Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 65
Гласањето е затворено: 04 Април 2023, 00:37:03 am
Цитат: Hardboy на 14 Јули 2023, 19:26:51 pmПристигнати се нови возила во Порше: изборот се стесна на т-рок мануел 2.0тди 115 кс или Карок 2.0 тди 115 кс Дсг со малку повеќе опрема (камера, 18ки, килес старт, амбиент осветлување + двобојни седишта. Гласањето може да започне со про и консDSG
Пристигнати се нови возила во Порше: изборот се стесна на т-рок мануел 2.0тди 115 кс или Карок 2.0 тди 115 кс Дсг со малку повеќе опрема (камера, 18ки, килес старт, амбиент осветлување + двобојни седишта. Гласањето може да започне со про и конс
Цитат: head на 14 Јули 2023, 10:15:49 amЦитат: Carpathian Lord на 14 Јули 2023, 09:56:05 amЦитат: [member=356]ile[/member]@ на 14 Јули 2023, 09:04:39 amЕве јас да ви пренесам потрошувачка за Спортажот, купен во декември минатата година и сега веќе поминати 3700 километри. Низ град потрошувачката се движи околу 9, нема подолу од тоа, безразлика зима/лето, гуми зимски летни, гужви, клима и слично. На отворено, потрошувачката може да варира нормално и од стилот на возење. Кај мене бидејќи не сум некој агресивен возач и не преферирам повеќе од 130 км/ч, потрошувачката се движи околу 6.5 литри. Како за референца, во јуни бев до Калитеа и назад, поминати некои 700 километри, и потрошувачката беше 5.5 литри. Она што е интересно за Спортажот е дека иако е големо и тешко возило, е дека кога ќе го притиснеш си повлекува убаво и знае да ја искористи силата на моторот која што ја има. На крајот на денот се сведува на тоа кој што сака да вози, во кој ценовен ранг и дали ќе биде безнин/плин/дизел. Не знам на новиов како е, ама стариот модел (претходната генерација) лапаше ко ненормална.1.6 атмосферец го тестирав - мртов коњ.12 градска трошеше.На 120 трошеше 8.5л.Бев заинтересиран исклучиво за турбашот. Ми рекоа на оваа потрошња плус 1 литар.Кола да ми троши 9.5л на 120 ќе си купам S500 За моторот на стариот Спортаж (1.6 gdi) се слагам дека е мртов коњ , ене го ,го имам еден таков у штала Сепак , портошувачката не е толку голема . Моето искуство со поминати 30.000 км , вели вака ... Градска троши околу 8,5-9,5 л зависно од сезона и стил на возење , додека на отворено троши околу 7л со возење на автопат околу 120 км/ч .Али дека е мртов коњот , мртов е Sent from my SM-S918B using TapatalkЕве го 1.6гди во спортаж со мануелец: https://www.instagram.com/reel/Csy8kPSJeHy/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==А со аутоматиче, гајле си нема, стискаш гас, коа ќе стигне до 140кмч стигне, не те интересира.
Цитат: Carpathian Lord на 14 Јули 2023, 09:56:05 amЦитат: [member=356]ile[/member]@ на 14 Јули 2023, 09:04:39 amЕве јас да ви пренесам потрошувачка за Спортажот, купен во декември минатата година и сега веќе поминати 3700 километри. Низ град потрошувачката се движи околу 9, нема подолу од тоа, безразлика зима/лето, гуми зимски летни, гужви, клима и слично. На отворено, потрошувачката може да варира нормално и од стилот на возење. Кај мене бидејќи не сум некој агресивен возач и не преферирам повеќе од 130 км/ч, потрошувачката се движи околу 6.5 литри. Како за референца, во јуни бев до Калитеа и назад, поминати некои 700 километри, и потрошувачката беше 5.5 литри. Она што е интересно за Спортажот е дека иако е големо и тешко возило, е дека кога ќе го притиснеш си повлекува убаво и знае да ја искористи силата на моторот која што ја има. На крајот на денот се сведува на тоа кој што сака да вози, во кој ценовен ранг и дали ќе биде безнин/плин/дизел. Не знам на новиов како е, ама стариот модел (претходната генерација) лапаше ко ненормална.1.6 атмосферец го тестирав - мртов коњ.12 градска трошеше.На 120 трошеше 8.5л.Бев заинтересиран исклучиво за турбашот. Ми рекоа на оваа потрошња плус 1 литар.Кола да ми троши 9.5л на 120 ќе си купам S500 За моторот на стариот Спортаж (1.6 gdi) се слагам дека е мртов коњ , ене го ,го имам еден таков у штала Сепак , портошувачката не е толку голема . Моето искуство со поминати 30.000 км , вели вака ... Градска троши околу 8,5-9,5 л зависно од сезона и стил на возење , додека на отворено троши околу 7л со возење на автопат околу 120 км/ч .