Пред некоја ден бев на веридба и колите на сите оставени на слепа улица,кај 2 часот по полноќ си тргнав,не приметив ништо невообичаено.Утре дента ми кажуваат дека колата на еден од гостите која беше паркирана пред мојата и скршиле прозор,го извадиле радиото онака крвнички и го дигнале и акумулаторот со сечење на каблите.Полиција била повикана,записник направен.
А во тој дел од градот живеат двајца близнаци со презиме МУРЏЕВАЛЕВИ,наркомани,деликвенти.
Оштетениот ги познавал и му кажал вака и вака,и овие ми одговориле дека ќе се распрашаат и за 2 часа му се јавиле и му рекле дека знаат кој ја извршил кражбата и му побарале 2 000 денари за да му ги вратат.Овој му дал 2000 денари и му ги вратиле радиото и акумулаторот,а возачките документи кои му биле украдени не.
Полицијата не превзема никакви дејствија,истите деликвенти пред 2 години ограбија кладилница со вадење на пиштол на моја пријателка и комшивка.Исто на пријател на татко ми кој е полицаец му влегле дома и му го дигнале службениот пиштол, и до ден денес си шетаат слободно низ градот.
Толку се заштитени овие наркоманите,што не смееш да ги погледнеш а не да земеш да ги тепаш.
А ги знам,едни никакви,подгрбавени,без душа.
Да се чепнеле кај мене,со чорапа на главата ги чекам пред куќа и ги млатам со шипка.
Каде ни замина државата,да се плашиме и да патиме од наркомани.