Мене реално ме интересира колку ќе покаже кашкаито на @filipv сертифицираниот карклуб тест, дали ќе е околу 5 или над 6. Корисна информација ќе биде во секој случај. Таман и кладбата да се истера со @Simo - Carrier159, јас и @AUUU наспрема @filipv кој тврдеше дека ќе е под 4.
На тројца по 100 евра ќе му отиде заштедата за гориво за следни пет години.
Мислам дека само ја помешал темата со онаа другата ( измерена потрошувачка или како беше) , а како што он пишувал дека вози,мислам дека може да извади потрошња под 4 ...ако не прокопса од досада прво. 
Незнам, во самиот старт многупати беше прашано дали е на 120кмч и дали е за таа тема муабетот.
Дури отпосле дојде кладбата, така да мислам дека имаше соодветен број на предупредувања. Инаку за хајпермајлинг не гледам никаков проблем да се извади 3.6л/100км, всушност тоа јас и го имам поставено во хајпермајлинг тестот Скопје-Струга-Скопје лично. Ама тоа е за оние формумски бројки за потрошувачка кои често се нереални или пак се во специфични услови или „по мое“. Затоа Стандардизираниот Карклуб тест е онаков каков што е. Максимално ОБЈЕКТИВЕН за да се тргнат параметрите „по мое“, или јас како возам или ти како возиш. Да се остави само колата да каже што има да каже, независно од возач, независно од се. Само така со стандардизација на условите може да добиеме РЕАЛНА бројка на потрошувачка. Бројка која ќе може да ја споредиме меѓу две коли и да речеме „Да оваа троши повеќе, од другата.“ Зошто цитроните доаѓаат често од луѓе кои возат часови вечерни, страшно субјективни типови на возење, се влечкаат по автопати, и коментарите „Многу ти троши 7 на отворено, јас 3,6 вадам“. Да вадиш, ама во сосема други услови. Вака условите се јасни, дефинирани, и меѓусебно споредливи. Затоа и се добиваат јасни, дефинирани, споредливи бројки меѓу колите - секако доколку се придржуваш до зададените услови.
Затоа и ме интересира дали ќе извади околу 5 литри на 100 или околу 6 литри на 100 при 120кмч. И секако затоа што баш добро би дошле 100 евра во семејниот буџет, нормално.