Автор Тема: Problemi na noviot Tucson  (Прочитано 15503 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
Одг: Problemi na noviot Tucson
« Одговори #90 на: 27 Декември 2023, 20:59:31 pm »
Aman be so napraivte so DPF-ive
Dobro posle tolku menuvanje ne pobaravte nekakvo neznam objasnuvanje do koga vaka? Duri ne izleze od garancija i sam da gonplakash?

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 279
« Одговори #91 на: 28 Декември 2023, 06:05:15 am »
Aman be so napraivte so DPF-ive
Dobro posle tolku menuvanje ne pobaravte nekakvo neznam objasnuvanje do koga vaka? Duri ne izleze od garancija i sam da gonplakash?

Кај мене е менуван додека беше службено возило, пред да го земам. Последната промена (на цел систем) е направена токму пред да го купам...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6436
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #92 на: 28 Декември 2023, 07:16:19 am »
Ете зошто го продавале значи...  ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #93 на: 28 Декември 2023, 07:44:16 am »
Ova samo na 1.6 se slucuva ili i na 2.0

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #94 на: 28 Декември 2023, 10:03:57 am »
Najdobro ti e da kompletiras dokumentacija i da srocis eden jak dopis do centralata.
Ocigledno ne si osamen slucaj i treba da go resiv problemot na povisoko nivo.
Nasiov diler raboti na osnov na licenca, taka da treba da se pozalis kaj tie nad niv.
So nasive da si nemas rabota mnogu mnogu.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #95 на: 28 Декември 2023, 10:30:47 am »
Ubavi soveti vi dale, brkajte dur e vo garancija posle skapo ke ve cini

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #96 на: 28 Декември 2023, 10:33:37 am »
Затоа се купува бензин кога се зема нова кола. Прекомплицирани ги прават модерниве дизели.

На старо гледаш што е најзачувано, нормално.

Отсутен dekicot

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #97 на: 28 Декември 2023, 10:45:25 am »
Benzincite imaat problem so GPF. Inace jas pishav do Evropa (Cechka) i odma posle toa dobiv povik od Hyundai (MK) i mi spodelija info deka Q1 od 2024 treba da dobijat softver koj KAO bi go reshil problemot. Voedno spodelija deka od niv e pobarano da zemat primerok od gorivo i da go pushtat na ispituvanje, i na kraj seto toa kje bide za da si se zashtitat tie samite.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #98 на: 28 Декември 2023, 10:52:23 am »
Имаше слична ситуација тука на форумов со гориво. На Филип од Битола.Пунтото кога пролупа и во Грција кога увидоа дека до горивото на Макпетрол. Макпетрол сами имаат лабораторија за испитување и као се било во ред. Во Грција му кажаа точно што не чинело со горивото. Дали му уважија нешто не знам. Има тука по форумов што точно се случуваше, стара тема е за Fiat Punto 1.4TB

Муабетот ми е, пази каде се прави таа "анализа". Некоја независна лабораторија да одреди

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5903
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #99 на: 28 Декември 2023, 10:53:15 am »
Излезе многу малку октани дека е.

Отсутен dekicot

• Почетник
  • *
« Одговори #100 на: 28 Декември 2023, 12:55:13 pm »
Mnogu triki situacija e, bash i so advokat kje razgovaram za ova. Jas pred problemot so prviot DPF stavav na Makpetrol, posle toa na Lukoil, ama pak isto. I zaklucokot na kraj, da odam vo Grcija da tocam gorivo :/

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #101 на: 28 Декември 2023, 13:09:24 pm »
Ако е до горивото, нека не продаваат возила во Македонија. И нека им е со среќа ако докажат дека горивото не чини, кого ќе тужат тогаш? МП, ЛукОил и останатите? Тој муабет ми личи како за пред кооперација и да го одвлечат корисникот на возилото да ги тужи нив.

Отсутен dekicot

• Почетник
  • *
« Одговори #102 на: 28 Декември 2023, 13:49:06 pm »
Ако е до горивото, нека не продаваат возила во Македонија. И нека им е со среќа ако докажат дека горивото не чини, кого ќе тужат тогаш? МП, ЛукОил и останатите? Тој муабет ми личи како за пред кооперација и да го одвлечат корисникот на возилото да ги тужи нив.

Ako dokazele deka gorivoto ne cini se ograduvaat od toa posle 2 isti defekti vo garanciski period da ti dadat novo vozilo, vo toj slucaj Hyundai se ograduva od se i vika deka korisnikot treba da se tuzi so snabduvacot na gorivo, luda rabota e ova.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #103 на: 28 Декември 2023, 13:57:32 pm »
Горивото е сосема во ред. Не е сигурно со топ квалитет ама има далеку полоши горива низ балканот па пак се возат колите, Србија, Косово, Албанија... сите тие имаат полошо гориво од нас па ене и таму коли има. Лесно е кога ќе направиш нешто да бараш грешка кај друг. Колата си има проблем и тоа е тоа. Мат Армстронг (јутјубер), правеше ребилд на една РС6, отиде со неа во Америка и ја зариба таму заради тоа што била ремапирана за европско гориво кое било поквалитетно и не рече човекот горивото таму не чини, само е со помала октанска вредност и тоа е тоа, кога се предвидува колата и се продава како нова на некој пазар треба да се свесни и какво гориво има таму, ако не е така нека напишат изричито во корисничкото упатство дека гориво треба во Грција да се става.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #104 на: 28 Декември 2023, 14:05:15 pm »
Benzincite imaat problem so GPF. Inace jas pishav do Evropa (Cechka) i odma posle toa dobiv povik od Hyundai (MK) i mi spodelija info deka Q1 od 2024 treba da dobijat softver koj KAO bi go reshil problemot. Voedno spodelija deka od niv e pobarano da zemat primerok od gorivo i da go pushtat na ispituvanje, i na kraj seto toa kje bide za da si se zashtitat tie samite.

Истиов случај peugeot 2000-ти години го имаше со првите HDI. Се востанови дека бризгалките умираат од неисправен бензин. Само сега не ми е јсно шо се силат толку за дизел. Јас возам toyata дизел и мислам ја згрешив, требаше бензин.

И  секако, дали ти до моментот на нивно добивае на софтверот ќе добиеш заменско возило???? Да не ти е ебан периодов.....
« Последно менување: 28 Декември 2023, 14:18:40 pm stefanel984 »