Автор Тема: држачи за туле  (Прочитано 2056 пати)

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
    • ibiz.mk
држачи за туле
« на: 03 Јули 2023, 10:11:10 am »
Продава некој држачи за туле али за на врати што се закачуваат
за Golf5 со 3 врати (тука е проблемот оти не се исти за со 3 врати.)

по овие нови што прашував(eurostill, carbox, dejan skopje) имаат 7-8000 нови. па ако е можно половно супер :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
Одг: држачи за туле
« Одговори #1 на: 03 Јули 2023, 11:13:35 am »
@MartinAlfista ако добро памтам имаше на 206ката такви, ако не ги шитнал комплет со неа.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
    • ibiz.mk
« Одговори #2 на: 03 Јули 2023, 11:27:17 am »
@MartinAlfista ако добро памтам имаше на 206ката такви, ако не ги шитнал комплет со неа.

како што видов во оглас, ги шитнал

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3 на: 03 Јули 2023, 16:25:37 pm »
Шитнати ама нема ни да одговараат.

Ако немаш кој да ти довлечка од Германија (ebay kleinanzeigen) или Австрија (willhaben.at), дај ги парите за нови.

На погорните сајтови барај "dachtrager" како главен киворд, и додавај само модел за кој ти треба.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
    • ibiz.mk
« Одговори #4 на: 03 Јули 2023, 17:34:56 pm »
Imam od germanija koj da gi donese. Mislev kaj nas nesto da se najde. Ako nema ke se bara tamu.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5 на: 03 Јули 2023, 17:47:51 pm »
Кај нас тие ти се опциите - Дејан Муцка, Еуростил, Карбокс. И во Порше да си прашаш, ама таму пецка ценичката :)

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
    • ibiz.mk
« Одговори #6 на: 03 Јули 2023, 17:59:08 pm »
Porshe ne ni prasuvam. Nenormalna cena e.
Pa.i ovie realno ne baram original thule. Za drzaci samo 120+ evra. Dejan mi kaza 8000ki na polovno.

Ke se koristi sega ednas i moze tolku,

Na ebay.de najdov 80tina evra novi. Na klein ne najdov(mada klein e malku pokomplicirano retko koj isporacuva, site preferiraat local pickup)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7 на: 03 Јули 2023, 18:03:44 pm »
Ако стојаѕ на кола цело време барај си ОЕМ. За да личи колата на нешто.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #8 на: 03 Август 2023, 15:31:00 pm »
Pa.i ovie realno ne baram original thule. Za drzaci samo 120+ evra. Dejan mi kaza 8000ki na polovno.

Na ebay.de najdov 80tina evra novi. Na klein ne najdov(mada klein e malku pokomplicirano retko koj isporacuva, site preferiraat local pickup)

Дејан е скап и за половни и за нови, јас земав нови од Еуростил и поефтино ми искочи од на Дејан половните држачи, за друга кола.

Не е Thule брендот ама бркаат работа.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #9 на: 03 Август 2023, 17:02:57 pm »

Дејан е скап и за половни и за нови, јас земав нови од Еуростил и поефтино ми искочи од на Дејан половните држачи, за друга кола.

Дејан е скап, ама THULE не се споредува со ништо друго. И јас купив Менабо па после кога улетаа Thule си ги сменив.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #10 на: 03 Август 2023, 17:58:52 pm »

Дејан е скап, ама THULE не се споредува со ништо друго. И јас купив Менабо па после кога улетаа Thule си ги сменив.

Тачно, Thule е врв.

На мене за 2-3 у година по пар дена не ми мења + со други шапи ќе можам шипките да ги користам на друга кола, кај Thule не можеше ова.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2675
« Одговори #11 на: 03 Август 2023, 18:02:03 pm »

Ako ti e za ednas ili povremeno, ne ti se isplati poveke da rentas?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43721
  • Il Moderatore
« Одговори #12 на: 03 Август 2023, 18:14:51 pm »

Тачно, Thule е врв.

OE (Original Equipment) носачи се врв, после Thule, па пет реда празно, па све остало.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
    • ibiz.mk
« Одговори #13 на: 11 Август 2023, 18:38:53 pm »
Moze kluc. Najdov da pozajmam za ednas. Realno preskapo e 7000+ za samo edno koristenje

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #14 на: 13 Август 2023, 21:37:00 pm »
Moze kluc. Najdov da pozajmam za ednas. Realno preskapo e 7000+ za samo edno koristenje

Муабет за друг пат, можда ќе му се најт на некој, кај Дејан имат опција и за изнајмување. Не мораш да ги купиш.