Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 73907 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44808
  • Il Moderatore
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #915 на: 16 Февруари 2026, 19:35:43 pm »
Кај нас ако имаш М-Таг не си купил ексклузивно право на рампата. И М-Кард имаат исто право на истата рампа. И тука треба да заврши муабетот. Се` дури не се изолира рмапата ексклузивно за М-Таг, ќе си пичат и тие со М-Кард таму. И јас сум пичел, сега имам и Кард и Таг, па што опали! (Таг не работи на Миладиновци) :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8216
  • Плинаш!!!
« Одговори #916 на: 16 Февруари 2026, 19:48:50 pm »
Би ве советувал да ја избегнуваме миладиновци после 1ви март. Ќе се започне со работа, ќе се реновира за да има м-таг. Така да ако не сакате да трпите гужви, подалеку од миладиновци.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7704
« Одговори #917 на: 16 Февруари 2026, 19:51:40 pm »
Конечно земав српски пост пејд, по права мини голгота. Сакав постоечкиот при пејд да го преконфигурирам во пост пејд. На страната пишуваше дека поштата во Ниш е едно од местата каде што може да се преконфигурира. Идам во истата пред недела дена, дечко, доџи у понедељак. Викам важи, само што не сум возел уште еднаш 400 километри.

Застанав на излезната рампа од Ниш, викам дајте пост пејд. Дечко, На Газ пром имаш 100%, ми не продајемо овде. Ок, викам, 5 километри ми е во спротивен правец, ама веќе ме фаќа магарешки инает тој ден да земам пост пејд и крај. Ајде на Газ Пром. Вика, дечко, само да ти допуним при пејд. Викај заеби, не ми пишано.

Застанав на Лук Оил пред Владичин Хан за вода, и го прашувам ликот, а бе да не имате Пост Пејд тагови. Ми ја виде таблицата, и ми вика, А што не узмеш код вас на границу? И ми светна дека има веднаш после граница, иако милион пати поминав покрај истото последнава година.

Идам таму, дечко, не ради нам систем цели дан. Си викам дал е можно. Од инат, во Врање ке се вратам. Вика, чек да пробам још једнош. И помина, ми даде нов таг, додадов картици за Македонија, Србија и Црна Гора. Ми остана уште Хрватска да средам. Доста лесно е направено, се скенира QR код, и се регистрираш. Го тестирав низ Србија, работи перфектно.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6998
« Одговори #918 на: 16 Февруари 2026, 20:34:43 pm »
Би ве советувал да ја избегнуваме миладиновци после 1ви март. Ќе се започне со работа, ќе се реновира за да има м-таг. Така да ако не сакате да трпите гужви, подалеку од миладиновци.

Имаш потврдено инфо за ова ?
Како и да е корисно инфо, секогаш кога планирам да патувам, обавезно погледнувам на камери дали има многу гужва на Миладиновци, па така секогаш Петровец ми е бекап.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #919 на: 16 Февруари 2026, 21:41:53 pm »
Па последното инфо што го имам е дека од март ќе се почне со работа. Е сеа требаше и од мај лани па од септември исто лани и сеа као од март дефинитивно. Али ајде, да почекаме па да видиме. Како и да е ако имам ново инфо ќе споделам тука.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3292
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #920 на: 17 Февруари 2026, 18:40:11 pm »
После 4 години тагот престана да работи. На ниту една патарина несака да отвара. А поради претплатата на него имам сериозна сума на пари кои сега не можат да се искористат. Прашав на патарината кај свети николе ми рекоа да идам на петровец и таму да пријавам. Тапа џонсон.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #921 на: 17 Февруари 2026, 22:08:00 pm »
Ќе ти го средат на петровец, или ќе ти дадат нов и ќе ти ја префрлат сумата што си ја имал на стариот.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6800
« Одговори #922 на: 17 Февруари 2026, 22:13:11 pm »
Бесплатно или…?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!