Автор Тема: Peugeot 107 1.0  (Прочитано 8432 пати)

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 363
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
Peugeot 107 1.0
« на: 30 Декември 2022, 00:50:34 am »
После скоро 2 месеца барање половоно возило со колку толку прифатлива цена налетавме на пежо 107 купено ново во ауто чајка тетово.
Пежото од опрема има серво и клима, толку :D
Има поминато 149к км.
Е вака сега со половно возило си доаѓаат и проблемите, па така првиот проблем е што бравите се запечени, вопшто не може со клуч да се отворат.(колата има централно накнадно ставено), фаровите треба да се полираат, да се купат 2 предни зимски гуми+летни, да се сменат дискови и плочки, мал сервис под итно!
Колата ке се задржи минимум 2/3 години, се размислувам и за голем сервис ланче,пумпа за вода, ролери итн.
Во дилема сум какво уље да ставам дали 5w40 liqui moly или 10w40. (доколку има некој што вози ист мотор 1kr-fe нека даде предлог.
Еве и една сликичка, после нова година да се среди ке се ставам повеќе.
« Последно менување: 30 Декември 2022, 09:24:52 am zeroSignal »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: Peugeto 107 1.0
« Одговори #1 на: 30 Декември 2022, 07:33:32 am »
Со здравје да се вози, убава боја и таман големина за низ град.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #2 на: 30 Декември 2022, 07:40:25 am »
Веќе се полирани фаровите ама не биле заштитени, затоа се вакви. Истото ќе се деси кога ти ќе ги полираш и нема да ги заштитиш со соодветно средство. Тоа е клучното.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6138
« Одговори #3 на: 30 Декември 2022, 08:00:59 am »
Ууууу, насловов да се корегира под итно, ми буричка во ОЦД-то...

Со здравје да се вози!

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 869
« Одговори #4 на: 30 Декември 2022, 08:04:52 am »
Честито, со здравје да се возе. 😁😁😁

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2324
« Одговори #5 на: 30 Декември 2022, 09:04:29 am »
Со здравје да се вози, многу безгрижни километри. Дали сите неопходни инвестиции што ги наведе влијае на крајната цена, имаше волја кај продавачот?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29604
    • CARclub.mk
Одг: Peugeot 107 1.0
« Одговори #6 на: 30 Декември 2022, 09:25:10 am »
Честито ново мало градско количе! :)

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 30 Декември 2022, 12:41:33 pm »
Благодарам до сите. ;D
Со здравје да се вози, многу безгрижни километри. Дали сите неопходни инвестиции што ги наведе влијае на крајната цена, имаше волја кај продавачот?
Продавачот се согласи да спушти цена за да се сервисира возилот, бравата и клучот не ги проверив воопшто (не ми ни падна на памет дека се запечени или тоа би било проблем)Имам уште еден проблем а тоа е со дугмето на климата, климата си работи и лади супер но копчето не се задржува во позиција на палење (изгледа пластиката внатре е скршена и треба да се вметне хартија меѓу дугмето и пластиката за да биде упалена.)

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 345
« Одговори #8 на: 30 Декември 2022, 14:02:05 pm »
Оваа малоо малооо ама брзооо  ;D Моторче од Тојота петка, со здравје да се вози.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9 на: 30 Декември 2022, 16:50:19 pm »
Благодарам до сите. ;D
Продавачот се согласи да спушти цена за да се сервисира возилот, бравата и клучот не ги проверив воопшто (не ми ни падна на памет дека се запечени или тоа би било проблем)Имам уште еден проблем а тоа е со дугмето на климата, климата си работи и лади супер но копчето не се задржува во позиција на палење (изгледа пластиката внатре е скршена и треба да се вметне хартија меѓу дугмето и пластиката за да биде упалена.)

Чест проблем е ова кај овие коли, шиткаат половни копчиња и по 35 евра ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10 на: 31 Декември 2022, 01:47:58 am »
После скоро 2 месеца барање половоно возило со колку толку прифатлива цена налетавме на пежо 107 купено ново во ауто чајка тетово.
Има поминато 149к км.
Е вака сега со половно возило си доаѓаат и проблемите, па така првиот проблем е што бравите се запечени, вопшто не може со клуч да се отворат.(колата има централно накнадно ставено), фаровите треба да се полираат, да се купат 2 предни зимски гуми+летни, да се сменат дискови и плочки, мал сервис под итно!
Колата ке се задржи минимум 2/3 години, се размислувам и за голем сервис ланче,пумпа за вода, ролери итн.
Во дилема сум какво уље да ставам дали 5w40 liqui moly или 10w40. (доколку има некој што вози ист мотор 1kr-fe нека даде предлог.
Прашање постои само помењу w40 или w30.
Помеѓу 5w40 и 10w40 нема мислење и дилеми, секогаш 5w40.

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 31 Декември 2022, 02:22:04 am »
Има поминато 149к км.
Прашање постои само помењу w40 или w30.
Помеѓу 5w40 и 10w40 нема мислење и дилеми, секогаш 5w40.
Фала за информацијата.

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 31 Декември 2022, 02:22:24 am »
@marjanot ако не ти е тешко, сподели какво уље имаш ставено, видов спомна дека имаш c1.
Ме интересира и уљето во мењачот, сакам да го сменам пошто сигурно никогаш не било сменето, па ако знае некој да ми предожи какво да купам и колку литри идат?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13 на: 31 Декември 2022, 12:31:55 pm »
@marjanot ако не ти е тешко, сподели какво уље имаш ставено, видов спомна дека имаш c1.
Ме интересира и уљето во мењачот, сакам да го сменам пошто сигурно никогаш не било сменето, па ако знае некој да ми предожи какво да купам и колку литри идат?

Ќе ти предложам LiquiMoly Toptec 4100 или Total Quartz 9000 за тој мотор, со тие две имам одлично искуство, ако не се лажам, задоволува спецификација за тој мотор.
https://autofilter.mk/index.php?route=product/product&product_id=74

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #14 на: 01 Јануари 2023, 02:14:42 am »
Создравједс се вози паше.

Масло, убаво кажа Милентије -  Total Quartz 9000 немаш утка со гаранција.

14-15 години го користам на Нубирата и сум ептен задоволен.