Не бе брат џаба е , Ете го стрелаа Чаушот сосе жена му, 30+ години поминаја пак за кур не ги бива романците, ѓупштана од народ уште поголема се, истото е кајнас...Смрди народот однатре, нема лек за тоа.
Романците многу повеќе имаат напреднато од 89 па наваму,а ние се уназадивме.Имаат повисок стандард од нас моментално,за нас пред 30 години биле дно дна,сега ние сме дно дна а тие се над нас.Во 2017 ми се чини бев службено во Питешти 3 недели,платите на колегите во фабриката во Питешти му беа х2 повисоки од нашите.
Брадучеда ми пред некоја година полагаше во Германија.
Таму нема како кај нас 40ч возење со инструктор,таму инструкторот одредува кога си спремен за полагање,може 10ч ама може и 60 и повеќе часови обука.
Се вози со релативно нови возила,братучеда ми возела Ауди А3 2018год со некои си 12000-13000км.
Посебно ме изненади моментот кога ми кажуваше дека последните часеви ги возела на автопатот,прво и велел да вози со 160км/ч а потоа тој стиснал на гаста и наа таа брзина и кажувал да смени станица на радиото,да намали и појача греење.
Полагањето ја чинеше околу 1000е,што е некаде 1/3 од просечната плата.
Кај нас за Б категорија ќе те чини мин.550е ако положиш од прва,односно реално едно 600+е или некаде две просечни плати.