Автор Тема: помош за кое возило да одберам  (Прочитано 15483 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Одг: помош за кое возило да одберам
« Одговори #45 на: 05 Август 2023, 23:16:43 pm »
Купи си то шо ти се бендисва, тука 2-3јца дали ги имаат тие коли што ги постира, па да споделат лично искуство. Со било која нема да згрешиш. Пошто рече дека не ти е битен изглед, земи мечка.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34293
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #46 на: 06 Август 2023, 04:08:58 am »
Купи си то шо ти се бендисва, тука 2-3јца дали ги имаат тие коли што ги постира, па да споделат лично искуство. Со било која нема да згрешиш. Пошто рече дека не ти е битен изглед, земи мечка.
Ти си бил на Кариби па да знаеш дека е убаво?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #47 на: 06 Август 2023, 04:33:52 am »
Не, зато не кажвам како е.

Отсутен marija_skk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #48 на: 07 Август 2023, 10:11:21 am »
Ок, налетав на првиот проблем, а тоа е, знам дека на сите ке ви се чини глупаво, ама мене не ми е, километражникот е со стрелки, се е дигитално али километражникот е со стрелки. На 99%  од мерцедесите што ги гледав на интернет, година на производство 2017 како и овој, километражникот напред е целиот дигиталеn како еден огромен правоаголен дисплеј. Сега знам дека ке ме нападнете, жена, досаѓа, само шминка гледа...  :)  И во право ке бидете, ама ете, сакам дигитален да биде целиот. Така да, да му се секирам за тоа, да чекам и барам на друго место или.... ? Sorry, sorry sorry уште еднаш, знам дека ке разлутам многу членови.... :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #49 на: 07 Август 2023, 10:21:44 am »
Не знам зошто би разлутила некого, даваш пари што повеќето граѓани во Македонија нема никогаш да ги видат на сметка - твое право е на што ќе ги трошиш.

Дали Premium Used имаат нешто слично на тоа што го бараш?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #50 на: 07 Август 2023, 10:26:59 am »
Toa e licna preferenca, jas na primer sakam so strelki. Ne mi se voopsto po vkus novive celi digitalni i na touch...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен stanzli

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #51 на: 07 Август 2023, 12:55:00 pm »
Najgolem del od C i E klasite kaj nas so gi prodavaat, kilometrazata e so strelki.
I tapa e mnogu, pokraj tolkav ekran od desno, pred tebe gledas strelki ko na golf 4ka 🤣

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #52 на: 07 Август 2023, 13:14:47 pm »
Ок, налетав на првиот проблем, а тоа е, знам дека на сите ке ви се чини глупаво, ама мене не ми е, километражникот е со стрелки, се е дигитално али километражникот е со стрелки. На 99%  од мерцедесите што ги гледав на интернет, година на производство 2017 како и овој, километражникот напред е целиот дигиталеn како еден огромен правоаголен дисплеј. Сега знам дека ке ме нападнете, жена, досаѓа, само шминка гледа...  :)  И во право ке бидете, ама ете, сакам дигитален да биде целиот. Така да, да му се секирам за тоа, да чекам и барам на друго место или.... ? Sorry, sorry sorry уште еднаш, знам дека ке разлутам многу членови.... :)

И јас не би купил никогаш Е класа со стрелки, покрај опција за толкав дисплеј. Така да, би барал друга. Како мине времето, се повеќе ќе излегуваат на огласи и Е класи и А5, така да верувам дека без проблем ќе најдеш некоја што ти е по мерак.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #53 на: 07 Август 2023, 13:20:25 pm »
Убавината кај таа кола е што е аутоматик прво, што е дизел второ, што не е амг туку удобна верзија трето, бојата е соодветна за ова поднебје за да не личи прљава 99.9% од времето.

Стрелките се одличен плус, ама ете имало неколку кои не ги преферираат, иако се поскапа и попрегледна опција отколку дисплеј. Сепак барем со дисплеј не се губи ништо од гпрните работи, што е најважно.

Доколку првите 4 услови се исполнети, тогаш може да се бара друга кола и со друг дисплеј.

Но, никако не би препорачал да се жртвува нешто од првите 4 клучни работи, за да се добие некаков (реално бескорисен) дисплеј.

Отсутен stanzli

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #54 на: 07 Август 2023, 15:17:36 pm »
So retrofit na digital dash moze da se zamenat strelkite, no ke kosta najmalku 1000ce

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #55 на: 07 Август 2023, 15:57:32 pm »
Toa e licna preferenca, jas na primer sakam so strelki. Ne mi se voopsto po vkus novive celi digitalni i na touch...

И јас порано бев поборник на стрелки. Но сега толку многу се навикнав на дигитална што веќе никогаш нема да купам со стрелки. Баш вчера пробав аутлендер со стрелки и сфатив дека целосно сум се одвикнал од тој концепт.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #56 на: 07 Август 2023, 16:00:46 pm »

И јас порано бев поборник на стрелки. Но сега толку многу се навикнав на дигитална што веќе никогаш нема да купам со стрелки. Баш вчера пробав аутлендер со стрелки и сфатив дека целосно сум се одвикнал од тој концепт.
Ne sum pobornik znam sto sakam. Na primer nesakam nov mercedes zatoa sto mi licat kako shisha bar vnatre...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #57 на: 07 Август 2023, 16:11:38 pm »
Начнавте за RAV4.

Пред две недели се возев во Англија во Rav4 Hybrid, беше сосема ОК.

Ќе да е до нашите патишта не е до колата ;D

Очекував искрено понеудобна вожња.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #58 на: 07 Август 2023, 16:23:49 pm »

Ne sum pobornik znam sto sakam. Na primer nesakam nov mercedes zatoa sto mi licat kako shisha bar vnatre...

Многу арапски дизајн, морам да се сложам...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #59 на: 07 Август 2023, 20:03:06 pm »
Pocnavte vlakno vo supata da barate...
Kapa simnuvam na komentarot na Deni skroz e vo pravo. Strelkite se posledna rabota sto bi ja gledal na kolata. Gledaj kolata da e ispravna dzabe ti e digitalna tabla ako zemes nekoj roskop so racen menjac projdeno 700.000km i vnatre arabat pa da opukas uste 2-3000€ da ja sredis.
Bez navreda koj i da stoi od drugata strana na profilot malce mi ide na trolanje rabotava ama aj moe mislenje nema lutenje.