Автор Тема: Предлог за нова кола  (Прочитано 55135 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29839
    • CARclub.mk
Одг: Предлог за нова кола
« Одговори #585 на: 18 Јануари 2025, 19:30:59 pm »
Paint Protection Film. Проѕирна фолија.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6193
  • 69
« Одговори #586 на: 20 Јануари 2025, 08:10:40 am »
Да ставам фолија за да му го накршам на тој што ке ја купи после мене?
хахаха, ке уживам јас во оригиналноста на бојата, а тој после мене нека се секира за тоа дали имало гребки или не....
Стави си само саглам патосници. И за другото ич да не ти чуе.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14261
« Одговори #587 на: 20 Јануари 2025, 09:56:16 am »
хахаха, ке уживам јас во оригиналноста на бојата, а тој после мене нека се секира за тоа дали имало гребки или не....

Што ќе ти намали фолијата во уживањето? Ќе ја лижиш бојата?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6193
  • 69
« Одговори #588 на: 20 Јануари 2025, 10:23:29 am »

Со 3000 евра ќе истерам ултра луксузен одмор и ке поминам 10000 километри со колата.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3897
« Одговори #589 на: 20 Јануари 2025, 10:28:42 am »

Со 3000 евра ќе истерам ултра луксузен одмор и ке поминам 10000 километри со колата.

Или во краен случај, на следниот муштерија симни му 2000 евра зошто е изгребана и со тие 1000 евра отиди си на одмор :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7452
« Одговори #590 на: 20 Јануари 2025, 10:38:36 am »

Или во краен случај, на следниот муштерија симни му 2000 евра зошто е изгребана и со тие 1000 евра отиди си на одмор :D

Навлаки на седиштата а и навлака на воланот обавезно ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29839
    • CARclub.mk
« Одговори #591 на: 20 Јануари 2025, 10:49:52 am »
Во зависност од вредноста на колата и цената на фолијата, јас би ставил фолија на преден браник и на хауба. Чисто поради тоа што мене ми сметаат и ме нервираат зуцките од камчиња. Цела кола не би мотал никако.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9137
« Одговори #592 на: 20 Јануари 2025, 10:55:48 am »
Da se spushtaa 1000 evra za sitni grepki na staro, je ke mu ja grebev kolata na nekoj pred da mu ja kupam 😂😂😂

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1287
« Одговори #593 на: 20 Јануари 2025, 12:12:09 pm »
Мене ми е малце нереално дека за нова кола од 65000 евра со боја која што не се полира, која што е многу тешко да се погоди за фарбање и за која исто така скоро и да нема избор за керамичка заштита правиме муабет дали вределе 3000 евра да се заштити или не, особено ако ја чуваш на подолг рок  :) мислам, секој си знае за себе, и нормално ако треба да бираш измеѓу PPF и да одиш одмор, тогаш не е за тебе.

Јас мојата ја залепив затоа што сакам мене да ми е убава и заштитена, и да не се нервирам од глупости по паркинзи, а не за следниот газда. И веќе си ја заврши работата на заден браник, не знам што се случило дали некој ме фатил или како, битно бојата и браникот беа заштитени, отидов да ми исечат само <1цм од фолијата што беше скината, остатокот се регенерира сама како ништо да не било. Нема полирање, нема префарбување.

Отсутен Memento

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #594 на: 20 Јануари 2025, 23:21:41 pm »

Во право си. Колите се за возење и уживање во нив - не за невротично пазење на секоја грепка и зуцка.

Познавам луѓе кои ги галат и не ги газат колите, за да не им набијат километража и да ги продадат поволно после. Тоа ти е исто како да не и го набиваш на партнерката... за да ја сочуваш за наредниот.

Друго е колата ја чуваш педантно за свој ќеф како што кажа @andrejnaumovski, а не за тој што ќе ја купи наредно.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 567
  • The best or nothing.
« Одговори #595 на: 20 Јануари 2025, 23:30:41 pm »
Јас колку што разбирам, со фолија не се нарушува оригиналноста, но се добива на заштита. @andrejnaumovski примети некоја разлика после аплицирање на ппф?

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1287
« Одговори #596 на: 20 Јануари 2025, 23:34:44 pm »
Јас колку што разбирам, со фолија не се нарушува оригиналноста, но се добива на заштита. @andrejnaumovski примети некоја разлика после аплицирање на ппф?

Не се ни приметува дека има, освен ако не ја бараш по ќошевите од внатрешна страна.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1873
« Одговори #597 на: 20 Јануари 2025, 23:38:57 pm »
На скала од 1 до 10 (каде 1 е барање на најевтин полен филтер и половни гуми, а 10 - 3000 евра за PPF фолија)  како би ја оцениле состојбата на форум карклуб мк?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14261
« Одговори #598 на: 21 Јануари 2025, 08:58:06 am »

Со 3000 мало морген шо ќе истуркаш ултра луксузен одмор, освен ако под ултра луксузен подразбираш дека нема да носиш домати, краставици и паштета од дома 😂😂

Конкретно јас не ставив на Шкодата оти како што спомна некој погоре, неам економска исплатливост да лупам толку пари на кола која не вреди толку, башка што требало (барем 2020 тоа ми го кажуваа) да се менува на 5-6 години. Само за хауба и браник ми побараа тогаш преку 500 евра за PPF.

Навлаки на седиштата а и навлака на воланот обавезно ;D

Затоа кај мене не мириса на мокар чорап и кокос во кола туку на ново. 😏

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2212
« Одговори #599 на: 21 Јануари 2025, 11:47:34 am »
А крепи барем таа фолијата демиџ од камчиња? Или по некое време ќе се треба пак прелепвање?