Автор Тема: Vadenje novi dokumenti  (Прочитано 29390 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1670
Одг: Vadenje novi dokumenti
« Одговори #360 на: 19 Февруари 2024, 21:35:07 pm »
Од мои информации, моментално нема обрасци за пасоши, ги чуваат само за навистина итни (медицински потреби) или ептен јаки врски. Е до толку се идиоти, знаејќи колку пасоши ќе треба да се променат да не се снабдат со количини...

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

epa sto forsiraat tolku so slikanjevo ? Nie ako se slikame denovive bog znae koga kje bidat gotovi pasosite.
Требало наскоро (колку и да е тоа наскоро) да стигнат 250.000 пасоши. А формираме сликање, оти ако не се сликаме којзнае кога ќе ни дојде редот и ќе испуштиме и одмори :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #361 на: 20 Февруари 2024, 02:56:38 am »
Ја не знам шо се толку лутете за тиа имиња...
Какви има...

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #362 на: 20 Февруари 2024, 11:05:28 am »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5684
« Одговори #363 на: 20 Февруари 2024, 11:10:23 am »
We have harvested the melons со пасошите.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6020
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #364 на: 22 Февруари 2024, 17:14:33 pm »
Цитат
Се сликав за пасош по редовна постапка, ама ме фаќа јанѕа дали ќе ми го изготват пасошот на време, па да прашам дали можам да доплатам за итна постапка? Дали некој го направил тоа?

Цитирано од друг форум, ме мрзи да пишувам. Збезнав кога отидов денес и рљзбрав дека од 12ти јануари се стигнати и дел од 13ти, истата состојба е веќе 10 дена, ако може да се доплати плаќам 200€ за пасош за девојка ми. Многу ми е важна резервацијата во март за 20тиот роденден, јас имам бг, таа нема никаков документ. Дали може да се преслика повторно?
Ме фаќа јака нервоза, па ве молам доколку не можете да одговорите да не си губиме време  ;D
Извинете.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #365 на: 22 Февруари 2024, 20:30:14 pm »
Pobro kje se zemite so devojkati, pa pored tebe i taja da zemit bg pass..

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #366 на: 22 Февруари 2024, 20:31:58 pm »
Секој што го прашав тоа ми го кажа. Помочана држава.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
« Одговори #367 на: 22 Февруари 2024, 20:34:30 pm »
Ја на времето имам отидено на термин за редовна постапка, ама исто беше некоја фрка и ми требаше брзо пасош, а не после 3 месеци, па пред да се сликам доплатив (те у банка тогаш со уплатници беше) и му ја дадов уплатницата на тој што ме сликаше. Не ми направи проблем, и го добив пасошот за 2-3 дена.
Како што читам по вестиве на нет, нема обрасци, ама деновиве треба да стигне пратка од 150К-200К па ќе принтаат у велико. Реално случај како твојот не верувам дека им е предвиден, па освен некој да се јави и да ургира за тој пасош, по нормално пропишана постапка нема начин да се изведе тоа што сакаш.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #368 на: 22 Февруари 2024, 20:35:36 pm »
Значи ако еднаш веќе си се сликал и се води "постапката" за издавање пасош, во меѓувреме не може да поднесеш барање за друг пасош по итна постапка?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #369 на: 22 Февруари 2024, 20:37:48 pm »
Brakja, so kje prajme so 200-300 obraski, x5 sme... koga kje zavrshit ? I za 10 god pak istoto :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #370 на: 22 Февруари 2024, 20:38:53 pm »
Од мои информации, моментално нема обрасци за пасоши, ги чуваат само за навистина итни (медицински потреби) или ептен јаки врски. Е до толку се идиоти, знаејќи колку пасоши ќе треба да се променат да не се снабдат со количини...

epa sto forsiraat tolku so slikanjevo ? Nie ako se slikame denovive bog znae koga kje bidat gotovi pasosite.
Требало наскоро (колку и да е тоа наскоро) да стигнат 250.000 пасоши. А формираме сликање, оти ако не се сликаме којзнае кога ќе ни дојде редот и ќе испуштиме и одмори :)

Немој да ми кажеш дека брзаш за да одиш на одмор во педерлада?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #371 на: 22 Февруари 2024, 20:40:13 pm »
Мислам дека за Грција му треба, не за Бугарија.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
« Одговори #372 на: 22 Февруари 2024, 20:40:29 pm »
Значи ако еднаш веќе си се сликал и се води "постапката" за издавање пасош, во меѓувреме не може да поднесеш барање за друг пасош по итна постапка?
Ајде размисли, како може да поднесеш 2 пати за ист документ? Да ти е изгубен па да бараш издавање на нов. Иако не работам во МВР, ама лаички не гледам основ за почнување на нова постапка.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #373 на: 22 Февруари 2024, 20:43:00 pm »
Истото го помислив и тоа ме кочи. Да барам да лажам дека е за медицински потреби не сакам, не е убаво да се вадам со такви работи ако немам потреба. Само што имам уплатено уште на 16ти минатиот месец и може само да го поместам тоа, но ми беше денот доста важен, ќе бараме ќе "туркаме" некако, за жал тоа е тоа.
А и прв пасош ѝ е, да е за мене лесно е  ;D

Фала ти, должам пиво.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5079
« Одговори #374 на: 22 Февруари 2024, 20:46:34 pm »
Истото го помислив и тоа ме кочи. Да барам да лажам дека е за медицински потреби не сакам, не е убаво да се вадам со такви работи ако немам потреба. Само што имам уплатено уште на 16ти минатиот месец и може само да го поместам тоа, но ми беше денот доста важен, ќе бараме ќе "туркаме" некако, за жал тоа е тоа.
А и прв пасош ѝ е, да е за мене лесно е  ;D

Фала ти, должам пиво.
Znaejki kaj zivees imaj bekap plan vo MK kaj da proslavis...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk