Автор Тема: Купувам бензин автомобил  (Прочитано 29710 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5927
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Купувам бензин автомобил
« Одговори #315 на: 21 Јуни 2023, 16:30:53 pm »
Зошто mindblown?
Не ги знаеме потребите на жената, па затоа реков дека може да предложиме и дизел автомобил бидејќи според нивниот вкус сите убави возила се дизел, бензин ретко гледам по огласиве.

Што е тоа миндбловн??
Инаку тоа е проблемот, такви коли што сака повеќе ги има дизел.. на пример Рено Меган некое од 2015-16 да има супер би било, пред некое време испадна едно меганче ама 2017-18 и беше доста над буџетот што го има, некои 15-17000 евра
Пробајте, еден ден изгубете и пробајте возила било какви и една барем ќе ви фати око.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #316 на: 21 Јуни 2023, 16:44:13 pm »
Probuvavme i astra 2019 sedan, turbo benzinec, nema mnogu meka voznja, a sedan e

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #317 на: 21 Јуни 2023, 16:45:40 pm »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=4671725
Posle tolku losi komentari tuka na temata za ovoj turbo motor, nema da odam da gledam vakva, plus ogromna karavanka e, a i ne saka karavanki

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #318 на: 21 Јуни 2023, 17:03:16 pm »
И јас кога барав кола, кога спомнав дека сакам начелно фиат, скоро сите ми викаа бегај фиат, вака така, се беше рекла-казала дека секој ден по нешто ќе откажува.

На крај си купив фиат, ем ми прави кејф визуелно ми е убав во мои очи, ем мерак ми прави и самиот мотор и еве после 7 месеци во моја сопственост и поминати 10 000 км (само вчера во еден ден извозев 800 км), немам никакви замерки и не жалам што купив фиат.

И тие што ми коментираа за фиат вака така онака, и нивните коли не се во нај нај состобја и кај нив има дефекти вакви или онакви, ама ако им ги посочам ми возвраќаат со: -Абе даа, ама ја така го возам, нема мака.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #319 на: 21 Јуни 2023, 18:06:09 pm »
И јас кога барав кола, кога спомнав дека сакам начелно фиат, скоро сите ми викаа бегај фиат, вака така, се беше рекла-казала дека секој ден по нешто ќе откажува.

На крај си купив фиат, ем ми прави кејф визуелно ми е убав во мои очи, ем мерак ми прави и самиот мотор и еве после 7 месеци во моја сопственост и поминати 10 000 км (само вчера во еден ден извозев 800 км), немам никакви замерки и не жалам што купив фиат.

И тие што ми коментираа за фиат вака така онака, и нивните коли не се во нај нај состобја и кај нив има дефекти вакви или онакви, ама ако им ги посочам ми возвраќаат со: -Абе даа, ама ја така го возам, нема мака.

Што Фиат имаш? Бензин е?

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #320 на: 21 Јуни 2023, 18:11:24 pm »
Да, Браво 1.4 т-јет, 2007ма година е

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #321 на: 21 Јуни 2023, 18:16:09 pm »
За бравото кој јаде лајна,гомна да јаде.
Поличен,поиздржлив,попросторен и поевтин автомобил од 4.000€ не постои.
Фило тек да пробаш фиат крома како вози...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #322 на: 21 Јуни 2023, 18:19:47 pm »
Јас сум изненаден од тоа како моторот ја носи каросеријата, бев скептик. Ама тоа се должи на краткиот пренос што го има менувачот.

6.8 просек ми беше вчера на отворено, цело време со клима и возено до +20 од знаци, со чести престигања по двосмерниве патишта. По автопат го возам воглавно 130 км/ч, тоа ми се 3100 вртежи во 6та. Останатите брзини се со краток пренос, како кај фелицијата.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #323 на: 21 Јуни 2023, 18:30:56 pm »

Kolku konjski sili se tie motori?

