Ми се допаѓа како размислувате, убаво пиша саше.. моменталната вредност на парите е далеку помала него во 2011та, светската инфлација си го направи своето.. и јас се запрепастив кога видов дека киа сеед нов е 19к а пред некоја година најскапиот во салон нов беше 13к...
Јас мојата кола нова од салон ја купив 18к сега после 4 години колега од работа ми давање 20к да ја купи, плус ке заработам ако ја продадам.. ама што ке купам со 20к.. ништо нема испод 30к правиме муабет за ново..
Ордевски алал да му е на другарти што земал за 26,6к возило кое ваљда го нарачал пред година дена . Денес да појдеш во киа и побараш спортаж баш кажи ми Ивица кога ке ти каже дека ке има на лагер, кој месец 2023та.. Како што знам листата на чекање е голема. Небитно тоа е друг муабет.
Ми се допаѓа што се разви дискусија и што можеме да осетиме колку нашите пари од година во година имаат помала вредност
Аааа неее, другарот имаше дадено капар уште кога го претставувија во февруари-март за промотивниот пакет опрема, плус автоматски менувач. Чекаше 2 месеци, па му го вратија капарот оти немало да добијат, па не сакаа да земат капар за манеулен оти нема да знаат кога и дали ќе добијат...
За пред 2-3 недели случајно да му се јават, ќе добиеме возила, сакаш ли со рачен менувач, ако сакаш остави нешто симболично капар
Инаку првична цена на возило со таа опрема беше 25.5к еур.
Sent from my NAM-LX9 using Tapatalk