Имам пукнатина на шофершајбна на Suzuki S-Cross (2020). Неколку мајстори ми рекоа дека е премногу голема да се лепи и не се нафаќаат.
Имам две понуди за нови:
- од Миркат, овластен сервисер на Сузуки - 800 евра
- од Едел Пром и Еуро глас, Olimpia шофершајбна за 185 евра
Дали некој има искуство со Olimpia шофершајбни? Читам на интернет дека има голема разлика во квалитет, видливост, начин на кршње, безбедност, итн.
Конкретно за обој турскиов производител Olimpia, многу малку можам да најдам на нет, како да не се продаваат во Европа, можеби не задоволуваат стандарди за европски пазар? Успеав да најдам само дека во Русија дека ги продаваат и монтираат.
Не знам ни што да прашувам кај сервисриве, било каков совет би бил добредојден.
Поздрав.
Jас како пицајзла и тупаџија кога станува збор за работење на кола, од ЕДЕЛ ПРОМ (EDEL-PROM) имам само најпофални зборови.
Прво: Луѓето менуваат дневно по 20+ шофершајбни. Искуството е неминовно. Скапи и нови возила.
Професионално си ја вршат работата.
Најбитно ми е кога колата ја носам на сервис да ја земам во состојба како што сум ја однел.
Чист волан, чиста квака, се што е извадено да е вратено на свое место.
Во спомнатата фирма тоа беше баш така како што го кажав.
Ретко во МКД да се најде компанија која работи на ниво на висок квалитет.
Не станува збор за една него за повеќе од 5 заменети шофершајбни.
Секоја препорака.
Инаку, Олимпиа е бренд кој прави и шофершајбни за прво вградување.
Барем 3 од вградените биле од Олимпиа и немало, ими можеби имало минимална разлика со оригиналната (фабричката) шофершајбна.
Да ја нема налепницата дека шофершајбната е заменета во ЕДЕЛ Пром, ти гарантирам дека нема да се познае дека е менувана.
А еве ти и сајт од фабриката:
https://www.olimpia.com.tr/en/products/tempered-glass/passenger-carsедит:
Јас секогаш би ги избрал Едел пред било кој друг сервис, па макар тоа било и официјален сервис за возилото. Зошто?
Затоа што во сервисот на Сузуки убеден сум дека досега имаат сменето не повеќе од 5 шофершајбни.
Ако некој ме чита од кај нив, нека ме демантира.
А овие менуваат 5 за само четврт работен ден.
Па сега ти види.