Автор Тема: Голгота наречена купување автомобил 10000-15000 евриќи  (Прочитано 7708 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Ако не се зафркава Марјанот и е капарисана Елантрата е чист показател дека не треба да се зема во предвид цената по која е купена на ново, нешто што неколку пати го објаснувам.
И не само Елантрава, истото се однесува за сите коли купени тој период/тие години.

Дури и кај постарите коли се забележува пораст, или стоење во место наместо паѓање на цените споредено со тој истиот период, односно кола која коштала 6.000 евра 2019/20 денес кошта исто, барем така кажуваат другариве што активно пратат огласи дома и во странство.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
такво инфо добив, еве земете го со резерва или нека праша некој :)

колку за инфо, пред извесен период кога барав под истите критериуми возило како што зедов пред 1 година, резултатите беа 5-10% повисока набавна цена (на тоа ќе дојдат и повисоки давачки и транспорт)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1104
Да продадена е...Јас бев заинтересиран за нејзе. Ама отиде. Добрите возила поготово такви брзо одат. Пред 2-3 недели за 2 часа ми отиде alfa romeo gulietta со 1.4 мотор и 8000км, 2020 година во fair auto, ја видов на нет, се заматкав со раб, отидов да ја видам, и тоа беше.

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
И јас сум на иста мака веќе 4 месеци , почнав со истиот буџет и секој месец го зголемувам по 2500 евра и уште неможам да најдам добро возило за нормална цена.Инсигниа само 2.0, пробав 1.6 не мрда колата а и на нет пишува дека трошат масло 1.6.
Веќе ми е смачено од пратење огласи и проверка на возила, се е бизнисмени што се прават паметни и мислат дека никој друг не разбира ништо за да спечалат, кога ќе прашаш да се носи колата во овластен на проверка ретко кој прифаќа.
Тешко излегува добро возило на оглас со добра цена, за ново треба да си го дуплираме буџетот и да чекаме со месеци нешто пристојно.

Засега Инсигнии само во некои Олимпија и Тојота продажни места излегуваат но со 1.6 мотор... Ќе потрае потрагата изгледа.

Отсутен Mikius

• Легенда
Да продадена е...Јас бев заинтересиран за нејзе. Ама отиде. Добрите возила поготово такви брзо одат. Пред 2-3 недели за 2 часа ми отиде alfa romeo gulietta со 1.4 мотор и 8000км, 2020 година во fair auto, ја видов на нет, се заматкав со раб, отидов да ја видам, и тоа беше.
Додека некои ја анализираат цената од 13.000 евра  таа отиде бестрага како да е ганц нова на акција ;D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1104
Да не ја труеме темава. Се е отидено с курац. Ги гледам цениве на hardware пошо со тоа се бавтам....фотокопири, ricoh, често менува и на две недели цени.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
Ја некако ова би го предложил: https://fairauto.mk/cars/alfa-romeo-giulietta-1-8-tbi-quadrifoglio/ доколку се има (да ми извините) му*а за одржување и танкање. Ако е приоритетот штедливост, батали... не ја глеј ич :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 712
A da ne se golgotisuvash ti po makedonijava oti se shto e doneseno kaj nas e so ista cena kako vo germanija ama i zarabotka za dzambazot ima presmetano. bendisaj si neshto na mobile.de .. avionot pod gaz ..edno renta kar koliche tamu da se poakash 3-4 dena i da si doterash navamu kola (oti neli odish na opcija koristena kola a ne nova).

kupi ja tamu za 7-8 iljadi, doteraj ja ovde..do registracija ke ti izleze maksimum 10-11. pa ako si spremen so 15 iljadarchinja kje si chuvash crn fond od 3-4 iljadi za servis.

2 pati do sega sum bil da si kupam kola i 2 pati do sega sum se uveril deka eftina i ubava kola nema. ona shto kaj nas se nudi za tie pari e ili skapano od udiranje ili masta izvadeno od vozenje.

ili kupi si nova dacia oti novo si e novo :) (ova malku so ironija kazano oti nikogash nova dacia nema da e podobra od 10 godini star pasat ili e klasa)

CMB M6 6U S БЕНЗИН 1.0 TCe 90 67 (91) 116 17,500 € (cenata na najeftinata dacia)

Отсутен Mikius

• Легенда
Ама таму горе со истата километража се поскапи од овие овде :D

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 712
Ама таму горе со истата километража се поскапи од овие овде :D

tokmu toa i go kazav. za istite pari kje kupi ovde so "100.000km" spremna za remont i vo germanija so "200.000km" seushte vo vozna sostojba.

