Автор Тема: Предлог за нова кола  (Прочитано 53343 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29790
    • CARclub.mk
Одг: Предлог за нова кола
« Одговори #225 на: 02 Јануари 2023, 14:15:27 pm »
Особено низ град ќе биде полесен за возење, затоа што има 3х повеќе вртежен момент на 2х пониски вртежи.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10184
« Одговори #226 на: 02 Јануари 2023, 16:37:36 pm »
Особено низ град ќе биде полесен за возење, затоа што има 3х повеќе вртежен момент на 2х пониски вртежи.
Да,да, барам од пешаците да ме туркаат за да тргнам, и им викам да ме следат у гужвата за наредно тргнување.
Напротив, на волку густ сообраќај нема никаква разлика дали ќе стартуваш од 0 до 45 за 2 или 3 секунди, за да застанеш на црвено на наредниот семафор стотина метри понатаму.

Си одбрала девојката поевтино возило, и толку, нема потреба да ја правите абдал над абдалите, 21 век, ово, оно.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 313
« Одговори #227 на: 02 Јануари 2023, 17:09:48 pm »
Она што стана најмизерно е што мора да им се јавиш на сите за да ти ја кажат цената порано си беше едноставо идеш отвараш вебстрана  бираш модел и читаш цена сега оваа пиши емаил број адреса телефонски да се јавиш па ќе ти продава магла вака онака и додека ти ја каже цената за сите модели со опрема отиде 1 час.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #228 на: 02 Јануари 2023, 17:28:59 pm »
Она што стана најмизерно е што мора да им се јавиш на сите за да ти ја кажат цената порано си беше едноставо идеш отвараш вебстрана  бираш модел и читаш цена сега оваа пиши емаил број адреса телефонски да се јавиш па ќе ти продава магла вака онака и додека ти ја каже цената за сите модели со опрема отиде 1 час.
Сандеро степвеј турбо аутоматик
Сузуки Свифт Хибрид аутоматик
Сузуки Игнис Хибрид аутоматик
Дачија Џогер Турбо аутоматик
Дастер Дизел аутоматик

Ете една кратка и ефикасна листа на нови возила. На две места треба само да прашуваш и си ја решил работата.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
« Одговори #229 на: 02 Јануари 2023, 18:00:05 pm »
Сандеро степвеј турбо аутоматик
Сузуки Свифт Хибрид аутоматик
Сузуки Игнис Хибрид аутоматик
Дачија Џогер Турбо аутоматик
Дастер Дизел аутоматик

Ете една кратка и ефикасна листа на нови возила. На две места треба само да прашуваш и си ја решил работата.
Сандеро Степвеј од 15100 го направија 17000. Инаку се распрашував за Мазда 2, Сеат Ибица, Шкода Фабиа и Цитроен Ц3.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #230 на: 02 Јануари 2023, 18:06:37 pm »
Уште порано од порано си беше уште поедноставно идеш отвараш врата од салон бираш модел и ти кажуваат цена со попуст :)
Во меѓувреме си седнуеш у кола правиш тест вожња паѓа дополнителен попуст итн.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
« Одговори #231 на: 02 Јануари 2023, 18:39:28 pm »
Уште порано од порано си беше уште поедноставно идеш отвараш врата од салон бираш модел и ти кажуваат цена со попуст :)
Во меѓувреме си седнуеш у кола правиш тест вожња паѓа дополнителен попуст итн.
Тие беа добри времиња кога колите има реални и нормални цени, оваа сега на ништо не личи.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #232 на: 03 Јануари 2023, 07:10:36 am »
Земи си на старо, не си ја мачи душата со новите шо не можиш да си ги дозволиш.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #233 на: 03 Јануари 2023, 09:05:07 am »
Да,да, барам од пешаците да ме туркаат за да тргнам, и им викам да ме следат у гужвата за наредно тргнување.
Напротив, на волку густ сообраќај нема никаква разлика дали ќе стартуваш од 0 до 45 за 2 или 3 секунди, за да застанеш на црвено на наредниот семафор стотина метри понатаму.

Си одбрала девојката поевтино возило, и толку, нема потреба да ја правите абдал над абдалите, 21 век, ово, оно.

