Значи ова со полагањево возачка одсекогаш било плачење.
За полагање возачка незнам како е сега. Јас кога полагав беше АМСМ, но и тогаш дел од народот кукаше, "ej местено било, пари да земат, па албанците ги пуштаат итн.
И порано луѓето кукаа. "Леле детето ми е супер, намерно го буткаат, местат за да земаат пари, таа едната му накривила очи од комисија), и разни смешни измислици
Како што кажав, тогаш испитен центар беше АМСМ. Но и тогаш се кукаше. После одреден период по телевизии велеа ставете камери, па ова па она.
Претерување имало секогаш, ама тоа мислам било кај кандидатите или поточно нивните блиски по дома..
Јас поминав од трета, и мене тогаш ми велеа еј нема да поминеш местено е, треба да дадеш пари итн.
И сета таа атмосфера, и тие муабети кои ги слушав тогаш ме натераа и јас да бидам нервозен и да направам глупости.
Набрзо потоа кога размислив со ладна глава, сфатив дека луѓето ме бутнале заради моите грешки, а не заради пари.
Ако гледам од денешна перспектива организацијата на АМСМ беше супер. Успеа да направат од мене способен возач,
Точно е дека Имаше грешки во текот на мојата обука, и можев да поминам и порано,
ама за тоа бев крив делумно јас со моите верувања за местенки, и делумно автошкола Мартин, која ја најдовме верувате или не преку препорака од пријател.
Автошкола Мартин не ме спреми добро, а инструкторот тогаш кој ме возеше, цело време ми даваше суперлативи (супер возач сум бил, па јас веќе сум знаел да возам итн. и пола време од часовите си бараше типот делови за колата, која патем не беше ни скрос исправна.
Од денешна перспектива гледам колку сум бил наивен. Верував во тогашните приказни на автошколата дека местеле, па морало да одам 2-3 пати. Таква била праксата.
За АМСМ комисијата, во времето кога полагав јас беше сосема коректна и професионална. Поминав градска од трета, но денес сфаќам дека ако ме пуштеа од прва немаше да бидам оној возач што сум денес.
Пред се За креаторот на темата имам едно прашање на кое се надевам дека искрено ќе одговори?Од каде си ти сигурен, дека детето твое е доволно обучено за да вози кола? Од автошколата ли ти велат така?
Свесен си дека една раскрсница и мала грешка може да биде фатална?
За крај имам една порака за креаторот на темата и сите оние кои што некогаш можеби ќе го изгуглаат постов во потрага по одговор пред да полагаат..
Исто и за оние што мислат да местат, подмитуваат итн.
Треба да разберете дека возењето автомобил е одговорност, и дека една грешка може да чини некого живот, па дури и животот на вашето дете, за кое се обидуваш да подмитуваш.
И без разлика која и да е комисијата. Ете порано бил АМСМ, сега некој друг,
Сепак и тие луѓе во комисија имаат свои деца, но и одговорност пред себе. Неможат секој кандидат да го пуштат во сообраќај.
Тоа не значи дека твоето дете е смотано, туку дека не е доволно обучено, има трема итн.
Фатете да работите на случајот, ама посериозно. Променете автошкола, друг инструктор итн.
Немојте слепо да верувате на фалбите на автошколата, бидејќи сигурно нема да ви кажат еј неуспеавме да го обучиме вашето дете. Немојте толку да сте уверени дека детето знае доволно. Ако сме искрени, никој од нас таму не отишол/ла како професионалец туку како кандидат за обука на возач почетник, [/b]
И здравје кога ќе положи, а искрено се надевам дека малку храброст и малку среќа ќе бидат доволни за некој следен пат, пак нема да биде професионалец, туку кандидат способен за да вози.
Како што голем дел од нас што не сме професионалци и по толку години искуство.
Немојте ве молам со подмитувања, повикај пријател и такви работи.
Делува смешно и трагично. Да подмитиш за твоето дете, за утре да го ставиш во потенцијален ризик, пред се него, а потоа и сите други.
Јас знам дека повеќето Денес ќе ме критикуваат за моето мислење. Ама вистината е таа. За успех во животот некогаш треба малку и самокритика, ладна глава и малку сериозност