Али дека е мртов коњот , мртов е Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Цитат: [member=356]ile[/member]@ на 14 Јули 2023, 09:04:39 amЕве јас да ви пренесам потрошувачка за Спортажот, купен во декември минатата година и сега веќе поминати 3700 километри. Низ град потрошувачката се движи околу 9, нема подолу од тоа, безразлика зима/лето, гуми зимски летни, гужви, клима и слично. На отворено, потрошувачката може да варира нормално и од стилот на возење. Кај мене бидејќи не сум некој агресивен возач и не преферирам повеќе од 130 км/ч, потрошувачката се движи околу 6.5 литри. Како за референца, во јуни бев до Калитеа и назад, поминати некои 700 километри, и потрошувачката беше 5.5 литри. Она што е интересно за Спортажот е дека иако е големо и тешко возило, е дека кога ќе го притиснеш си повлекува убаво и знае да ја искористи силата на моторот која што ја има. На крајот на денот се сведува на тоа кој што сака да вози, во кој ценовен ранг и дали ќе биде безнин/плин/дизел. Не знам на новиов како е, ама стариот модел (претходната генерација) лапаше ко ненормална.1.6 атмосферец го тестирав - мртов коњ.12 градска трошеше.На 120 трошеше 8.5л.Бев заинтересиран исклучиво за турбашот. Ми рекоа на оваа потрошња плус 1 литар.Кола да ми троши 9.5л на 120 ќе си купам S500
Еве јас да ви пренесам потрошувачка за Спортажот, купен во декември минатата година и сега веќе поминати 3700 километри. Низ град потрошувачката се движи околу 9, нема подолу од тоа, безразлика зима/лето, гуми зимски летни, гужви, клима и слично. На отворено, потрошувачката може да варира нормално и од стилот на возење. Кај мене бидејќи не сум некој агресивен возач и не преферирам повеќе од 130 км/ч, потрошувачката се движи околу 6.5 литри. Како за референца, во јуни бев до Калитеа и назад, поминати некои 700 километри, и потрошувачката беше 5.5 литри. Она што е интересно за Спортажот е дека иако е големо и тешко возило, е дека кога ќе го притиснеш си повлекува убаво и знае да ја искористи силата на моторот која што ја има. На крајот на денот се сведува на тоа кој што сака да вози, во кој ценовен ранг и дали ќе биде безнин/плин/дизел.
Ги возев Suzuki S-cross и Kia Sportage и двете во град. Сузукито е брзо, прегледно команди се прегледни и лесни за користење, за изолација: се слуша звуци од надвор на возачко седиште, но назад по прилично повеќе. Спортажот исто е супер многу поголем и стабилен и изолација има повеќе. Прашањето ми е некој што има или возел сузуки с-кросс дали го осетил истото во врска со изолацојата. Иначe сузукито е топ. И прашање како би можело звучна изолација да се реши. JDM4LIFE
Може да се реши со дополнителна звучна изолација на цел ентериер, калници, таван...Во македонија не сум сретнал некој да го работи тоа професионално како во Србија, Бугарија , Казакстан - https://comfort-auto.kz/ Индивидуално може да си нарачаш материјали од странство и да си го изработиш сам ако имаш малку техничко познавање и нерви.
Цитат: JDM4LIFE на 29 Август 2023, 07:51:42 amМоже да се реши со дополнителна звучна изолација на цел ентериер, калници, таван...Во македонија не сум сретнал некој да го работи тоа професионално како во Србија, Бугарија , Казакстан - https://comfort-auto.kz/ Индивидуално може да си нарачаш материјали од странство и да си го изработиш сам ако имаш малку техничко познавање и нерви.Vox Electronics во Капиштец работат изолација, само не знам дали би растурил ново возило за таа цел.
Цитат: Hardboy на 14 Јули 2023, 19:26:51 pmПристигнати се нови возила во Порше: изборот се стесна на т-рок мануел 2.0тди 115 кс или Карок 2.0 тди 115 кс Дсг со малку повеќе опрема (камера, 18ки, килес старт, амбиент осветлување + двобојни седишта. Гласањето може да започне со про и консШкода. Ем поубава ем повеќе опрема. За КС се решава брзо тоа ако сакаш. Ќе се качат на 150 без поголем проблем, мада и 115-ката е ОК вака. Ја возев во Tiguan.
Цитат: Carpathian Lord на 31 Август 2023, 10:25:59 amЦитат: Hardboy на 14 Јули 2023, 19:26:51 pmПристигнати се нови возила во Порше: изборот се стесна на т-рок мануел 2.0тди 115 кс или Карок 2.0 тди 115 кс Дсг со малку повеќе опрема (камера, 18ки, килес старт, амбиент осветлување + двобојни седишта. Гласањето може да започне со про и консШкода. Ем поубава ем повеќе опрема. За КС се решава брзо тоа ако сакаш. Ќе се качат на 150 без поголем проблем, мада и 115-ката е ОК вака. Ја возев во Tiguan.Шкода, само прос, без конс. Ист мотор, аутоматик, повеќе опрема... Sent from my SM-S908E using Tapatalk