Автор Тема: Vadenje novi dokumenti  (Прочитано 38127 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Vadenje novi dokumenti
« Одговори #210 на: 11 Февруари 2024, 16:04:28 pm »
Значи, сообраќајна дозвола освен на наша граница (и тоа во неколку прилики само) никој друг не ми побарал, (Грците  иту пасош не гледаа пред неколку години)😬
Ама баш истите можеби ќе почнат да бараат сообраќајна да вежбаат строгост :)

Туку, меѓународната  да не се заборави да се извади нова, таа се заборава да се обновува :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #211 на: 11 Февруари 2024, 16:18:07 pm »
Ми се нема десено да не ми побараат сообраќајна на наша граница на излез,некогаш ќе се заборавам да Им ја дадам со пасошите, одма ја бараат,фетиш им е да видат дали е на твое име колата, за да можат да те смараат за полномошно.Неколку пати годината обавезно ми ја бараат на враќање, нешто бележат. Понекогаш и грците знаат на враќање да ја побараат, и едните и другите имам приметено ја запишуваат регистравијата и бр на шасија во еден лист.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #212 на: 11 Февруари 2024, 16:37:34 pm »
https://www.facebook.com/share/p/LQ1uRxXYHNhfuSy5/?mibextid=2JQ9oc

Еве последно соопштение од мвр

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #213 на: 11 Февруари 2024, 16:37:59 pm »
јас мислам таман да заврши турава со вадење нови документи може да се почне со промена на имиња на улици. Имаме доста истакнати борци од учк кои заслужуваат да имаат своја улица. Бизнисот со штанцање нови документи не треба да трпи.

Нема да има многу.
Во Скопје само 493.
https://skopje.gov.mk/media/6648/ulici.pdf
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3138
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #214 на: 11 Февруари 2024, 17:12:50 pm »
Околу возачките дозволи, ги известуваме граѓаните дека од 00 часот на 13 февруари 2024 година ќе важат само возачките дозволи со името Република Северна Македонија. Министерството за внатрешни работи ќе постапува согласно закон и затоа апелираме граѓаните да не управуваат возило доколку немаат валидна возачка дозвола со името Република Северна Македонија. Предупредуваме и дека во случај на настаната штета при евентуална сообраќајна несреќа, поради невалидната возачка дозвола, граѓаните кои немаат валидна возачка дозвола ќе мора да ги сносат последиците околу евентуалната штета.   
Во однос на налепниците НМК за регистерските таблички, повторуваме дека тие се комплетно бесплатни за граѓаните, а секоја евентуална злоупотреба  односно било какво наплаќање ќе биде ригорозно санкционирано. Граѓаните можат во било која станица за технички преглед да отидат со возилото и сообраќајната дозвола и од страна на контролор од станицата за технички преглед ќе им бидат залепени налепниците на регистерските таблици.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #215 на: 11 Февруари 2024, 17:31:34 pm »
Се присетив сега таму на времето, сеуште со меганот бев, на грчка страна требаше тие папирите наместо пасош, Службеникот излезен од кабина мавта со рака да пичиме напред, ни папирче ни бутур.
Ме фати малку шубе за враќање да не ме *ебат нешто, си реков ајде бре, никогаш ни тоа папирчињата не сакаа да ги видат на враќање, не па сега без печат. Така и бидна.

Златни времиња, као да нема граница ;D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
« Одговори #216 на: 11 Февруари 2024, 17:58:39 pm »
Околу возачките дозволи, ги известуваме граѓаните дека од 00 часот на 13 февруари 2024 година ќе важат само возачките дозволи со името Република Северна Македонија. Министерството за внатрешни работи ќе постапува согласно закон и затоа апелираме граѓаните да не управуваат возило доколку немаат валидна возачка дозвола со името Република Северна Македонија. Предупредуваме и дека во случај на настаната штета при евентуална сообраќајна несреќа, поради невалидната возачка дозвола, граѓаните кои немаат валидна возачка дозвола ќе мора да ги сносат последиците околу евентуалната штета.   
Во однос на налепниците НМК за регистерските таблички, повторуваме дека тие се комплетно бесплатни за граѓаните, а секоја евентуална злоупотреба  односно било какво наплаќање ќе биде ригорозно санкционирано. Граѓаните можат во било која станица за технички преглед да отидат со возилото и сообраќајната дозвола и од страна на контролор од станицата за технички преглед ќе им бидат залепени налепниците на регистерските таблици.

Ќе се намали гужвата од утре
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #217 на: 11 Февруари 2024, 18:24:27 pm »
https://sdk.mk/index.php/naslovna/vozachkite-dozvoli-bez-severna-nema-da-vazhat-ni-vo-zemjava-posle-12-fevruari-so-stari-ne-smee-da-se-vozi/

Закон и ред!
Во земјава лични карти важат, возачки дозволи не, сообраќајни дозволи не се знае, налепници?

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #218 на: 11 Февруари 2024, 18:39:44 pm »

Ќе се намали гужвата од утре
Ке видиме дали од аердором до сити мол ке се патува два часа и четириест и осум минути 

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #219 на: 11 Февруари 2024, 19:46:59 pm »
I ova za soobrakjajnite go pisuva

За излез, пак, од државата во земјите со кои имаме билатерални договори за патување со лична карта, граѓаните нема да бидат враќани од страна на нашите гранични полициски службеници доколку имаат лична карта со името Република Македонија, но не можеме да гарантираме дека ќе бидат примени од другите држави. Истото важи и за сообраќајните дозволи, како и за личните карти“, се вели во соопштението од МВР.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #220 на: 11 Февруари 2024, 20:16:46 pm »
Де бе.
Во среда нема да може да возам кола? Ццц...
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #221 на: 11 Февруари 2024, 20:34:39 pm »
На натпревар за неспособни да ги пратиме, второ место ќе освојат.

- Е зошто второ?

Па зошто се неспособни!

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #222 на: 11 Февруари 2024, 20:37:26 pm »
Значи, кој ќе си оди, да ги земе осигурачите со себе. Никогаш да не се запали светлото.    :( 
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #223 на: 11 Февруари 2024, 21:29:37 pm »
Po zagrizen za toa kaj ziveam ne sum bil. Kriza so dokumenti po milioniti pat, lekovi se kradat na onkologija….dno nevideno.

Bitno tenderi frcat na veliko

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #224 на: 11 Февруари 2024, 23:06:33 pm »
Очигледно на овој народ му е се убаво па не излегува да преземе контрола во свои раце,и да искаже незадоволство преку протести блокади , факт дека после шарена револуција е се тип-топ во северџистан и нема потреба за грижа .