Автор Тема: Проблем во сообраќај (правен совет)  (Прочитано 4454 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
Одг: Проблем во сообраќај (правен совет)
« Одговори #45 на: 24 Октомври 2021, 19:37:42 pm »
Јас како што разбрав, возачот од оштетеното возило бил надвор од кола, потоа му пресекол пат и го запрел.  Иако претходно вели дека „застанал подолу“, мене ми личи дека имало малце повеќе од 10тина метри и доброволно застанување.... Да види дека е закачен, да влезе во кола, да тргне по детево, да го престигне, и да му блокира пат..... 10м? Хмм..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен JezuzNoChill

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 995
« Одговори #46 на: 24 Октомври 2021, 20:23:44 pm »
Може бил застанат 10ина метри подолу и оштетениот застанал пред него да го блокира.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
« Одговори #47 на: 24 Октомври 2021, 20:27:55 pm »
Сеедно, а и небитно... Како и да е, напуштил место на сообраќајка, ја изгубил шансата за договарање, сега многу веројатно ќе си има последици сето тоа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #48 на: 25 Октомври 2021, 20:35:33 pm »
Рече дека застанал 10ина метри подолу. Требаше да си се договорат ко луѓе европски можеа следниот ден да направат со регистрирана кола. Вака се испозамаравте сите дека не знаете да се договорите.
Покрај сообраќајна од колата во европскиот стои и возачката на возачот. А дечкото ни тоа нема.
« Последно менување: 25 Октомври 2021, 20:51:17 pm darkomic »

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #49 на: 25 Октомври 2021, 21:00:34 pm »
Што мајка си барал да возиш туѓа кола без возачка. Ај што си удрил во друга кола која стоела, зошто си пробал да бегаш. Да си бил малку паметен ќе си му се јавел на татко ти и ќе сте се договореле со луѓето околу европскиот записник. Европски записник не ни мора да се пополнува веднаш туку може да се пополни и во осигурителна компанија затоа што и двете коли ќе мора да ги сликаат за да утврдат дали навистина едната кола ја удрила другата. Мојата службена кола ми ја удри на паркинг комшијата и додека го пополнувавме европскиот записник открив дека мојата возачка е истечена па ја пишавме возачката од брат ми.
Вака дечко квалитетно си ја наебал и моли бога судијата да ти ја земе возачката на 3 месеци.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #50 на: 25 Октомври 2021, 21:12:09 pm »
Навистина не ми е јасно како успеаа тие двајцата да бидат лингури, мамлази и сл. Кога легендава кога ја запалил колата:
- немал возачка
- не му била регистрирана колата

Понатаму удрил некој непрописно паркиран и пробал д аизбега, а според тоа како невино ги занемарува основните работи за учество во сообраќај, претпоставувам дека
- не била ни незабележителна гребаница
- ниту застанал на 10м, (тоа е рачунај на семафор две коли пред тебе

И замисли тие со цел памет му викаат
Дечко ме удри дај да средиме штетата сакаш 100е да дадеш (колку што кошта да офарбаш браник/врата без разлика колкава е "гребаницата")

Он им вика многу е тоа за. гребаницава.

Ок. Дај европски да правиме

Да бе еве сеа, ниту ти давам пари ниту европски што те тркалам прави си ја сам колата си отидов ја.

И на крај они се лингури и мамлази и сл?

П. С. Дај успат кажи и колку кс има колата и во колку саат била дешавкава да видиме дали имаш 4 од 4 максимално неправилен да си бил учесник во сообраќај. (да не ни размислуваме за алк. И сл.)

Најбдобар совет ти дадоа поназад.... Фати врските, најди кои се дечките и оди со по 100е и шише џек и моли се тогаш да покажат човечност луѓето.

И памет за друг пат, затоа ти е фамилија, јави се прашај совет на лице место, посебно за вакви работи кои нема како да не ги дознаат дома и тогаш да биде полошо
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #51 на: 25 Октомври 2021, 21:57:47 pm »
Ма си одиш ќутенката дома да преспиеш мислејки дека утредента се ќе исчезне како лош сон.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #52 на: 25 Октомври 2021, 22:05:15 pm »

Најбдобар совет ти дадоа поназад....и шише џек .

Шишето Џек за нас е, што ја проследивме и искоментиравме драмава. За психички повреди (ако е точен изразов) :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34073
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #53 на: 25 Октомври 2021, 22:49:31 pm »
Најбдобар совет ти дадоа поназад.... Фати врските, најди кои се дечките и оди со по 100е и шише џек и моли се тогаш да покажат човечност луѓето.

Мислиш милостиња да покажат.