Автор Тема: Кладба за потрошувачка на 120 km/h на обиколница  (Прочитано 44713 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
Одг: Кладба за потрошувачка на 120 km/h на обиколница
« Одговори #120 на: 08 Ноември 2021, 18:05:21 pm »
Драпај си мадињата.

Драпај, драпај, чекам 3.7 со Матизот. :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8618
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #121 на: 08 Ноември 2021, 18:17:24 pm »
Драпај си мадињата.

Драпај, драпај, чекам 3.7 со Матизот. :)

Он чека Шилегов да ја направи обиколницата удолница во двата правци.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #122 на: 08 Ноември 2021, 18:20:31 pm »
Мене реално ме интересира колку ќе покаже кашкаито на @filipv сертифицираниот карклуб тест, дали ќе е околу 5 или над 6. Корисна информација ќе биде во секој случај. Таман и кладбата да се истера со @Simo - Carrier159, јас и @AUUU наспрема @filipv кој тврдеше дека ќе е под 4.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #123 на: 08 Ноември 2021, 18:33:29 pm »
Еееее што дочекав, од сериозни возрасни образовани луѓе, вакви муабети, шпекулации, игри со бројки, искривувања на вистината и слично... ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7124
« Одговори #124 на: 08 Ноември 2021, 18:40:48 pm »
Мене реално ме интересира колку ќе покаже кашкаито на @filipv сертифицираниот карклуб тест, дали ќе е околу 5 или над 6. Корисна информација ќе биде во секој случај. Таман и кладбата да се истера со @Simo - Carrier159, јас и @AUUU наспрема @filipv кој тврдеше дека ќе е под 4.

Ми се јави келнерот од Белви, дали ќе доаѓал тој со џипот да ги земе парите или да купувал Шиба Ину со нив.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8618
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #125 на: 08 Ноември 2021, 18:40:55 pm »
 @Спенсер  Заборави и убави да речеш...
Ај сеа коко парие кажуј :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #126 на: 08 Ноември 2021, 18:57:28 pm »

Ми се јави келнерот од Белви, дали ќе доаѓал тој со џипот да ги земе парите или да купувал Шиба Ину со нив.

Коа не зема squid coin коа требаше...

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #127 на: 08 Ноември 2021, 19:44:26 pm »
Кажете му на Спенсер дека нема појма од возење бенве и да ми го продаде колата потхитно.
Море го вози прописно он, само ептен круто е некако, цела скара од Пуже ми играше горе доле, верувам дека за тестов искинал живци возејќи го

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #128 на: 09 Ноември 2021, 09:46:11 am »

На тројца по 100 евра ќе му отиде заштедата за гориво за следни пет години.
Мислам дека само ја помешал темата со онаа другата ( измерена потрошувачка или како беше) , а како што он пишувал дека вози,мислам дека може да извади потрошња под 4 ...ако не прокопса од досада прво. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #129 на: 09 Ноември 2021, 11:43:30 am »

На тројца по 100 евра ќе му отиде заштедата за гориво за следни пет години.
Мислам дека само ја помешал темата со онаа другата ( измерена потрошувачка или како беше) , а како што он пишувал дека вози,мислам дека може да извади потрошња под 4 ...ако не прокопса од досада прво. ;D

Незнам, во самиот старт многупати беше прашано дали е на 120кмч и дали е за таа тема муабетот.

Дури отпосле дојде кладбата, така да мислам дека имаше соодветен број на предупредувања.

Инаку за хајпермајлинг не гледам никаков проблем да се извади 3.6л/100км, всушност тоа јас и го имам поставено во хајпермајлинг тестот Скопје-Струга-Скопје лично. Ама тоа е за оние формумски бројки за потрошувачка кои често се нереални или пак се во специфични услови или „по мое“. Затоа Стандардизираниот Карклуб тест е онаков каков што е. Максимално ОБЈЕКТИВЕН за да се тргнат параметрите „по мое“, или јас како возам или ти како возиш. Да се остави само колата да каже што има да каже, независно од возач, независно од се. Само така со стандардизација на условите може да добиеме РЕАЛНА бројка на потрошувачка. Бројка која ќе може да ја споредиме меѓу две коли и да речеме „Да оваа троши повеќе, од другата.“ Зошто цитроните доаѓаат често од луѓе кои возат часови вечерни, страшно субјективни типови на возење, се влечкаат по автопати, и коментарите „Многу ти троши 7 на отворено, јас 3,6 вадам“. Да вадиш, ама во сосема други услови. Вака условите се јасни, дефинирани, и меѓусебно споредливи. Затоа и се добиваат јасни, дефинирани, споредливи бројки меѓу колите - секако доколку се придржуваш до зададените услови.

