Автор Тема: Skoda Octavia Combi Style 1.5 eTSI DSG  (Прочитано 9839 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Skoda Octavia Combi Style 1.5 eTSI DSG
« Одговори #60 на: 22 Февруари 2024, 09:28:05 am »
Дали памтиш што гуми имаше туранот кога бил бучен, и што гуми има ова сега?

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3801
« Одговори #61 на: 22 Февруари 2024, 09:44:22 am »
Си сака спуштање 25мм за да вози низ кривини, или требало да одбериш Динамик пакетот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3524
« Одговори #62 на: 22 Февруари 2024, 12:36:38 pm »
Дали памтиш што гуми имаше туранот кога бил бучен, и што гуми има ова сега?

Не беше бучен од гумите, едноставно колата си беше таква. Инаку имаше Continental PC6, Continental Ultra Contact, и зимски Tigar Wintera. Побучен беше со двата сета Continental отколку Шкодава сега со BF Goodrich Gforce Winter 2.

Си сака спуштање 25мм за да вози низ кривини, или требало да одбериш Динамик пакетот.

Тоа е една од грешките што нема следен пат да ги направам при нарачка на ново возило. :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
« Одговори #63 на: 23 Февруари 2024, 01:25:45 am »
Јака грешка, шта да ти причам.
Кај да е отидовме на F1 ЗаеФ стазата 😅
То дупка до кратер секаде 😅

Браво 15К. За некоја недела ќе ме поминиш со моите 21К 😅

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4240
« Одговори #64 на: 23 Февруари 2024, 09:20:56 am »

Тоа е една од грешките што нема следен пат да ги направам при нарачка на ново возило. :D
Ама па дали ќе остане таа удобност при возењето на долги релации? Ако не влијае на изморувањето, тогаш шиткај ја и зимај со динамик пакет :)
Со еден од поранешните модели на октавија, може има 8-9 години веќе, од Скопје возев за Софија, па после неколку саати продужив накај едно градче во близина на Варна, по многу лоши услови за возење, магла имаше ептен, па пак кога стигнав таму не бев многу заморен. Супер што и со новиот модел имаш такво искуство.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #65 на: 23 Февруари 2024, 09:51:24 am »

Ама па дали ќе остане таа удобност при возењето на долги релации? Ако не влијае на изморувањето, тогаш шиткај ја и зимај со динамик пакет :)
Со еден од поранешните модели на октавија, може има 8-9 години веќе, од Скопје возев за Софија, па после неколку саати продужив накај едно градче во близина на Варна, по многу лоши услови за возење, магла имаше ептен, па пак кога стигнав таму не бев многу заморен. Супер што и со новиот модел имаш такво искуство.
Апсолутно ќе остане. Дури и ќе се зголеми удобноста на долги релации. Со тоа што тежиштето на колата ќе се симне за 2-3цм тоа е енормно подобрување за управливоста на возилото. Имено самото „лебдење“ кое го има колата и немање на контрола и осет во воланот на брзини над 130кмч се стегнува, и за возачот брзината привидно се намалува за ~20% при поголеми брзини. Удобноста значи останува или иста, или се зголемува. Не се намалува.

Удобноста е директно зависна од пневматиците. Таму ако зголемуваш инчи, масивно се влошува удобноста, се пренесуваат многу повеќе трескањата и вибрациите, се растресува и се раскрцкува колата и едноставно губи на елеганција во возењето. Станува погруба самата вожња.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #66 на: 23 Февруари 2024, 23:33:15 pm »
Само повисоки гуми, помал бандаж да биде помека и толку и е.
« Последно менување: 23 Февруари 2024, 23:41:32 pm Tischläufer »

Присутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #67 на: 26 Февруари 2024, 12:26:26 pm »
Јака грешка, шта да ти причам.
Кај да е отидовме на F1 ЗаеФ стазата 😅
То дупка до кратер секаде 😅

Браво 15К. За некоја недела ќе ме поминиш со моите 21К 😅

Верувај грешка е, често на автопат знае да ми заплива фино и не е удобно реално, што мислам дека со Динамик пакетот не би било случај.
Па типувам дека кога ќе направи 1 година ќе имам некаде околу 50к :D

Нека сврти 150к, па ќе шиткаме  ;D

Само повисоки гуми, помал бандаж да биде помека и толку и е.

Што знам, следно би земал обавезно со 18ки.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
« Одговори #68 на: 27 Февруари 2024, 19:32:15 pm »
18 е и мојот план. Само тешко се погодува бандаш. Естетски збораме. Има еден од Суперб ми прави мерак ама ќе видиме.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #69 на: 27 Февруари 2024, 19:35:20 pm »
Ќе си разгледаш по форуми, ќе си видиш што има кај нас и по комшии, па ќе си одбереш. Јас рецимо веќе знам кој модел од Japan Racing го сакам. :)

Присутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #70 на: 28 Февруари 2024, 19:24:21 pm »
Јас мислам овој ќе и легне како шамар на будала, само ми излегува на социјалниве мрежи од Пнеуматик 😅
https://www.mswwheels.com/models/msw/avantgarde/msw-50

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #71 на: 28 Февруари 2024, 19:27:35 pm »
Само ќе треба да инвестираш и во додаток на нискоќа. :)

Присутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #72 на: 15 Март 2024, 07:58:51 am »
Ставен лет сет на 17350км.
Со зимските поминати 14850км.
Најверојатно ќе купам уште едни 17ки за зимски сет, па за 18ки ќе мислам отом-потом кога ќе ги извозам летните.
« Последно менување: 15 Март 2024, 19:07:55 pm t0m1cA »

Присутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #73 на: 30 Април 2024, 13:57:17 pm »
Дојде време за активирање на перална во домашни услови, одма е подруго, јес да цел ден го ебеш ама тоа е :D
Шкодилак веќе на 22.000км, се ближи втор сервис :P

Присутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #74 на: 01 Јули 2024, 10:56:34 am »
Пред две недели едно баце со Beverly бело, без таблица, на спуштање од мост Беласица према Железничка, ме акна и му ја дувна, не знам како се задржа да не падне од мотор...
Среќа во несреќа е што нема оштетувања и излезе се со полирка, освен 2-3 ѕуцки на задниот бандаш.