Автор Тема: Масовно крадење на стари возила???  (Прочитано 42381 пати)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Одг: Масовно крадење на стари возила???
« Одговори #60 на: 12 Декември 2011, 06:27:47 am »
;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #61 на: 12 Декември 2011, 08:54:54 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)   
Правила на форумот
« пратен на : Ноември 14, 2010, 21:07:07 »

2. Секакво навредување по пол, верска, сексуална, политичка или било каква определба е забрането. Тука сме да се дружиме, да се сакаме и да се држиме за раце. При вакви ситуации, прво опомена, па после бан. Колку ќе трае банот зависи од администраторот. Ако администраторот заборави дека ве банирал - траен бан!

Сори луѓе, ако веќе човечките, христијанските и останатите вредности ги нема кај вас, барем почитувајте ги правилата на форумав. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Симо, малку е преувеличено ова кое го кажуваш. Не е вреѓање да искажеш револт кон оние кои ти прават гнасни и неубави работи, ти ја загрозуваат слободата и безбедноста и ти прават разни материјални и нематеријални штети. Токму тоа е најчовечки, да реагираш на негативни, но и позитивни работи во животот. И да не ја мешаме верата бидејќи таа нема врска со хуманоста и човештината, а има и верници кои не се христијани или неверници. Човештината и хуманоста се индивидуални особини кои никако не зависат од вероисповеста.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55050
  • Махер
« Одговори #62 на: 12 Декември 2011, 08:58:20 am »
Не ни даваат да крадимо... :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #63 на: 12 Декември 2011, 09:12:36 am »
Ај ќе раскажам еден случај на мој пријател. Има фабрика-погон за производство на мебел во Маџари. Секојдневно му доаѓале цигани и му  барале те одпадоци од даски, те пари, те храна, те незнам што. Вика им давав на почеток, ама после буквално почнаа да ме малтретираат и мене и вработените. Секој ден по 100 ѓупци доаѓаат и кога им викаш дека немаш вишоци, почнуваат да се лигават и да те гњават, неќат да излезат од плац. А кога и да им побарам нешто да фрлат или да средат, се нешто се болни или немаат време, или ќе ти каже важи па ќе си земе тоа што му треба и другото ќе ти го остави пред врата. И на крај вика ми пукна филм и престанав да им давам, ја ми дојде циганок на капија го бркав мандатноуште пред да почне да се лигави.

Една вечер му влегле во погон, внатре му оскрнавеле се мебел што нашле, од прилика околу 10000 евра штета према него, не крајна цена према клиентела. Му земале мобилна рачна штрафилица и му го исподупчиле комбето во двор.

По некое време ги фаќа полиција, и ѓупците викаат „Сме му влегувале внатре да му правиме штета зошто не ни даваше дрви“. И нека оди некој после нека ги жали тие дивјаци како социјално-загрозена категорија.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #64 на: 12 Декември 2011, 12:01:04 pm »
Се кради и тоа на мртво,но барем во мојот крај има нов тренд.Наркоманите растур прават не само што ги стигнаа туку и ги поминаа циганите на тоа поле.Циганите повеќе крадат старо железо,бакар,има случаеви за крадење на зимници,кај тетин ми во ресторанот влегле и му ја дигнале целата залиха од храна и пијалок,ама буквално целата храна,а оставиле озвучување,телевизор итн.А наркоманите како пософистицирани,да не се мачат да препродаваат крадат пари,накит па мамето нивно заштитени се со закон,не смееш ништо да му направиш.Ако го фатиш треба да го држиш,да не го удираш за да дојде полиција.Пред неколку години наркоман влегол во дисконт,газдите го фатиле на лице место,ќотек му удариле страшно,а овој вадење лекарско и ги тужеше и си зема 3-4000 евра оштета,скршено ребро,нога го дупнале  од ќотек.
Само треба да си будала без трошка жал,фати го скрати му ги маките,дупка и расфрлај му 2 кг сапунска сода,ем лозјето ке го наѓубриш ем влакно нема да остане од него за 2 недели.

Баш синока имаше една емисија  на една локална Кавадаречка емисија,за ова се расправаше,каква е постапката откако ке се приведе арамијата.Го фаќаат,во полиција му прават записник и го пуштаат за 30 мин.И тој си продолжува со зацртаната цел.
За арамиите ама и за наркоманите само сапун,ништо корист од нив,само штета,го уназадуваат цело општество.Циганите барем не напаѓаат,овие наркоманите нож вадат,напаѓаат мамето нивно расипано.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #65 на: 12 Декември 2011, 13:15:02 pm »
Дедо ми и баба ми се занимаа со сточарство 1995 ...
Крава украдоа од двор легендиве ....

