Автор Тема: Купувам Мерцедес А150/А180 CDI  (Прочитано 1164 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
Купувам Мерцедес А150/А180 CDI
« на: 18 Август 2024, 12:21:18 pm »
Доколку некој ваш познаник продава вакво возило (предност бензинец поради градското возење) ве молам пуштете го огласот тука. Имам искуство со А150 бензин/плин неколку години, па повторно сме заинтересирани за такво нешто. Сѐ што видов на огласи бил составувано од 3 коли и моторот работи прелошо...
Фејслифт не нудете, буџетот е ограничен.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Купувам Мерцедес А150/А180 CDI
« Одговори #1 на: 07 Септември 2024, 00:25:38 am »
Бамп. Може да влезат во потесен круг и Опел Астра Х бензинец (или бензин+плин) исто и Форд Фиеста Мк7.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3010
« Одговори #2 на: 07 Септември 2024, 08:07:18 am »
Колку ти е буџет? Јас планирам да ја давам фиестата моја.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3 на: 07 Септември 2024, 10:11:06 am »
Мерцедес и астра до 3000, за фиеста не сум определил буџет, љма најверојатно околу 5000. Мада, јас не одлучувам околу буџетот, јас одлучувам која кола ќе биде, не е за мене  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34073
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4 на: 07 Септември 2024, 10:15:03 am »
Доколку некој ваш познаник продава вакво возило (предност бензинец поради градското возење) ве молам пуштете го огласот тука. Имам искуство со А150 бензин/плин неколку години, па повторно сме заинтересирани за такво нешто. Сѐ што видов на огласи бил составувано од 3 коли и моторот работи прелошо...
Фејслифт не нудете, буџетот е ограничен.
Епа за ограничен буџет можеш само таков мерцедес да купиш. не знам што воопшто се мачиш за се поразлично од тоа. Иначе има Мерцедеси на кои моторот им работи убаво, само ти немаш буџет за нив.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #5 на: 07 Септември 2024, 10:16:32 am »
Мерцедесот го продадовме за 1500 со плин пред 2 години во перфектна состојба со козметички забелешки, некој месец пред да се купи астрата. Не може некој за кола од 2004та да бара над 4000€.

Еве предложи Мерцедес 2004-2008ма од познаник, па да дискутираме  ;D
Може и на бугарски табли слободно.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2708
  • Слобода или смрт
« Одговори #6 на: 07 Септември 2024, 10:21:21 am »
Мерцедес и астра до 3000, за фиеста не сум определил буџет, љма најверојатно околу 5000. Мада, јас не одлучувам околу буџетот, јас одлучувам која кола ќе биде, не е за мене  ;D

Кукала го мајка оној што ќе му бираш кола. Мислам да нудиш на некој А класа прва генерација е криминал и треба да се лежи затвор за тоа.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #7 на: 07 Септември 2024, 10:24:40 am »
Ох макии, еден оглас не може да се напише тука или било што. Жената бара таква кола, таква возела, таква сака. Возела од игла до локомотива. Од мало количе со две врати па до џип и тоа во око паднало. Јас не бирам кој модел ќе биде, туку која кола ќе се купи, ете малку појасно. И не е прва генерација W168, туку втора W169, а со фејслифтот разликата е минимална кој е од 2008-2012та, најмногу се забележува во фаровите и моторите се исти, само под друга ознака, ако претходно имало A150 бензин со 95кс, сега истиот е именуван како А160 бензин со 95кс. А ако не си се возел во А и Б класа (исто е возењето и внатрешноста) тогаш напразно зборуваш. Имаме на форумов и од А класа и од Б класа сопственици, па дури и по продажбата лош збор не кажале, е сега ти јади си...

Ако сме можеле да отидеме преку 4 пати фамилијарно Германија со него, доволно ни е, астрата не може толку да ја товарам, до Скопје не можам да дојдам со толку мал багажник (па уште плин фалеше). Да ти пратам слика колку работи се донеле од Германија тука баш со такго количе ќе речиш шанса нема. Си опремив соба за кино баш на тој начин.
« Последно менување: 07 Септември 2024, 10:29:58 am nestor04 »

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #8 на: 07 Септември 2024, 10:34:38 am »
Да ти пратам слика колку работи се донеле од Германија тука баш со такго количе ќе речиш шанса нема. Си опремив соба за кино баш на тој начин.

