Ајде да не бидам од оние шо само барале помош па ги нема после нигде..
Прилично брзо ја најдов. Нецели 2 недели барав кола од ко ја продадов старата.
Како шо гласи насоловот веќе има еден месец од кога сум сопственик на Мазда 6.
Од опрема нема ништо посебно
Клима автоматска
Електрка на сите прозори
Автоматски светла
Ретровизор со затемнување
Сензор за дожд
Круз конторл
Ми се бендисва како изгледа, ме собира шо е најбитно, мора вскут да ми е воланот , крупен дечко сум 196цм со 145кг +
малку чудна ми е уште позицијата, иако најдолу спуштено седиштето пак некако високо ми е.Навикнат бев на е46 јбг....
Малку е голема за низград ама ја навикнав веќе. На отворено ме бендисва како се понаша на пат. Само ептен се осеќа дека му фали звучна изолација.
И 6та брзина...
Прво нешто што сменав на колата беа патосниците. Ме нервираа лизгаа некој универзални беа. Купени Гледринг по мерка.
Наредно лед на позиција ми ги кладе другарче, па ме нервираше дека средното беше халогено, па ставив лед h11 niken и прогледав. Фарот е со лупа и проектира убава линја и не му смета на другите. Успат и лед на таблица променети.
Колата дојде со летни гуми 205 60 16 michelin saver eco не ми текнува на моделот ма афтермаркет бадажи. Добив и уште еден сет бандажи фабрички за неа без гуми. На есен ќе си добие зимски гуми тој сет или овај што е на кола.
Не видов снег некој годинава, па со летни ја возев. Нема да се вози еден месец колата не сум во Мк.
Е сега моторот....1.8 120 коњи и има проблем со пиење.
Сериозен и тоа.
Ја зедов со 199.681 км и за еден месец му направив 1.500км и ако не се лажам 5л масло имам дотурено. Не капи од нигде туку си го гори низ ауспух. Најпоќе се познава кога ќе слегвам по удолноца на моторно кочење, малку да гибнам туража чади назад облаци прави.
За одење оди не губи сила, мирно тивко работи моторот.
Планот ми е да се растури, да се отвори моторот и да се смени се комплет, од гумици на вентили, дихтунзи, карики, лагери, штрафови.... и да и ланчето посекако е се отворено. Вентили ќе се штеловаат, рамнат... масло, водна пумпа, филтри антифриз... скап месец ќе ми биди Март.
А да има и плин ловато со капалка. Потрошувачка 10 литри плин на 100км шо е одлично со оглед на големината.
Ќе добие и нов сет кумплуг ради тоа му спуштив на цена. Да средам моторот и сакам полирање едно и фаровите да се отворат и прелепат и исполираат.
Прилог слики, да не е само четиво