Оф топик, сите кои сакаат да прават црн сапун, ке мора да се јават за лиценца прво ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34154
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #66 на: 12 Декември 2011, 13:36:19 pm »
Поучени од ваквата итрина на овој тип на прекршители на законот, истите се оставени на улица без никаква санкција...
Ееее супер алал да ти е. Ајде сите исто така да глумиме. И јас ќе украдам едно чудо ствари, ќе изградам хациенда дивоградба и никој ништо нема да ми може. Ќе живеам како бог а полиција ќе ми гледа низ прсти.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #67 на: 12 Декември 2011, 13:38:41 pm »
Де бе Фаланга, до толку ли сакаш да биде Кока Кола во Македонија, а.к.а Амди Бајрам?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #68 на: 12 Декември 2011, 13:39:38 pm »
Ај ќе раскажам еден случај на мој пријател. Има фабрика-погон за производство на мебел во Маџари. Секојдневно му доаѓале цигани и му  барале те одпадоци од даски, те пари, те храна, те незнам што. Вика им давав на почеток, ама после буквално почнаа да ме малтретираат и мене и вработените. Секој ден по 100 ѓупци доаѓаат и кога им викаш дека немаш вишоци, почнуваат да се лигават и да те гњават, неќат да излезат од плац. А кога и да им побарам нешто да фрлат или да средат, се нешто се болни или немаат време, или ќе ти каже важи па ќе си земе тоа што му треба и другото ќе ти го остави пред врата. И на крај вика ми пукна филм и престанав да им давам, ја ми дојде циганок на капија го бркав мандатноуште пред да почне да се лигави.

Една вечер му влегле во погон, внатре му оскрнавеле се мебел што нашле, од прилика околу 10000 евра штета према него, не крајна цена према клиентела. Му земале мобилна рачна штрафилица и му го исподупчиле комбето во двор.

По некое време ги фаќа полиција, и ѓупците викаат „Сме му влегувале внатре да му правиме штета зошто не ни даваше дрви“. И нека оди некој после нека ги жали тие дивјаци како социјално-загрозена категорија.
Абсолутно се согласувам. Тоа не се луѓе тоа се штетници. Дали со разни пестициди или сапун ќе се прават, мене не ми е битно, битно да ги нема, да не постојат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #69 на: 12 Декември 2011, 13:49:30 pm »
Де бе Фаланга, до толку ли сакаш да биде Кока Кола во Македонија, а.к.а Амди Бајрам?
Јас прво Амди Бајрам би го стрпал во затвор ПАК, па после све друго. Точме-момче и јас сум многу револтиран на темава.
Мене ми имаат украдено следново и тоа цигани со сигурност, ги знам и кои се, еве ги пред соборна црква бришат шофершајбни: 4 точаци (еден Пони и 3 брзаинци), 4 плински боци од подрум (две полни и две празни, како не им експлодираа полните во делови да ги распрснеа, нема господ значи), 4 бандаши со гуми од кадетот од подрум, кутија со алати од подрум (најмалку 200 евра во вредност), циркуларна пила, косилица за трева, шлајферица, две бормашини, канта бензин полна бензин некаде 40л, штоповите од кадетот два пати ги крадеа, теписон нов (го носиме со татко ми и го качуваме на 4-ти кат, одиме да миеме раце, после три минути се враќаме го нема од пред врата).
Во викендица: Комплет зимски алишта сезона 2008-ма година, 2009-та година после тоа престанавме да ги носиме алиштата таму, окулу 30 кила свинско од замрзнувач (не знам и него зошто не го земаа), 4 садници јапонско јаболко, 4садници крушка, 2 садници смрдливо дрво, електричен апарат за заварување и туршија тегли неброено.

Сите овие до еден се циганаана. Комшијата куче стави во двор и кучето му го украдоа сосе предната метална влезна врата во двор.
И кај нас во строг центар спроти Влада редовно работат. Полиција ги фаќа ги става во комбе и веднаш ги пушта, ни записник прават ни ништо. Секој ден ги гледам пред соборна (веројатно сите ги знете, тие цела фамилија се лопови) и ништо не можам да им правам. Барем ме знаат дека од мене краделе па не ми досаѓаат со миење шофершајбни. Некој ќе рече, па ене ги работат, шофершајбни бришат. Е да, ама кога си одат накај дома све маф брават по пат. Циган си е циган нема тука расправија, не знам ова-не знам она...

