Автор Тема: 2009 Alfa Romeo MiTo, 1.4 Turbo 120hp  (Прочитано 74881 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
Одг: 2009 Alfa Romeo MiTo, 1.4 Turbo 120hp
« Одговори #45 на: 07 Септември 2021, 19:34:28 pm »
Со здравје да се вози и да посетуваш сервис само за мал сервис (добро, после исполнувањето на сите веќе набавени ставки ) Супер избор си направил.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #46 на: 07 Септември 2021, 19:39:49 pm »
Честитки и од мене и со здравје да се возиш.

Цитат
na se toa sto ke smenis, ne ti ni treba istorija, ti ke i pocnes 😁😁

Богами, колава и не ни има историја ;D што на некој начин е и позитивна работа :)

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #47 на: 07 Септември 2021, 19:49:26 pm »
И да си ја паркираш пред зграда, па кога ќе искочиш на тераса, кога ќе искачаш од дома, кога ќе се враќаш дома... да си кажеш: "Браво бе Мартине, какво убаво ауто си си купил".

Греота е у гаража да седи никој да не ја гледа.

Додека се мислеше ти ја земаа Шкодата, ама па не е лошо ни ова, нека не ти е криво.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 07 Септември 2021, 19:52:38 pm »
Па нема ни да може да ја паркира у гаража, ниска е, а аголот од гаража за џипови спреман ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #49 на: 07 Септември 2021, 20:07:18 pm »
Обобобобобо, прекраснотии!!!
Прво исчитав на раат, после бутнав лајкче. Ме врати со постот лани кога јас го земав Леонот. Слични сервиси и поправки ме чекаа (мал, голем, плочки, чаури, па замарај се со козметички забелешки, ова било овака, она онака) + нови гуми (еј, исти гуми и димензија сега возиме, супер се Савата за парите).

Со здравје и многу безгрижни километри. И сакам кругче ако патот те доведе до Штип.

Посебно ме погоди делот во постот за гостопримливоста на @Borce-Fiat и роднините негови. Браво!
И мислам дека заради вакви работи се враќам и враќам на форумов. Да беше форумов чат-соба и да бев заглавен на пат - прво ќе пишев на вас (добро, освен на татко ми секако) за совет или помош. Штета што многу малку познавам лично тука од вас.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #50 на: 07 Септември 2021, 20:29:20 pm »
Здравје, нека помине ова чудово, ако помине, па ќе се собереме ваљда. Еве и јас сакам да го запознам Мартин, баш ме интересира што човек е, поред златна Шкода и Опел он Алфа да купи.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #51 на: 07 Септември 2021, 20:38:55 pm »
Ајде нека се вози со среќа. Пуно безгрижни километри. Убаво аутце нема што.

« Последно менување: 07 Септември 2021, 20:45:44 pm BokiCivic »

Отсутен tk2021

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #52 на: 07 Септември 2021, 21:01:22 pm »
Честитки! Со среќа нека е, многу да уживаш во возењето. Изгледа одличен избор кога си спремен на сервисирање на дефектите, барем ќе знаеш дека добро е сервисирано како што треба.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #53 на: 07 Септември 2021, 23:03:04 pm »
So zdravje da se vozi.

Ili prevedeno za @loopz  Со здравје да се вози :D

К'т ќе ти стану некој д'н...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #54 на: 08 Септември 2021, 09:43:32 am »
Cestitki i od mene.
Ke ja gledam i nea u maalo?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #55 на: 08 Септември 2021, 10:05:58 am »
Уште еднаш, благодарам на сите за честитките, да ви се враќаат убавини со товари :)

Папапа! Аутиште! Со здравје да се вози и извини! :D

Простено ти е, арно зло ми направи ;D

Oficijalno i tuka da ti cestitam, so zdravje da se voze, nastrana sitnite kozmeticki zabeleski, kolata e stvarno dobar primerok, totalno nebitno sto nema istorija, na se toa sto ke smenis, ne ti ni treba istorija, ti ke i pocnes 😁😁

Inache, da ne zabraas da si smenas jazikot na menito, sepak " warning low fuel " e polesno razbirlivo na angliski 😁😁😁😁

Кога ќе излезе "necessaria la ricostruzione del motore" ќе се правам дека не го разбирам ;D

Обобобобобо, прекраснотии!!!

Со здравје и многу безгрижни километри. И сакам кругче ако патот те доведе до Штип.

Посебно ме погоди делот во постот за гостопримливоста на @Borce-Fiat и роднините негови. Браво!
И мислам дека заради вакви работи се враќам и враќам на форумов. Да беше форумов чат-соба и да бев заглавен на пат - прво ќе пишев на вас (добро, освен на татко ми секако) за совет или помош. Штета што многу малку познавам лично тука од вас.

Ќе ме доведе, сигурно, и ќе те контактирам :)

Во врска со другарувањето на форум, сеа малце емоционален ќе станам, ама да не запознаев луѓе од тука, животот стварно немаше да ми биде ист. Ми се отвориле многу прилики да разговарам со интелигентни луѓе, ми се отвориле прилики да ги искусам најновите коли пред сите останати, ми помогнале луѓе кога ми било и тешко и убаво во животот и секако, поради @zeroSignal си го исполнив сонот од детството да возам на тркачка патека - искуство и гест кој никогаш нема да ги заборавам.

Короништето не дистанцираше сите, ама се надевам набрзо ќе има прилики кај што ќе се упознаеме и со поновите членови што го засакале форумот.

Крај на емоционалноста ;D

Еве и јас сакам да го запознам Мартин, баш ме интересира што човек е, поред златна Шкода и Опел он Алфа да купи.

И јас сакам да те запознаам, многу ме интересира дали работ кај што е лиен гумениот волан од Антарата те има расечено до сега...

Ајде нека се вози со среќа. Пуно безгрижни километри. Убаво аутце нема што.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Реално, од напред не е убаво ;D Ама како пакет е привлечно ;D Фала Боки, да си купиш што си сакаш (па и Ауди ако више мораш ;D)

Cestitki i od mene.
Ke ja gledam i nea u maalo?

Ако не се отселат другарите, ќе ја гледаш ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #56 на: 08 Септември 2021, 10:12:20 am »
Среќно возење и уживање.

Да помине David-19 па ќе се бањаме во базен.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #57 на: 08 Септември 2021, 10:17:39 am »
Како е алфичката брату, покажа ли некој дефект до сега? ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #58 на: 08 Септември 2021, 10:20:01 am »
Ајде и еден апдејт:

- Стигна порачката од кај Прчот, се истресов 300 евричи ;D
- @zlatko.jovceski ме истресе уште 8700 за осигурување ;D (уште не се квалификувам за попуст, па во најскапата категорија спаѓам)
- спирали најдов половни во (и јас се чудам како) Гостивар, 2000 денари од MiTo 155hp (истите се кај сите модели освен 1.6 JTDM) и ја откажав нарачката од Autocentar.mk

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #59 на: 08 Септември 2021, 10:32:19 am »
Со здравје да се вози, не е мојот нај омилен бренд, ама тебе да ти се свиѓа...