Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 784462 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #2745 на: 26 Септември 2015, 14:36:42 pm »
Ич не глеј хеч. Убаво што си раскрстил, не погледнувај наназад воопшто. Терај си.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #2746 на: 27 Септември 2015, 13:39:20 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2747 на: 06 Октомври 2015, 11:13:32 am »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2748 на: 18 Октомври 2015, 21:59:44 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2749 на: 18 Октомври 2015, 22:12:16 pm »
Тиња е Опелчево  :-*

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2750 на: 23 Октомври 2015, 18:44:04 pm »
The plot thickens.

Измамата кај дизелот на Opel е откриена уште пред еден месец

Од техничкиот факултет во Берн ги образложуваат резултатите од тестирањето: „Мерните резултати покажуваат дека возилото се однесува различно кога пробните валци работат во модус за 4 и за 2 тркала.“ Покрај тоа, кога задните тркала не вртат, утврдено е следното отстапување: При континуирано зголемување на брзината до 150 km/h, емисијата на NOx расте прекумерно и ја пречекорува мерната скала на уредот за анализа. Експертизата на факултетот заклучува: „Ова однесување може да се објасни со исклучувањето на дозирањето на AdBlue. Слично однесување не може да се утврди при работа на пробните валци во модус за 4 тркала.“

http://automedia.mk/?p=20002

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2751 на: 23 Октомври 2015, 18:50:07 pm »
Опааа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #2752 на: 23 Октомври 2015, 20:30:09 pm »
Интересно, според објаснувањето кога задните тркала не вртат (значи на бенч) 17 пати поголемо загадување, отколку кога вртат и задните тркала (реални услови???). Не ми се многу верни овие нашиве новини...

Edit: http://www.thelocal.de/20151023/environmentalists-say-opel-faces-own-diesel-scandal

Опел ги негира наодите на „зелените“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #2753 на: 23 Октомври 2015, 20:34:35 pm »
Да си го средат преводот малце. Кога не вртат задните отстапува, кога вртат не отстапува. Или обратно е. Или не е.

Затоа што, како што е болдирано, испаѓа дека штеди AdBlue додека го тестирале само со активен преден погон. Што за мене е и нормално. Затоа што можеби за да функционира системот, мора да има сигнал од двете оски.

А всушност најверојатно сакале да кажат дека AdBlue не работи кога сите четири тркала се вртат. 
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2754 на: 23 Октомври 2015, 20:41:16 pm »
Читав некаде рандом... најдени се курназлаци и кај други брендови, изваени гаќите испосрани... ама после тоа се испијанив и појма неам кај читав, а не бев ни од мој конфљутер па да проверам хистори. Ете така, кај шо има чад, таму има и оган (кај шо има чад там има и огин, кај шо има огин таму има и к'баси, ка има к'баси, та су ја!).

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2755 на: 23 Октомври 2015, 20:42:22 pm »
Мене ми личи дека фауве сака да „удри“ по конкурнеција, за да не ги боли само нив, ама по се` изгледа дека се осамени во лажгите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2756 на: 23 Октомври 2015, 22:10:53 pm »
The plot thickens.

Измамата кај дизелот на Opel е откриена уште пред еден месец

Од техничкиот факултет во Берн ги образложуваат резултатите од тестирањето: „Мерните резултати покажуваат дека возилото се однесува различно кога пробните валци работат во модус за 4 и за 2 тркала.“ Покрај тоа, кога задните тркала не вртат, утврдено е следното отстапување: При континуирано зголемување на брзината до 150 km/h, емисијата на NOx расте прекумерно и ја пречекорува мерната скала на уредот за анализа. Експертизата на факултетот заклучува: „Ова однесување може да се објасни со исклучувањето на дозирањето на AdBlue. Слично однесување не може да се утврди при работа на пробните валци во модус за 4 тркала.“

http://automedia.mk/?p=20002
Мене ме интересира дали и колку отстапува во универзалните правила на тестирање, тоа е главниот проблем. За тоа дека ниедна кола не загадува толку-колку што пишува, во цело работно поле е сосема јасно, тоа не е ништо ново. Знаеш и сам.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2757 на: 23 Октомври 2015, 22:19:27 pm »
Батали го натписот на техничкиот факултет од Берн (линкот погоре што го пратив):

Opel rejects allegations

Opel, which is owned by US auto giant General Motors (GM), released its own statement on Friday saying that "Opel completely rejects the assertions of DUH.

"It is true of all our cars, without limitations: software developed by GM has no features that detect whether the vehicle is being subjected to an emissions test."

The company said that DUH had refused to make the results of the testing carried out in Bern available to them for study.

But they added that Opel engineers had done their own tests with an identical car, with the test-bed in both two- and four-wheel mode, and that "the values fell within the legal regulations in both two- and four-wheel measurements.

"This must be the case, because there is no effect on the exhaust treatment system whether or not the Zafira's rear wheels are turning.

"The allegations are simply false and groundless."

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2758 на: 24 Октомври 2015, 09:08:20 am »
Тоа е и очекувано сега да се клевети најголемиот конкурент.
Али ја гласам сите да се растресат и мамката да им се расплаче на сите лакоми по пари кои се подјебаваат со светот....  особено оние кои се 50 години со протекции.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2759 на: 26 Октомври 2015, 15:41:51 pm »

Ми остави добар впечаток, особено ентериерот кој што е значително подобар од претходната.