Автор Тема: Citroen c4 1.4 66kw  (Прочитано 6417 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Citroen c4 1.4 66kw
« Одговори #15 на: 12 Февруари 2022, 23:23:00 pm »
Полека само и ќе се најде купец.
Дотогаш ќе има малку нервози.

Сеуште ми е живо сеќавањето кога го продавав југото и кога ми го "вадеа" касетофонот, на друг му сметаше обртометарот, еден дури сакаше да си донесе волан... се со цел да оправдаат спуштање цена, а цената бедни 1.500 евра.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #16 на: 12 Февруари 2022, 23:55:00 pm »
Со среќа продажбата сум меркал вакви ц4 ки али мометот со воланот дека свирката е фиксна никако не можам да го надминам не знам зошто али пречуден ми е тој момент
Навика е, јас се навикнав сеа не ни приметувам :)
Па се пациени се упм, еве еден. Сакаат да купат кола без пари... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Може си го изнервирал пошто си му одговорил во 4 и пол сабајле  ;D
Криво ми е што не му звонев во 04:30
Последна цена? Дојди на лице место па ќе ти кажам.
Ку*ов ми ленче од тоа последна цена.
Огласен моторот 3500еур, ќе дојдам сабајле со 3000еур, викам ич не троши бензин или нафта, ебате беља.
Еден чика ми се јави ама искрен, имам 2500 кажи ми има шанси или да не ти трошам време, му реков теорија нема ке го расходам ама не го давам за тие пари, башка и не се брзам :)
Полека само и ќе се најде купец.
Дотогаш ќе има малку нервози.

Сеуште ми е живо сеќавањето кога го продавав југото и кога ми го "вадеа" касетофонот, на друг му сметаше обртометарот, еден дури сакаше да си донесе волан... се со цел да оправдаат спуштање цена, а цената бедни 1.500 евра.
Му даваш кола со 8 нови гуми немаат поминато ни 10.000 заедно тоа е 400€ , бандажи скоро 200€ лани ги земав, плин 400€, последните сервиси се е сменето пред 6 месеци коштаа 60.000 денари... За ламелата само немам ф-ра пошто ја земав од прчот. Ако не и гориво да им напунам резерварот....

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #17 на: 13 Февруари 2022, 19:06:02 pm »
Упорен нека се пронаогаат се ке ги ставам тука :) каков менталитет сме своето цени го туѓото понижувај го...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6432
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #18 на: 14 Февруари 2022, 08:50:15 am »
Тој шо сака да ја земи ќе дојди да ја види, овие си ја пробуваат среќата.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #19 на: 14 Февруари 2022, 11:24:42 am »
Имам еден дечко за утре ке ја гледа, вика не прашувам за цена само за механички дали е добра, може ке се најде некој :)

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #20 на: 14 Февруари 2022, 11:28:18 am »
Имам еден дечко за утре ке ја гледа, вика не прашувам за цена само за механички дали е добра, може ке се најде некој :)

На 10 души што нерви ќе ти скинат, ќе се најде еден што ќе дојде со парите во рака спремен да се договорите на лице место. Старата кола кога ја продавав, во 30 минути од кога ми се јави дечкото, веќе бевме на нотар да ја препишеме колата. Само дур да се најде таквиот е тешкото.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6432
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #21 на: 14 Февруари 2022, 13:00:20 pm »
Цената е нормална и мислам дека оваа недела ќе се продаде колата.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #22 на: 14 Февруари 2022, 13:02:51 pm »
Vektrata koga ja prodadov covekov prv se javi samo sto izleze oglasot na pladne. Vika kje dojdam da gledam vikam decko posle 4 vekje ziva temnica e jas do 7 na rabota. Vika kje doam posle 7 kje si svetam so telefon. I ete go stvarno vrtese cel saat so mobilniot okolu kola pod kola vnatre...mu vikam abre coek osven stud nisto arno ne izedovme daj dojdi utre po den gledaj ja. I ete dojde drugiot den on sinot i majstor i pak ista prikazna 2.5 sata ja gledaa sekoj mm od kolava go istresoa. I na kraj mi se vrti mi vika decko maana nemozam da najdam eve ti raka ja ziam kolata..i op maliot moj pocna da place da nemu ja prodavame :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13913
« Одговори #23 на: 14 Февруари 2022, 14:18:20 pm »
Busav не си пишал која година е :)
Регистрација до кога.

Процедурално: До сеа едино со Пасатот немав „проблем“ за продажба.

Доаѓа...колку пари шефе? Толку пари. Отидовме в банка. Ми префрли. Отидовме на нотар. Си дадовме рака.

Колата ја продадов за помалку од 24 часа.

Се сеќавам Зафирата кога ја продадов, еден ми дојде со лупа (буквално лупа) и LED сијалица, сред бел ден.

Секој cm од колата ја прегледуваше, да видел дали е фарбана.

Гледаше неправилности во лакот што ќе му го кажело тоа.

