Автор Тема: INTEX bazeni i se za niv  (Прочитано 3185 пати)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
INTEX bazeni i se za niv
« на: 24 Јуни 2022, 22:48:20 pm »
Bidejki e sezona a nemame tema soodvetna,  eve otvaram tema.

Kako taze sopstvenik na 427x107 Prism basen imam eden kup prasanja koj vrabotenite koirl rabotat po mestata sto prodavaat accesories ne znaat da ti gi odgovorat.

Nabaviv i montirav skimmer, site hemikalii i setovi za cistenje, edinstvena nedoumica mi e okolu hemikaliite.
 Bazenot go montirav i napolniv i staviv algicit i ostaviv pumpata da ja vrti vodata (3900l na saat vrti) takva dojde vo setot so  bazenot.
E sega, edna nedela nema da se koristi bazenot, 2 pafi po nekolku casa ke bide pustena pumpata, me interesira dali hlorna tableta da mu stavam so plovakot sekako, zasto nema da dvizi bidejki ke bide pod pokrivkata zaglaven.

Dali eve uste utre sum tuka, dali da ja stavam tabletkata i da svrti pumpata nekolku casa so nea pa da ja izvadam i ostavam.

Ako ima nekoj iskustvo neka spodeli.
Ako ima nekoj prasanje za ceni neka prasa slobodno istrazen mi e pazarot :D

Admin, ako smeta deka nema potreba od vakva tema neka prefrli vo soodvetna tema.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1043
Одг: INTEX bazeni i se za niv
« Одговори #1 на: 24 Јуни 2022, 23:16:26 pm »
Кај се најефтини ? Се спремам и ја некоја година да купам, аама се нешто изглегува...

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #2 на: 24 Јуни 2022, 23:26:03 pm »
Jas bukvalno site opcii gi razvgledav i samo na dve mesta go najdov mojot set za 21k denari.
Alfi centar (akcijata do utre vecer trae) i Univerzal Market online ali mozes i direkt da ja podignes narackata na plasticarska.
Na ostanati mesta cenata e 25k denari

Najevtini accsesories i hemikalii imaat Merkur i MTD vo Taftalidze, dosta poevtino od ostanati.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
« Одговори #3 на: 25 Јуни 2022, 07:40:04 am »
mtd мислам дека се префрлени кај бардовци.
проблемот кај овие базени е несоодветната опрема што оди со нив,па после ме бараат корисници,за да купат пумпа или филтер,а се тоа кошта екстра

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #4 на: 25 Јуни 2022, 08:58:54 am »
MTD i vo taftalidze imaat se od Intex.
Vo mojot set so bazenot dojde se sto e potrebno.

Samo set za cistenje i skimmer si kuliv plus i normalno ostanati hemikii i plovaci.

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #5 на: 26 Јуни 2022, 10:19:59 am »
Најголем избор на Intex имате на питпазар. Кај полициската страница.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5690
« Одговори #6 на: 26 Јуни 2022, 11:35:33 am »
Не ми текнува името на фирмата, знам само дека на само дека некое име беше на А и 99 на крајот, имаа свашта од INTEX јас едно време бев загреан за чамец Intex Mariner 4,го имаа едино тие во државата.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #7 на: 26 Јуни 2022, 11:58:15 am »
Не ми текнува името на фирмата, знам само дека на само дека некое име беше на А и 99 на крајот, имаа свашта од INTEX јас едно време бев загреан за чамец Intex Mariner 4,го имаа едино тие во државата.
Атлантик Комерц, нормално дека имаат највеќе кога се они носат.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #8 на: 26 Јуни 2022, 12:03:06 pm »
Атлантик Комерц, нормално дека имаат највеќе кога се они носат.
Интекс секој втор ги носи, меркур алфи атлантик... Само бест веј си го носи една фирма андреј компани поефтини се а со квалитет исти се како интекс

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
« Одговори #9 на: 26 Јуни 2022, 22:03:06 pm »
MTD i vo taftalidze imaat se od Intex.
Vo mojot set so bazenot dojde se sto e potrebno.

Samo set za cistenje i skimmer si kuliv plus i normalno ostanati hemikii i plovaci.
филтерот и пумпата се со недоволен капацитет,на тоа мислев

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #10 на: 27 Јуни 2022, 14:55:41 pm »
Си земав ваков 4м заедно со церада и пумпа ме фати 9000мкд на акција во Алфи. Сега да земам покривка и хлор таблети и ке истера оваа сезона.

Собира околу 8м3 вода и се подценив дека ке го наполнам за некој сааат и не го пробав, ама следен викенд нека му мисли. :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7884
  • Плинаш!!!
« Одговори #11 на: 27 Јуни 2022, 17:15:10 pm »
Ај со убаво да се бањаш. Туку си размислил дека од тревата под базенот нема ни "Т" да остане? Убаво би било исто под базенот да си ставиш стиропор од минимум 2цм за да ти биде меко коа ќе газиш во базенот а и да го заштитиш долниот дел на базенот.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2423
« Одговори #12 на: 27 Јуни 2022, 21:26:58 pm »
Мислам дека нема начин тревата да се спаси освен ако не се направи нешто како платформа, издигнато малку над тревата
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #13 на: 27 Јуни 2022, 21:28:42 pm »
Затоа внимателно се бира местото каде што ќе биде поставен базенот.
Можно е дрвени еуро палети да помогнат во колку-толку зачувување на тревната површина.   

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #14 на: 27 Јуни 2022, 22:19:55 pm »
Пробно беше тука сега врз трева. Инаку ке се прави платформа од даски и тоа ке му е трајно за базен така да нема потреба од трева на тоа место. А тревата е жива напаст, малце дожд и неможе да се искоси.