Конечно земав српски пост пејд, по права мини голгота. Сакав постоечкиот при пејд да го преконфигурирам во пост пејд. На страната пишуваше дека поштата во Ниш е едно од местата каде што може да се преконфигурира. Идам во истата пред недела дена, дечко, доџи у понедељак. Викам важи, само што не сум возел уште еднаш 400 километри.
Застанав на излезната рампа од Ниш, викам дајте пост пејд. Дечко, На Газ пром имаш 100%, ми не продајемо овде. Ок, викам, 5 километри ми е во спротивен правец, ама веќе ме фаќа магарешки инает тој ден да земам пост пејд и крај. Ајде на Газ Пром. Вика, дечко, само да ти допуним при пејд. Викај заеби, не ми пишано.
Застанав на Лук Оил пред Владичин Хан за вода, и го прашувам ликот, а бе да не имате Пост Пејд тагови. Ми ја виде таблицата, и ми вика, А што не узмеш код вас на границу? И ми светна дека има веднаш после граница, иако милион пати поминав покрај истото последнава година.
Идам таму, дечко, не ради нам систем цели дан. Си викам дал е можно. Од инат, во Врање ке се вратам. Вика, чек да пробам још једнош. И помина, ми даде нов таг, додадов картици за Македонија, Србија и Црна Гора. Ми остана уште Хрватска да средам. Доста лесно е направено, се скенира QR код, и се регистрираш. Го тестирав низ Србија, работи перфектно.