Затоа и ме интересира дали ќе извади околу 5 литри на 100 или околу 6 литри на 100 при 120кмч. И секако затоа што баш добро би дошле 100 евра во семејниот буџет, нормално.

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #130 на: 09 Ноември 2021, 11:50:50 am »
Може чека членот цената на горивата да спадне малку, со сегашнава цена 60тина километри на празно да ги фрли не се малку..

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #131 на: 09 Ноември 2021, 11:55:56 am »
Цитат
Тоа значи дека ќе треба на крај „до капаче“ да наточиме помалку од 2.42л дизел, за да победи филипв.
ако победи, ќе му се исплати дебело.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
« Одговори #132 на: 09 Ноември 2021, 14:13:12 pm »
Затоа Стандардизираниот Карклуб тест е онаков каков што е. Максимално ОБЈЕКТИВЕН за да се тргнат параметрите „по мое“, или јас како возам или ти како возиш. Да се остави само колата да каже што има да каже, независно од возач, независно од се. Само така со стандардизација на условите може да добиеме РЕАЛНА бројка на потрошувачка. Бројка која ќе може да ја споредиме меѓу две коли и да речеме „Да оваа троши повеќе, од другата.“ Зошто цитроните доаѓаат често од луѓе кои возат часови вечерни, страшно субјективни типови на возење, се влечкаат по автопати, и коментарите „Многу ти троши 7 на отворено, јас 3,6 вадам“. Да вадиш, ама во сосема други услови. Вака условите се јасни, дефинирани, и меѓусебно споредливи. Затоа и се добиваат јасни, дефинирани, споредливи бројки меѓу колите - секако доколку се придржуваш до зададените услови.

Затоа и ме интересира дали ќе извади околу 5 литри на 100 или околу 6 литри на 100 при 120кмч. И секако затоа што баш добро би дошле 100 евра во семејниот буџет, нормално.

Точно, тоа и беше поентата. Да се исклучи човечкиот фактор колку што е можно повеќе, и да се добијат што е можно поконзистентни резултати. И генерално, мислам дека успеваме. Само останува на @filipv да искочи фраер и да се истера тестот/кладбата.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #133 на: 09 Ноември 2021, 14:21:22 pm »
Или бар да си признае дека не е со стодвајс возено. А и „3.7 по борд, 3.8 реално“, исто ми е сумњиво, пошто не веруем дека точел пред и по мерење (и наточил 2.4л на пумпа).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #134 на: 09 Ноември 2021, 14:27:56 pm »
Или бар да си признае дека не е со стодвајс возено. А и „3.7 по борд, 3.8 реално“, исто ми е сумњиво, пошто не веруем дека точел пред и по мерење (и наточил 2.4л на пумпа).
Тие сомнежи и дополнителни статистики и мислења не смеат да бидат дел од дебатата. Затоа што фактчекерите како членотВ ги користат за дефокусирање на дискусијата, ако воопшто некогаш дискутира на темава во иднина. Може да ти е сумњиво, ама е небитно. Зошто? Затоа што тезата не е дали наточил 2.4 или 3.6 или што и да е, туку е друго. Да не испадне кладба и за тоа, а тоа како што реков е многу тешко за одредување на цел резервоар со оглед на количеството на воздух во 40-60 литарски резервоар. Поточно тезата е:

Дека Нисан Кашкајот на ФилипВ со негово возење со 120кмч на обиколница, во правец и насока Белви-Матка-Белви потрошил 3.7-3.8л/100км, согласно стандардизираните услови за тестирање опишани во стандардизираниот тест за потрошувачка на карклуб.