ako realno gledash ovaa shto kje ja zeme kaj nas e kupena za "bez pari" od nekoj otpad vo germanija, pa e malku potsredena plateni davachki se .. i staveno minimum 500-1000 evra pechalba (zavisi koja klasa na vozilo)

poloto go zemav (ne pamtam tochno no mislam) 1300 evra plus okolu 1600evra troshoci imav za hotel/prevoz/gorivo/patarini/carina i edna kazna. do registracija vo 2013ta so 200 i neshto sitno iljadi km poloto me koshtashe 3000evra. vo isto vreme kaj nas se prodavaa za 2500evra so famozni 120.000 i otiden motor, podvozje, prednica.

mercedesot vo 2019ta go kupiv za 5700, so carini/prevoz/patarini/hemisko i keramichka zashtita izleze 9000evra. kaj nas vo toa vreme se nudea 7500-8000. znachi vo germanija NEMA DA JA KUPI POEFTINA ama za istite pari kako ovde kje ja kupi mnogu pozdrava.

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
A da ne se golgotisuvash ti po makedonijava oti se shto e doneseno kaj nas e so ista cena kako vo germanija ama i zarabotka za dzambazot ima presmetano. bendisaj si neshto na mobile.de .. avionot pod gaz ..edno renta kar koliche tamu da se poakash 3-4 dena i da si doterash navamu kola (oti neli odish na opcija koristena kola a ne nova).

kupi ja tamu za 7-8 iljadi, doteraj ja ovde..do registracija ke ti izleze maksimum 10-11. pa ako si spremen so 15 iljadarchinja kje si chuvash crn fond od 3-4 iljadi za servis.

2 pati do sega sum bil da si kupam kola i 2 pati do sega sum se uveril deka eftina i ubava kola nema. ona shto kaj nas se nudi za tie pari e ili skapano od udiranje ili masta izvadeno od vozenje.

ili kupi si nova dacia oti novo si e novo :) (ova malku so ironija kazano oti nikogash nova dacia nema da e podobra od 10 godini star pasat ili e klasa)

CMB M6 6U S БЕНЗИН 1.0 TCe 90 67 (91) 116 17,500 € (cenata na najeftinata dacia)

Најверојатно и тоа ќе биде опцијата, споредувајќи ги понудите, 90% се огласи „фабрика“, а купено најевтиното од таму со 300000 и удрено хемиско. Останатото е купено од ботови прекупци кои дремат по цел ден на огласи и купуваат се и сешто како да купуваат Биткоин, па подоцна реогласено за 30% повисока цена. Речиси и да не може да се начека оглас од обичен човек, а сето преполно прекупци со 50+ коли.

Просечна цена таму на добри Пасат Б8 или Инсигнија 2017 со 2.0 дизел и автоматски менувач гледам е некаде 14-16000 па ќе видиме што ќе биде.

17500 за 1.0 мануелен бензинец во Дачија и никаква опрема е огромна лудост.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6691
  • Бенве сие бенве
Голгота наречена купување автомобил 10000-15000 евриќи
« Одговори #26 на: 02 Март 2023, 07:08:10 am »
Препорака од мене што и да купиш најпрво да го провериш, вчера пред да платам на не видено ај си викам да ја проверам на кар вертикал, иако не убедуваа дека е унфалфраи.

https://link.mobile.de/U4yZLkNCEuGkBU7s7

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
Цитат
17500 за 1.0 мануелен бензинец во Дачија и никаква опрема е огромна лудост.
@L Дали си свесен дека сите што купиле ги нарекуваш лудаци?

Кажи си дека ти е срам од комшиите, дека не ти се допаѓа воланот, или нешто, измисли.

Или најдобро купи ја фабриката и стави и клуч :)
Нема фабрика, нема салони, нема лудост ;D

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6691
  • Бенве сие бенве
Тој што дава 17500 за таква тенеќија сигурен сум дена нема 17500 у рака кеш да ги даде за половна кола 2-3год стара со малку км солигждно опремена со убав мотор мењач ентериер итн. Се е тоа на кредит или лизинг па приморани се на тој чекор.

Отсутен Mikius

• Легенда
Тој што дава 17500 за таква тенеќија сигурен сум дена нема 17500 у рака кеш да ги даде за половна кола 2-3год стара со малку км солигждно опремена со убав мотор мењач ентериер итн. Се е тоа на кредит или лизинг па приморани се на тој чекор.
Значи ли ова дека тие што немаат кеш се лудаци ;D