Му вика, друже колава е 11 години стара, увезена, сигурно некој некогаш нешто офарбал.

„Ааааа не, јас морам да видам секој cm".

На крајот најде една цртичка на предно десно крило и ми вика „Ааа ова сводчето е фарбано. Добро го офарбале ама нешто мајсторот се брзал„. И баш го прашав што забележал.

Ми покажа една цртичка буквално 5mm под самиот лак, во самата боја - цртичка што се гледа директно со LED и тоа било китчето што го ставиле и кога го бруселе не го израмниле убаво.

;D

Какви фаќин пациенти човече :D
« Последно менување: 14 Февруари 2022, 14:23:51 pm Carpathian Lord »

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #24 на: 14 Февруари 2022, 16:17:08 pm »
Цената е нормална и мислам дека оваа недела ќе се продаде колата.
Луѓево не се нормални, еден ми се јави за истите пари нашол во битола од увоз, до таблици полиран и хемиско. Му викам и да си го купиш:)
Vektrata koga ja prodadov covekov prv se javi samo sto izleze oglasot na pladne. Vika kje dojdam da gledam vikam decko posle 4 vekje ziva temnica e jas do 7 na rabota. Vika kje doam posle 7 kje si svetam so telefon. I ete go stvarno vrtese cel saat so mobilniot okolu kola pod kola vnatre...mu vikam abre coek osven stud nisto arno ne izedovme daj dojdi utre po den gledaj ja. I ete dojde drugiot den on sinot i majstor i pak ista prikazna 2.5 sata ja gledaa sekoj mm od kolava go istresoa. I na kraj mi se vrti mi vika decko maana nemozam da najdam eve ti raka ja ziam kolata..i op maliot moj pocna da place da nemu ja prodavame :)
Сакаат кола стара +10 години да биде како нова, мрзам кола да продавам :(
Busav не си пишал која година е :)
Регистрација до кога.

Процедурално: До сеа едино со Пасатот немав „проблем“ за продажба.

Доаѓа...колку пари шефе? Толку пари. Отидовме в банка. Ми префрли. Отидовме на нотар. Си дадовме рака.

Колата ја продадов за помалку од 24 часа.

Се сеќавам Зафирата кога ја продадов, еден ми дојде со лупа (буквално лупа) и LED сијалица, сред бел ден.

Секој cm од колата ја прегледуваше, да видел дали е фарбана.

Гледаше неправилности во лакот што ќе му го кажело тоа.

Му вика, друже колава е 11 години стара, увезена, сигурно некој некогаш нешто офарбал.

„Ааааа не, јас морам да видам секој cm".

На крајот најде една цртичка на предно десно крило и ми вика „Ааа ова сводчето е фарбано. Добро го офарбале ама нешто мајсторот се брзал„. И баш го прашав што забележал.

Ми покажа една цртичка буквално 5mm под самиот лак, во самата боја - цртичка што се гледа директно со LED и тоа било китчето што го ставиле и кога го бруселе не го израмниле убаво.

;D

Какви фаќин пациенти човече :D
Сменето, мада во темата се си пишуваше, и на реклама5 си пишува година и регистрација :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #25 на: 14 Февруари 2022, 17:48:44 pm »
@Busav - Чисто као совет. Ако можеш, заполирај ги фаровите, подмести го предниот браник што виси, исфрли ѓубре од вратите, исчисти ги патосниците (или извади ги, барем за сликање) и прсни ги со црн спреј (ако не те мрзи) тркалата.

Визуелно, колата ќе качи цена барем 500 евра. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
« Одговори #26 на: 14 Февруари 2022, 18:08:47 pm »
И не ја сликај на кванташки. Сликите повикуваат такви "јавувачи".

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #27 на: 14 Февруари 2022, 18:15:41 pm »
@Busav - Чисто као совет. Ако можеш, заполирај ги фаровите, подмести го предниот браник што виси, исфрли ѓубре од вратите, исчисти ги патосниците (или извади ги, барем за сликање) и прсни ги со црн спреј (ако не те мрзи) тркалата.

Визуелно, колата ќе качи цена барем 500 евра. :)
По лесно ми е да ја тргнам сликата со вратата :) тоа документи глупости ми се :)
И не ја сликај на кванташки. Сликите повикуваат такви "јавувачи".
Во фирма ми е сликано не ме бива за сликање :), не се брзам ке се најде купец :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #28 на: 14 Февруари 2022, 18:23:41 pm »
Сега погледнав на реклама, сите се над 3000, кој 2006, кој 2007, кој без плин, итн

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #29 на: 15 Февруари 2022, 19:27:12 pm »
Отиде цитроенот, дојде еден дечко вчера во 20:30 го гледаше и вика утре идеме на нотар... Без да симнува цена без да се ценка, од срце му спуштив цена. Со здравје да си го возат да ги служи како што ме служеше мене!
Сеа ке бараме нешто денес не се најдов со жарко на брзање беше, здравје утре