Цело време не читаш што пишува. Не реков побрзо. Реков полесно.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #234 на: 03 Јануари 2023, 09:26:06 am »

Цело време не читаш што пишува. Не реков побрзо. Реков полесно.
Ама и ти не читаш, од што тешко тргнува барам од пешаци да ме туркаат.

Да разјасниме уште еднаш, со турбото си има предности, не велам дека нема, ама до толку да има такви коментари за некој ако одбрал атмо кога веќе го има во продажба во салони и е 2/3000 евра поевтина варијанта од турбо па уште ако станува збор за кршење кола низ скопски улици и паркинзи за 5000км годишно...
Тука застанувам бидејки чувствувам дека ќе ме распнете на колец и мене и девојката што се подновила со нова кола.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #235 на: 03 Јануари 2023, 09:29:48 am »
Разликата кај конкретната кола (Hyundai i20 во Premium ниво на опрема) е 1400 евра. 17.000 vs 18.400.

Никој никого не распнува на колец, си праиме муабет. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #236 на: 03 Јануари 2023, 09:46:04 am »
Разликата кај конкретната кола (Hyundai i20 во Premium ниво на опрема) е 1400 евра. 17.000 vs 18.400.

Никој никого не распнува на колец, си праиме муабет. :)
Јас прочитав дека е 16.000, плус некој спомна ако добиле дополнителен попуст, нејсе, нека се и 1.400 евра, можеби некој навистина пресметал колкава му е чергата во сооднос со потребите, а да не биде половна кола.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #237 на: 03 Јануари 2023, 09:47:07 am »
Проблемот е што 16000 често ќе е плафонот и на крајот ајде 17 нека бидат. Ама 18 не идат во предвид.  ;D

Отсутен ЕТ

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #238 на: 25 Јануари 2023, 10:17:04 am »
Здраво, нов член овде со дилема па ај да прашам поискусни
1. да купам половно ауди или пасат до 18 000еур
2. да купам нов автомобил до 30 000

За првата опција ме плаши тоа што увезените изгледаат топ ама којзнае што се ќе треба да сервисирам веднаш по купување. Не верувам дека Германецот му направил голем сервис па го продал за да го донесат во Македонија. Ама од друга страна па Ауди е, досега возев а4 од 2009, па q3 од 2016 и некако аудито ми праи кеиф ама во моментов тешко дека ќе дадам 60К за ново.

За нова опции што ги гледам ми се
- Опел Mokka Edition SUV | 1.5DT 110ks Manual 6 gear
- Hyundai Tucson 1.6 CRDi STYLE 2WD дизел 1,598 115 Manual 6 gear

Гледав и Seat Ateca ама сега што ќе стигнат се над 35 000еур. Дефинитивно сакам SUV и се што има наведено во Style опремата на Tucson.

Совет или некоја трета опција што не ја гледам?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #239 на: 25 Јануари 2023, 10:20:07 am »
Здраво, нов член овде со дилема па ај да прашам поискусни
1. да купам половно ауди или пасат до 18 000еур
2. да купам нов автомобил до 30 000

За првата опција ме плаши тоа што увезените изгледаат топ ама којзнае што се ќе треба да сервисирам веднаш по купување. Не верувам дека Германецот му направил голем сервис па го продал за да го донесат во Македонија. Ама од друга страна па Ауди е, досега возев а4 од 2009, па q3 од 2016 и некако аудито ми праи кеиф ама во моментов тешко дека ќе дадам 60К за ново.

За нова опции што ги гледам ми се
- Опел Mokka Edition SUV | 1.5DT 110ks Manual 6 gear
- Hyundai Tucson 1.6 CRDi STYLE 2WD дизел 1,598 115 Manual 6 gear

Гледав и Seat Ateca ама сега што ќе стигнат се над 35 000еур. Дефинитивно сакам SUV и се што има наведено во Style опремата на Tucson.

Совет или некоја трета опција што не ја гледам?

1. Да не мешаш Ауди и Пасат.
2. Да си видиш Ауди 2.0тди од 2018та навака некое
3. Мока нема што да бара во муабетов
4. Ако сакаш Тусон решен е проблемот, види само да е дизел и аутоматик - другото е лесно.