2500 километри во моја сопственост. Требаше да бидат повеќе ама испаднаа некои непредвидени авионски патувања во меѓувреме па мораше да поседи во гаража. Главно на отворено, ама и секоја потреба за возење низ град е со неа.
Колава ми ги надминува сите очекувања. Не дека е моја, ама мислам дека е најдобрата кола што сум ја возел.
Ко што пишав и претходно низ град се вози супер, тврда но релативно удобна, има торк колку сакаш па можеш и во 6та на 50км/ч да ја ставиш. Моторот во Efficient не се ни слуша дека работи. Активирав пред 3 дена КарПлеј во ReDrive, сега мислам дека има сѐ што ѝ треба од creature comforts за да биде одличен дејли.
Неделата накај Кавадарци ми беше првата прилика прописно да ја згазам. Досега цело време ме фаќаа дождови, магли, гужви кога и да излезам на отворено. Сега се погоди сончево, немаше никој по пат, и
@fuzzjaw не му беше страв да се вози брзо.
Диференцијалот во MDM мод многу ја менува. Толку стабилност на 220км/ч во кривина досега немам осетено. За разлика од 335ката што сериозно се нишаше и се чувствуваше како задниот дел „доцни“ зад инпутите на волан, тука е сѐ директно. Фидбекот на волан е малку туп ама надокнадува со ненормалниот фидбек од патот низ цела шасија.
Буквално се радувам на секое возење на колава ко мало дете, низ град кај и да одам вртам екстра кругови само за да ја повозам повеќе. Неделава бев на одмор и се надевав на многу возење, ама ме утепа алергија и седев дома поголем дел од времето. Викендов ќе надокнадувам.
Здравје да ѝ го средам единствениот проблем со запчаникот, да ставам мапи за диф/мотор/волан од M2 CS, и напролет ќе се носи на Серес.