Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 969496 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #3360 на: 23 Ноември 2020, 21:39:48 pm »
Секаде  по салоните цените во небо.
Затоа Џулија се купува како што купи Борче, 508 се купува по цена како на попустов (иако лично 20к и 130 кс не ми одат во иста реченица и уште ми е скап), Опел ќе се купиш како демо возило за макс. 12к и тоа е тоа.

И ДеМјуро купи Стингер ГТ стоен 2 години во салон за 37.000 долари, наместо за 50, а има пари да вози и одржува Форд ГТ.

Уствари едино Голф 8 вреди за парите од салон.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #3361 на: 23 Ноември 2020, 21:41:30 pm »
Не мора да ми е на место, за мене е ноубрејнер кога станува збор Alfa vs Peugeot (барем додека не се споиле саглам).

Тоа да, се согласувам.
За жал, после 4ти Јануари Пежо и Алфа често ке се користат во иста реченица.
Ден за жалост за мене, пошто сум љубител на италијаски коли, а спротивното кон француски.

Ke ima posle  nekoja alfa so 1.5 hdi

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #3362 на: 23 Ноември 2020, 22:02:09 pm »
Затоа Џулија се купува како што купи Борче, 508 се купува по цена како на попустов (иако лично 20к и 130 кс не ми одат во иста реченица и уште ми е скап), Опел ќе се купиш како демо возило за макс. 12к и тоа е тоа.

И ДеМјуро купи Стингер ГТ стоен 2 години во салон за 37.000 долари, наместо за 50, а има пари да вози и одржува Форд ГТ.

Golf 1.6 тди трендлајн, со 105кс, и нешто ситно од опрема 24.000 пред 9 години, не знам зошто те чуди 508ца за 20 и кусур кога е лимузина, ем убава.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #3363 на: 23 Ноември 2020, 22:18:20 pm »

Ќути, за малце TDI ќе беше ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
« Одговори #3364 на: 23 Ноември 2020, 22:39:06 pm »

Golf 1.6 тди трендлајн, со 105кс, и нешто ситно од опрема 24.000 пред 9 години, не знам зошто те чуди 508ца за 20 и кусур кога е лимузина, ем убава.

Ништо не ме чуди.
Затоа во авто салон влегувам само кога треба да се разгледаат понуди за службена кола.

А тој трендлајн со 105 кс за 24 ако стварно толку бил, сигурно денес некој ќе го купи за 12 со 200.000 поминати и тоа среќен дека го заебал газдата.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #3365 на: 23 Ноември 2020, 23:02:32 pm »
Не мора да ми е на место, за мене е ноубрејнер кога станува збор Alfa vs Peugeot (барем додека не се споиле саглам).

Тоа да, се согласувам.
Ден за жалост за мене, пошто сум љубител на италијаски коли, а спротивното кон француски.

Баш тоа се мислам, кој дизел мотор ке се нуди  спојувањето, JTD или HDI. Што мислите ?
Знам дека дизелите се во изумирање, и дека ке се ориентираат на бензинци и електрични, и мислам дека бензинските puretech моторите на Пежо ке превземат работа за послбите модели, но ме интересира кој дизел ке испадне подобар за новата компанија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #3366 на: 23 Ноември 2020, 23:04:26 pm »

Тоа да, се согласувам.

Баш тоа се мислам, кој дизел мотор ке се нуди  спојувањето, JTD или HDI. Што мислите ?
Знам дека дизелите се во изумирање, и дека ке се ориентираат на бензинци и електрични, и мислам дека бензинските puretech моторите на Пежо ке превземат работа за послбите модели, но ме интересира кој дизел ке испадне подобар за новата компанија.

Тој што ќе е поефтин за производство и ќе носи поголем профит. Ич не ги занима кој е подобар.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #3367 на: 24 Ноември 2020, 08:05:15 am »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #3368 на: 24 Ноември 2020, 09:27:58 am »
Posle spojuvanje vo mass proizvodstvo ke bide HDI. Posebno 1.5. Veke masovno odi vo Peugeot, Citroen, Opel. Sigurno ke go ima i vo Fiat, Jeep.
E vo Alfa teshko so znam.

Nego edna rabota ne mi e jasna od spojkavaPSA i Fiat. Ferrari i Masserati nikoj ne gi spomnuva..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #3369 на: 24 Ноември 2020, 09:35:09 am »
Ferrari е независен бренд и нема врска со приказната. Maserati е дел од FCA и ќе биде дел од Stellantis (така се вика заедничката компанија).

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #3370 на: 24 Ноември 2020, 09:58:45 am »
Posle spojuvanje vo mass proizvodstvo ke bide HDI. Posebno 1.5. Veke masovno odi vo Peugeot, Citroen, Opel. Sigurno ke go ima i vo Fiat, Jeep.
E vo Alfa teshko so znam.

Алфа Ромео моментално се на крстопат.

Или ќе одат на картата да преминат во сериозен премиум бренд, од типот на Волво да речеме, со одличен дизајн (во секој случај, не сегашниов, бидејќи освен оние што сакаат Алфа другите некако не им се допаѓа дизајнот или барем делува веќе застарен) и добри перформанси, без никакви компромиси на квалитет или да се претворат во полукусзна извеба на Фиат, нешто што го правеа одреден период ама некако не им вроди со најголем плод.

Моменталната филозофија ни ваму ни таму, воопшто не им успеа. Катастрофална продажба имаат и ќе го доупропастат брендот.

Друга работа, според мене и Ланчија треба да се врати на пазарот само што треба да се види каде да се позиционираат.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3371 на: 24 Ноември 2020, 11:06:23 am »
Ма каков премиум, тоа е резервирано за Масерати и DS Citroen. Особено што Масерати ќе иде фул електрик. Алфа после мерџеров ќе извадат нова Giulietta, компактен седан со спортски карактеристики. Барем така се збори.

https://auto.everyeye.it/notizie/ritorno-alfa-romeo-giulietta-auto-stellantis-480284.html

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #3372 на: 26 Ноември 2020, 18:03:18 pm »
Лапај
Матрикс фарови
Хед ап дисплеј
160кс
Навигација
Камера за рикверц

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3373 на: 26 Ноември 2020, 19:31:40 pm »
Топ понуда за малце пари.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #3374 на: 26 Ноември 2020, 19:39:01 pm »
Само ќе да е утната темата.