Имав добра дискусија со еден продавач, вика што сте и се запнале толку со проверки, што сакате за 9000 евра, викам, ако растат на дрво кажи каде да идам да наберам, не ми е проблем да ми наплатиш 500 или 1000 евра да имаш чист ќар од добро возило, него крш продавате како премиум, викам купувачот треба да знае колку + треба да вложи во возилото, потрошен дел се мења, да не е голем дефект, па и да се договорите да му симнеш само делови или да му поправиш за цената, ма тоа е што е вика, ако не му се свиѓа друг ќе го "лапне" .... Шта речи...
епа тоа де... да знам дека ќе ми кажит што е сменето или што треба да се менуват до прва, ич не гледа в километража. Од друга страна пак ќе појш кај друг, за кола во исто стање ќе ти напрајт приказна дека е подобра него што била од салон ко излегла. Ко гледав за кола, во тие 3-4 плаца што бев сите беа која однесена, ама однесена лаик ко мене да мојт да е познит, која скапана па помината со четка со битумен ( кај колцата), така да ти ја дајт да не ја земиш, не па уште нкој цени калале, пред 15 год не биле толку.
Значи тешко нешто со 100 000 реални од увоз.
Ги има со лопата да ги ринеш. Најчесто преку програмите за користени возила на прозиводителите се. Наместо го само searchot на мобиле така и ги дава само тие.
зошто би продал кола со 100.000 реални?
Купуваш на 50-60ккм, ја возиш до 100ккм, ја продаваш приближно колку што си ја купил и ја менуваш за понова со 50-60ккм со минимална или без доплата. Реално многу по исплатливо одколку да ја возиш до 300ккм и да и го гледаш гревот и да даваш големи пари за одржување кој што идат со километражата.
Знам дека ги има на мобиле де, ама нашиве прекупци тука очигледно не носат такви возила.
чуму ти е таква, таја да чинела немало на 50к да ја продават.
Абе да, ама ја 50.000 ќе и напраа за 3-4 години, така да и ич да не ја воза драстично ќе и паднит цената, а да си некој ко ене комшијана на пример што и натепа сто и кусур накај 200.000 за 3 години , еден пес реши успат, шуте 2 год и гратис да ја дајт ќе му се исплатит.
Ко што кажа Мики, не дека нема да најдеш ама се исклучок, не правило.
Познаник на времето уште ( ко вредеа парите) „начека“ ц220 цди со 80.000, сосе царина го фати 25.000 еу. Точно дека помина уште 400.00 ама тоа време за тие пари стан во карпош се купуваше
А ако су спремен толку $$ да дадам за кола на старо ќе додадам уште 30% нова ќе ја купам. Секако ако е некој во друга ситуација можда по рационално му е поинаку да играт.
Секако е добро некој ваков тип на услуга што нудит,во добра мера ќе знаеш што земаш.
Него да вида ја со дихтунгот што ќе испаднит, да не јада многу бурекс