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #70 на: 12 Декември 2011, 13:53:10 pm »
Не те кривам, обично сум против насилство, ама некој да ме краде, нешто што го имам купено со пари за кои жртвувам живот, здравјето ке му го земам .... Без размислување ...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #71 на: 12 Декември 2011, 14:10:10 pm »
Како што гласи и насловот на темата...Од сигурни извори е потврдено дека се повеќе се крадат возила кои се со постаро годиште, односно југо, застава 101, застава 750 популарно наречена фиќо, лада, тико итн...
Возилата ги крадат Ромите или популарно наречените ЦИГАНИ, а потоа ги раскупусуваат и продаваат на делови...
Еве случка од пред недела дена...
Мое другарче ми се јавува и ми кажува дека му го украле пикапот од пред двор...Живее во влае, до сама партизанска карши порта Влае...Значи не е некоја збутана неосветлена и темна улица...Со која храброст бре....ц ц ц ... Значи да се нема дерман...
Денес јас враќајќи се од Визбегово, гледам искршена школка од жолт пикап качена на коњска кола и тројца цигани одат покрај неа и ја тераат накај отпадите на Лепенец...Подзастанав и не ми се веруваше што гледам...Колата ја препознав и покрај тоа што не личеше на кола само по еден детал...Седиштето!!! Јас имав 101 кој му го продадов на другаров, а он од него искористи  мотор и ентериер...Уствари колата беше коска само што беше скапана травезната од напред и не се исплатеше више да се поправа...Имаше 37 години...  ;D  Е седиштето во колата ми беше од Опел Вектра, и тоа истото он си го префрли во Пикапчето...Одма му се јавив и за 5 минути дое на место...Јавивме во полиција...Дојде и полиција...Тројцата цигани се вадеа дека колата ја купиле од четврти циган комплет со документи (стварно ја имаа и собраќајната пошто беше во колата) и си ја носат во отпад за старо железо....Другаров се фати за глава и му се плачеше...Кола која си ја користеше за работа и со која што си го вадеше лебот, сега беше за во отпад, и тоа само за неколку денови...Мислам дека оваа кражба се случи во средата...Ете, денес е сабота...Значи четврти ден... Циганите од шутка прават маф...Да си се пазите и вие и вашите возила. Зошто ке ги најдете во некој отпад за старо железо...

Можеби е греота, но некогаш си викам зошто Хитлер не ги направи сите сапун..... ???

Истиот жолт пик-ап го видов и јас, додека бевме во саботата на собиров, кај 14-15ч го возеа на коњска кола... а позади нив, идеше полициско комбе :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #72 на: 12 Декември 2011, 17:04:24 pm »
Нормално...Одкако ги повикав јас, па ги однесоа накај полициска у Карпош...После си заминав и незнам што се случуваше на даље...Не се чув со другарчево :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #73 на: 12 Декември 2011, 18:21:26 pm »
Да да... ти викам, ги видов и јас... на коњска кола...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9103
« Одговори #74 на: 12 Декември 2011, 21:43:23 pm »
Јас прво Амди Бајрам би го стрпал во затвор ПАК, па после све друго. Точме-момче и јас сум многу револтиран на темава.
Мене ми имаат украдено следново и тоа цигани со сигурност, ги знам и кои се, еве ги пред соборна црква бришат шофершајбни: 4 точаци (еден Пони и 3 брзаинци), 4 плински боци од подрум (две полни и две празни, како не им експлодираа полните во делови да ги распрснеа, нема господ значи), 4 бандаши со гуми од кадетот од подрум, кутија со алати од подрум (најмалку 200 евра во вредност), циркуларна пила, косилица за трева, шлајферица, две бормашини, канта бензин полна бензин некаде 40л, штоповите од кадетот два пати ги крадеа, теписон нов (го носиме со татко ми и го качуваме на 4-ти кат, одиме да миеме раце, после три минути се враќаме го нема од пред врата).
Во викендица: Комплет зимски алишта сезона 2008-ма година, 2009-та година после тоа престанавме да ги носиме алиштата таму, окулу 30 кила свинско од замрзнувач (не знам и него зошто не го земаа), 4 садници јапонско јаболко, 4садници крушка, 2 садници смрдливо дрво, електричен апарат за заварување и туршија тегли неброено.

Сите овие до еден се циганаана. Комшијата куче стави во двор и кучето му го украдоа сосе предната метална влезна врата во двор.
И кај нас во строг центар спроти Влада редовно работат. Полиција ги фаќа ги става во комбе и веднаш ги пушта, ни записник прават ни ништо. Секој ден ги гледам пред соборна (веројатно сите ги знете, тие цела фамилија се лопови) и ништо не можам да им правам. Барем ме знаат дека од мене краделе па не ми досаѓаат со миење шофершајбни. Некој ќе рече, па ене ги работат, шофершајбни бришат. Е да, ама кога си одат накај дома све маф брават по пат. Циган си е циган нема тука расправија, не знам ова-не знам она...

Другарче па тебе ти треба воздушна пушка