Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: nikola_bb на 02 Јуни 2023, 15:21:40 pmSo ocekuvate golden car da vi ja dade 13 500? Ne spijte na uvo deka ke pagjaat cenite, gi pratam vo Germanija vekje pola godina i nagore mrdaat, nadolu jok...Sent from my Redmi Note 9S using TapatalkМене ми е сеедно колку е продадена и колку сега се продава. Не купувам кола.Другар сакаше да ја купи, бевме ја погледнавме и човекот рече дека последна цена му е 14300. Затоа и претпоставувам дека таа цена е продадена. Sent from my iPhone using Tapatalk
So ocekuvate golden car da vi ja dade 13 500? Ne spijte na uvo deka ke pagjaat cenite, gi pratam vo Germanija vekje pola godina i nagore mrdaat, nadolu jok...Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Ne cini toj motorSent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Цитат: Bravo на 02 Јуни 2023, 16:56:44 pmЦитат: nikola_bb на 02 Јуни 2023, 15:21:40 pmSo ocekuvate golden car da vi ja dade 13 500? Ne spijte na uvo deka ke pagjaat cenite, gi pratam vo Germanija vekje pola godina i nagore mrdaat, nadolu jok...Sent from my Redmi Note 9S using TapatalkМене ми е сеедно колку е продадена и колку сега се продава. Не купувам кола.Другар сакаше да ја купи, бевме ја погледнавме и човекот рече дека последна цена му е 14300. Затоа и претпоставувам дека таа цена е продадена. Sent from my iPhone using TapatalkNe bese za tebe komentarot ima na forumov lugje so mislat deka golden car ke gi zezne ako zaraboti...Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Цитат: nikola_bb на 02 Јуни 2023, 17:43:48 pmNe cini toj motorSent from my Redmi Note 9S using TapatalkZosto?
Цитат: Nexia на 02 Јуни 2023, 17:55:57 pmЦитат: nikola_bb на 02 Јуни 2023, 17:43:48 pmNe cini toj motorSent from my Redmi Note 9S using TapatalkZosto?Моторот е тој од BMW што PSA го позајмува од Mini во замена за дизелите. Комплициран како секој друг BMW мотор, и ако нешто откаже, доста ќе се измачиш да дијагностицираш и да решиш.Јас би го заобиколил.
Колку сум среќен со колите што ги имам... Чудо едно.Да не си им во кожа на луѓе што периодов од година - година ипол, па и од сега натака, треба да купат кола, дали нова, дали половна...
Цитат: MartinAlfista на 02 Јуни 2023, 19:54:15 pmЦитат: Nexia на 02 Јуни 2023, 17:55:57 pmЦитат: nikola_bb на 02 Јуни 2023, 17:43:48 pmNe cini toj motorSent from my Redmi Note 9S using TapatalkZosto?Моторот е тој од BMW што PSA го позајмува од Mini во замена за дизелите. Комплициран како секој друг BMW мотор, и ако нешто откаже, доста ќе се измачиш да дијагностицираш и да решиш.Јас би го заобиколил.Не биди никола има луге о на форумов со искуство за тој мотор @changetheoil savethecar го има турбо верзија, @cdyane cdyane вчера баш зборевме дека негов другар го има и задоволен е ...Јас го имам истиот мотор и немам забелешки (да имаше уште 50 кс ке беше топ ) Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Цитат: Busav на 02 Јуни 2023, 21:59:14 pmЦитат: MartinAlfista на 02 Јуни 2023, 19:54:15 pmЦитат: Nexia на 02 Јуни 2023, 17:55:57 pmЦитат: nikola_bb на 02 Јуни 2023, 17:43:48 pmNe cini toj motorSent from my Redmi Note 9S using TapatalkZosto?Моторот е тој од BMW што PSA го позајмува од Mini во замена за дизелите. Комплициран како секој друг BMW мотор, и ако нешто откаже, доста ќе се измачиш да дијагностицираш и да решиш.Јас би го заобиколил.Не биди никола има луге о на форумов со искуство за тој мотор @changetheoil savethecar го има турбо верзија, @cdyane cdyane вчера баш зборевме дека негов другар го има и задоволен е ...Јас го имам истиот мотор и немам забелешки (да имаше уште 50 кс ке беше топ ) Sent from my M2102J20SG using TapatalkТака е, искуство од прва рука. Поквалитетно одржуење и ќе немаш проблеми. Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Neznam tie motori na lance ili na kajsh se?
Цитат: Nexia на 03 Јуни 2023, 11:15:16 amNeznam tie motori na lance ili na kajsh se?Моторот е на ланче,тотал 9100 5-40 уље,филтер за уље квалитетен и да не се вози на ниски обртаи Дојди ако сакаш ке го пробаш машинчето јас го возам на 308 караван и е солидно за таа шасија,мене дури ме изненадува имам во друштво и со појаки безинци и го немаат тоа забрзување како кај пежово.Кај пежово е негде 9.5 до 100 е сеа му фали 6 та брзина....Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Цитат: Busav на 03 Јуни 2023, 11:36:12 amЦитат: Nexia на 03 Јуни 2023, 11:15:16 amNeznam tie motori na lance ili na kajsh se?Моторот е на ланче,тотал 9100 5-40 уље,филтер за уље квалитетен и да не се вози на ниски обртаи Дојди ако сакаш ке го пробаш машинчето јас го возам на 308 караван и е солидно за таа шасија,мене дури ме изненадува имам во друштво и со појаки безинци и го немаат тоа забрзување како кај пежово.Кај пежово е негде 9.5 до 100 е сеа му фали 6 та брзина....Sent from my M2102J20SG using TapatalkМу фали на бушав една шкода. А не 6та брзина... @Nexia последен пат ќе ти кренам притисок, извини за тоа. Ама, прочитав дека колата ќе ја вози женска особа. Дали и се допаѓа фиат пунто? https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4647215Ова е пример, не мора баш за ова да се фатите. Познати атмо мотори се 1.2 и 1.4 .