. Некој што ќе ја купи за 17.000 и ќе проба да ја продаде после две-три години, ќе добие одговор „како бе бараш 12.000 за колава? Па нова е 13.000. Еве, ќе ти дадам 8.000“.

Уствари, баш тоа прави Опел во моментов - продава „половни“ нови возила. Мада, мислам дека ова е чистење лагер, и дека кога ќе се распродадат овие, толку...

Многу брендови своевремено имаа вакви авантури. И на време ги откачија, пошто сконтаа дека само си пукаат во нога.
Незнам како може кола од салон со 0 километри да спориш дека е проблем. Кола која на населението ептен одговара и која за цената е ненормално добра зделка. Зошто пречи да ја има за корисникот? За да мора да купи скапаница? За да "за тие пари вози Мерцедес" (што везе нема со она што значеше мерцедес)

Не се сите ентузијасти за да купуваат Фокус СТ. Им треба кола. Поефтина, а да има багажник. Просечен буџет во МК за кола е 8000-14000 евра. Незнам како може да спомнуваш 13000 кола и 17000 кола во иста реченица. Воопшто не се наменети за истите луѓе тие две коли.

Незнам зошто толку омраза кон правилно ценовно позиционирани модели, а нелогична поддршка за баснословни износи, непоткрепени со ништо суштинско, туку само со пена за бричење.

Колата си е еден од ретките избори што може да ги направи граѓанин, а да не земе скапаница половна А6 од 2004 или Х3 од 2012та.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3419 на: 16 Декември 2020, 18:00:09 pm »
Ти како љубител на опел што не го зема моделов на сликиве туку зема астра хеч половна? Не е убаво со туѓи пари да мудрувате без усул.

Затоа што мојата е поретка, побрза, поубава, поопремена, во салон е платена повеќе од дупло, а јас ја земав уште поефтино,  а и ќе ја продадам поскапо.

Неам поим на кои туѓи пари мислиш, али кога се мои во прашање не планирам Опел да го жалам.