I kolku ponovi ima od tie modeli? Na primer nad 2014

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #324 на: 21 Јуни 2023, 18:32:34 pm »
2007-2014 се произведува со тој мотор од 150кс.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #325 на: 21 Јуни 2023, 19:17:37 pm »
Не е за тетка таа кола

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #326 на: 21 Јуни 2023, 22:36:54 pm »
Иам еден познаник ко тебе. 3 години купува кола. Како може да си ја мачите душата толку не ми е јасно.

Или смали очекувања или зголеми буџет и иди купи кола и вози се. Кола е, не е ништо битно.

Он топик, пријател има вакво Клио само бело. Исто ниво на опрема и исти мотор. Моторот е мал турбаш, не е лош - онака. Колата мене лично ми е мала и тесна, од позитивни работи има 400л гепек.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Работата е што не е за мене колата, да беше за мене до сега секако ќе купев... Имаше добри прилики кои се продадоа за 2-3 дена од како се објавија, лицето што сака да купи кола оди на службени патувања надвор од Македонија 2-3 пати во месецот по неколку дена тука во соседството и не е секогаш во можност одма да оди и да проба некоја кола, тоа ги отежнува работите

Што ќе му проверувате толку многу на возилот?
Однесето го до некој сервис на техничка проверка, некој што возел повеќе од 5 возила нека го проба и ако вози како шо треба, то е то.

Жената има проблем со кичма, се правеше операција, бара кола со колку толку помека вожња.. а од друга страна би ли дал ти 10-12000 евра за кола за која некој друг ќе ти каже има мека вожња? Без да ја пробаш?

Да. Би дал. Односно дадов за кола на невидено.

Малку чудно размислување имате за „мека“ кола. Еве јас возам прилично тврда кола. Алфа Ромео - Џулиета.
Таа има тврдо подвозје и се малку се треска на нашите дупки. Ама јас тоа не го осеќам во седиштата.

Треба да си одбериш соодветни седишта и тоа е тоа. Колата сама по себе, нека си биди тврда. И на крај краева, кај ќе ја возиш што бараш комфор? Јас не возам оф роуд, не се качувам на тротоари. Така да, не ми значи тоа да е мека многу.

Ако веќе имате специфични барање, одете пробајте кола која ви одговара во спецификациите, безразлика на цената и километрите. После тоа чекајте на оглас таква со соодветен мотор, опрема или цена и купувај.

Јас барав 6 месеци кола. Ама барав конкретен модел и мотор. Кога начекав соодветна со цена и состојба, одма ја купив.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #327 на: 22 Јуни 2023, 02:18:27 am »

Kolku konjski sili se tie motori?

I kolku ponovi ima od tie modeli? Na primer nad 2014

Првите верзии се со 120 и 150 коња. Моето е со 120 коња

После мислам дека од 2010та година па натаму е мултиер со 140 коња само. До 2014та се произведуваа.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #328 на: 24 Јуни 2023, 00:00:29 am »
Ovaa mazda se prodava 7-8 meseci sigurno, prvo i barase 13800, pa 13500, a sega 13100, jas mu rekov ako e dobra 12000 da mu dadam(toa koga ja prodavase 13800) i sega poleka ja spusta nakaj mojta cena :D

Tuku cudno mi e zosto do sega ne se prodade, 2015 godina e ima pominato 100000km... Dali e samo radi cenata u stil da e skapa ili pa si ima nekoj problem.. vaka za toa shto barame, motorot shto go ima e idealen 2.0 so 120hp, pa i treba da ima meka voznja, ne e tolku mala kolata, nekoj da ne ja gledal kolata da kaze nesto ili da kaze za ovoj model i ovoj motor?? Mnogu mi e daleku bitola, ne se razbiram mnogu od koli, neznam dali da najdam dobar servis vo bitola, pa so dozvola na sopstvenikot da ja proverat.. ili vie predlozite sevis dobar u bitola

http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4617466

http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4617466

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #329 на: 24 Јуни 2023, 00:03:21 am »
Прво дали жената ни возела кола која е долга 4.58м?