Prekrasno vozilo so motor i menjac na mesto, licno ne sum lubitel na 4x4 vozila, no veruvam deka i BMW kako i Q4 kaj Alfa, pogolem del od vremeto e samo RWD.
Daj ti kazi ni na nas kako vozi?
Razmisluvas li za remap ?
Koga ke dades krug
Да бидејќи станува позабавно, коа исклучиш трсакшн, избереш спорт плус и мењачот на лево, апсолутно се дрифта со задни тркала без проблем. Ланч контролор е брутален, ако не си подготвен ке ти го укочи вратот.
Возилото било на 100 било на 262 колку што оди топ спиид се однесува исто. Мирно, залепено за пат без бучава и вибрации.
Можам да кажам дека е тотално и целосно различно од се шо имам возено до сега претежно дизел.
Кажав во другата тема дека пробував дизел варијанта на 3.0 на bmw, исто и v6 ка ауди а6 патувавме за Грција неколку пати, и буквално тие возила мене ми се поблиски до голф 6 2.0 тди 140 кој што го возам секојдневно одколку до m340i. Едноставно не се споредуваат, другите возила делуваат како играчка.
Исто имав чест да се возам и во 992, исто тотално различно возило, многу подинсмично лесно, агилно, bmw се осекја дека е тешко малце и му тежи газот споредувајќи го до порше се разбира. Исто и со голф Р, исто Р многу лајт на неговите нози доста агилен. Стриктно збореме зa high performance vehicles.
Sent from my iPhone using Tapatalk