Гласање

Абе це бе?

Кипар (во октомври)
3 (17.6%)
Сицилија (во септември)
6 (35.3%)
Сардинија (во септември)
8 (47.1%)

Вкупно гласови: 17

Автор Тема: Предлог за летување, 2024-та  (Прочитано 3632 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
Предлог за летување, 2024-та
« на: 24 Декември 2023, 19:09:32 pm »
Не знам како да ја почнам темава, а да не изгледа како куропецање или нешто слично.

Обично, имам навика летниов одмор да почнам да го планирам периодов и најдоцна до крајот на февруари одлучувам. Потоа барам и сместување и превоз и се информирам детално за местото каде би одел.
Некако ми е плус позитивна ментална гимнастика тмурниов период да го пребродам подобро.

На ниедна од дестинацииве не сум бил лично, меѓутоа знам отприлика за сите три кои се опциите во поглед во кој регион да се сместиш, каде се добрите плажи и се тоа.
Последна опција (доколку сите три излезат финансиски неодржливи) е да повторам Кефалонија + Лефкада, по 5-6 дена на двете.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #1 на: 24 Декември 2023, 22:17:34 pm »
Иди на Скијатос. Можеш, но и не мораш со кола.

Од тоа што ја сум видел у Грчка, Скијатос е одличен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Одг: Предлог за летување, 2024-та
« Одговори #2 на: 24 Декември 2023, 22:19:51 pm »
Иди на Скијатос. Можеш, но и не мораш со кола.

Скијатос е џам.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #3 на: 25 Декември 2023, 02:10:31 am »
Отвори гугл мапс, баратај низ островчињата грчки према Турција и одбери си некое :)

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #4 на: 25 Декември 2023, 07:57:44 am »
Odi Portugalija ostavija grcka malce ne ti bega

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #5 на: 25 Декември 2023, 08:41:51 am »
Скијатос, после Крит ќе му личи како да отишол во некое место со 10 куќи.
Убав е островот, последниве години ептен искомерцијализиран, има тури до Скопелос и Алонисос.
Таму е ќеф скутер 125 да ренташ.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #6 на: 25 Декември 2023, 10:29:41 am »
Sicilia e mnogu golem ostrov biraj kade ke bidesh, jas pred 5 god mislam bev mnogu izvozev so renta car.

Septemvri ti e super nikako avgust

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #7 на: 25 Декември 2023, 11:09:27 am »
Ако до сега не си бил во Шпанија а можеш да си дозволиш топло ти ја препорачувам Палма де Мајорка, дефинитивно една од најубавите дестинации од цел медитеран. Ако сакаш активен одмор има многу што да се види. За да стигнеш до таму најисплатлив начин е веројатно од Софија до Валенсиа/Барселона со визаир па траект до палма. Сместуване за двајца би требало да почнува од 5/600 евра за 7 дена, можеш слободно да одбереш и подалечно сместување оти градкиот автобуски превоз е евтин и брз а и оди до сите популарни плажи, Храната е одлична а цените споредливи со скопските. Плажите се споредливи со грчките на лик но не се пренатрупани со лежалки и обавезно имаат дел во кој што можеш да си травиш крпа и чадор. Од градските мене ми се свиѓаше Кала Мајор но имаш многу избор. Ако си сам и сакаш забавен провод џирни го и Мегалуф,има англичанки и американки на кило. ;)

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #8 на: 25 Декември 2023, 11:11:48 am »
Ако до сега не си бил во Шпанија а можеш да си дозволиш топло ти ја препорачувам Палма де Мајорка, дефинитивно една од најубавите дестинации од цел медитеран. Ако сакаш активен одмор има многу што да се види. За да стигнеш до таму најисплатлив начин е веројатно од Софија до Валенсиа/Барселона со визаир па траект до палма. Сместуване за двајца би требало да почнува од 5/600 евра за 7 дена, можеш слободно да одбереш и подалечно сместување оти градкиот автобуски превоз е евтин и брз а и оди до сите популарни плажи, Храната е одлична а цените споредливи со скопските. Плажите се споредливи со грчките на лик но не се пренатрупани со лежалки и обавезно имаат дел во кој што можеш да си травиш крпа и чадор. Од градските мене ми се свиѓаше Кала Мајор но имаш многу избор. Ако си сам и сакаш забавен провод џирни го и Мегалуф,има англичанки и американки на кило. ;)

пс. Иако е блиску посета на Ибица не би препорачал, само трошење на време и  пари е, погодно за еднодневна екскурзија и толку.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #9 на: 27 Декември 2023, 10:51:53 am »
Скијатос ми е во план одамна, меѓутоа заедно со Скопелос и Алонисос т.е пример 5-6 ноќевања на Скијатос, по 2 на другите острови.
Само не сум сигурен дека сакам таму да одам годинава, а и некако е прескап траектов, отсекогаш. Кога веќе возам до Волос - ќе се спуштам и до Атина, па на источен Крит пошо траектот и не е многу поскап од тој од Волос до Скијатос.

Девојкава ме запиња за Италија некаде, никогаш не била, а и јас не сум бил на островите. Затоа отпаѓаат Португалија, Мајорка.
Исто така и Кипар е одлична опција за во октомври.
Ќе седнам после нова година да видам како се конекциите со летовите, во кој регион да гледам сместувања, цена на истите, рент...

Во краен случај доколку е скапо за Италија и Кипар - ќе одам 5 дена Лефкада и 5 дена Кефалонија. Јас сум бил, меѓутоа девојкава не е (а бевме Крф, Закинтос), па да ги заокружи Јонските.
A и мене би ми било наједноставно за организирање пошто јас сум планерот, госпожата се пакува само и трга.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #10 на: 27 Декември 2023, 11:07:13 am »
Како и секоја жена. За неа "напорната" работа завршува кај предлогот дека треба да се оди некаде на одмор.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #11 на: 27 Декември 2023, 11:10:01 am »
Направи си Екс-Ју Рута преку Црна Гора (Никшиќ), па пушти се на Клобук и Дубровник, по Пељешачки мост до Макарска, па Сплит, Шибеник. После помини откај Плитвички Езера до Карловац. И од таму штрафта Македонија. 
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #12 на: 27 Декември 2023, 11:12:43 am »
Неповрзано ова веќе кога отпаѓа Шпанија Португалија, ама лани другарка имаше резервирано со време за во август во Тенерифе, 400 евра плати за цел месец со доручек, собата со два кревети нешто мини решо и вц, онака пристојно. Во хостелот или шо и да беше има coworking space, кујна заедничка, нешто пилатес/јога часови, дали беспари не се сеќавам или ептен ефтино. Плажа на 3-4 минутки пеш и Лидл во близина. Онака се било ефтинко.
Убаво промена за тие шо работат со лаптопот под мишка.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13 на: 27 Декември 2023, 11:16:10 am »
Неповрзано ова веќе кога отпаѓа Шпанија Португалија, ама лани другарка имаше резервирано со време за во август во Тенерифе, 400 евра плати за цел месец со доручек, собата со два кревети нешто мини решо и вц, онака пристојно. Во хостелот или шо и да беше има coworking space, кујна заедничка, нешто пилатес/јога часови, дали беспари не се сеќавам или ептен ефтино. Плажа на 3-4 минутки пеш и Лидл во близина. Онака се било ефтинко.
Убаво промена за тие шо работат со лаптопот под мишка.

Валенсија слично горе доле

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #14 на: 27 Декември 2023, 11:22:02 am »
Од понудените опции, мене некако би ме влечело највеќе кон Сардинија.