Netflix & kühlen

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #9 на: 07 Септември 2024, 10:38:21 am »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=5118415
Мислење? Менувачот гледам дека е сменет, го сменивме и ние само тоа од непланиран дефект (мада кога ја купувавме знаевме). Има 4 електрични прозорци, греачи на седишта. Гледам десно е изгребана како во ѕид, ама не гледам толку надворешно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34073
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10 на: 07 Септември 2024, 10:39:40 am »
Ох макии, еден оглас не може да се напише тука или било што.
Па ете напишан ти е огласот, and more.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #11 на: 10 Септември 2024, 07:28:09 am »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=5118415
Мислење? Менувачот гледам дека е сменет, го сменивме и ние само тоа од непланиран дефект (мада кога ја купувавме знаевме). Има 4 електрични прозорци, греачи на седишта. Гледам десно е изгребана како во ѕид, ама не гледам толку надворешно.

strogo baras so 4ri vrati da bide mercedesot??

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12 на: 10 Септември 2024, 09:20:34 am »
Да.

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 513
« Одговори #13 на: 10 Септември 2024, 09:45:53 am »

Кукала го мајка оној што ќе му бираш кола. Мислам да нудиш на некој А класа прва генерација е криминал и треба да се лежи затвор за тоа.

Зш? Плус бара 2ра генерација....

Имам мерцедес од 1ва генерација, ја чувам од 2011та. Кога пак би бирал, би ја одбрал без размислување повторно... Најголем проблем сум имал со мајстори, за дијагностицирање проблем... а не со колата... Најголем проблем со колата било чистење на клапната -  т.е. за да дојде до чистење на клапната, мајстори сакаа да менуваат компјутер, сонди.... и што уште не.... проблем со кој се решил со чистење на клапна...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #14 на: 12 Септември 2024, 14:09:08 pm »
Ох макии, еден оглас не може да се напише тука или било што. Жената бара таква кола, таква возела, таква сака. Возела од игла до локомотива. Од мало количе со две врати па до џип и тоа во око паднало. Јас не бирам кој модел ќе биде, туку која кола ќе се купи, ете малку појасно. И не е прва генерација W168, туку втора W169, а со фејслифтот разликата е минимална кој е од 2008-2012та, најмногу се забележува во фаровите и моторите се исти, само под друга ознака, ако претходно имало A150 бензин со 95кс, сега истиот е именуван како А160 бензин со 95кс. А ако не си се возел во А и Б класа (исто е возењето и внатрешноста) тогаш напразно зборуваш. Имаме на форумов и од А класа и од Б класа сопственици, па дури и по продажбата лош збор не кажале, е сега ти јади си...

Ако сме можеле да отидеме преку 4 пати фамилијарно Германија со него, доволно ни е, астрата не може толку да ја товарам, до Скопје не можам да дојдам со толку мал багажник (па уште плин фалеше). Да ти пратам слика колку работи се донеле од Германија тука баш со такго количе ќе речиш шанса нема. Си опремив соба за кино баш на тој начин.

Да не биде без ич почна мици да се буни нешто те некој сензор или е за притисок на уљето или е за нивото двата се поврзани, класика пред годишен одмор возам почнува да пишти црвена порака стоп нивото на уљето ниско (поучен од марјан дека германец кога ке рече црвено стоп одма стој) застанав одма изгасив кола почекав вадам шипка има уље не е мрднато, (после годишен сервис одма сликам за да си пратам и досега никад у моја сопственост нема испиено) проверив визуелно никаде не капе. Запалив кола грешката ја снема после пар дена пак иста песна изгаси упали ја снема, мајстор у 5 за 12 најдов среќа ме уштека на дијагностика сем грешката ништо друго ја проверија вика вози ја ти гарантирам ништо нема да биде кога ке се вратиш од одмор ке мењаме по захтевен бил зафатот за сензорот... истерав одмор 750км натака навака нит јави нит ништо грешка се вратив вчера и пиип пак хаха иста песна гаси пали ја нема (после 750км ништо нема мрднато уљето), и сега останува да закажам сервис и планирано е да се смени следново:

1.Уље
2. Филтер за полен
3. Филтер за мотор
4. Филтер за гориво
5. Глицерин (го немам променето одкако е кај мене)
6. Водна пумпа (немам променето одкако е кај мене)
7. Каиш (го немам променето одкако е кај мене)
8. Ролери и затегачи
9. Сензориве најверојатно двата ќе се мењаат по тоа што читав на форуми
10. Најверојатно некој лагер на тркало е пред откажување на брзини докај 40-50 се слуша неко фуфуфу од што е не знам над тоа го нема

Ќе се бара термин следниов период 6к од претходниот сервис има така да малце порано но не е страшно

Kај мене на хондата сензоров се менува за 5 минути. Тука е проблемот со мерцедесите А и Б класа што за банална работа неможе лесно да завршиш работа.