Прашање во врска со проблем кој го имам на Peugeot 406 2.0HDi 80kW. Го земав пред некој ден, земам/ќе возам дизел после 20 год. и ќе оди на мајстор и дијагностика секако но ете совет и за тоа ќе ми треба кај кој мајстор кој ги работи и е добар.
Проблемот е: на цапнување-оптеретување на педалот за гас скокаат обртаите но колата не мрда а ако се дава постепено гас си прима и работи нормално, нема никакво димење угорница удолница си влече но ако не е стисната педалата туку ако постепено се додава гас. Претходниот сопственик ме убедува дека е некој сензор за туража, а моето прашање е дали постои такво нешто и дали е можно да е такво нешто?
Како бе луѓево наоѓаат вакви купувачи како тебе и им викаат дека сензорот за туража е расипан, алал им вера која среќа ја имаат
Како што кажа погоре Симо, сет ламела потисна и замаец и се е топ. Сензор за туража не постои
Еееех како, док има овци ќе има и в'на, како викаат!!!
Шала на страна, купувањето беше да речеме пресметан ризик немав возено од поновиве дизели никогаш ништо, моторот нормално прљав запрашен/неперен но сув и едноставно ниска цена, со намера да им дадам втора шанса на дизелите но нешто што ќе си го средувам а не од старт да го преплатам. Се сомневав и јас на пливајучи односно сет кумплуг со пливајучи, но ете човекот ме убедуваше дека не е до тоа да не се секирам да си го сменам само сензорот за туража тој не дозволувал го палел чекенџинот и не и давал колата да повлече, сетот бил сменет пред 15-20000 км.
Воедно Златко ако читаш, пошто ме излажа а отворено ти реков биди искрен нема да ме премисли и тоа да е, заборави и на услугата што ти ја ветив и на таканареченото пријателство!!!
Едноставно некои не заслужуваат да си човек...