Автор Тема: Vozzi Помош на пат! - Пропадна и не работи веќе апликацијата  (Прочитано 24405 пати)

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
  • Q5
Одг: Vozzi Помош на пат!
« Одговори #195 на: 19 Март 2024, 15:20:12 pm »
Злоупотреби, драпај си газо!

Сите изнакупија стари кршеви (сегмент/бренд повисок од чергата) и нормално, сигурност се бара во помош на пат и најчесто се искористува, пошто старудии брат.
За да преживееш со такви старудии треба дупло да се зголеми премијата, која пак како таква ќе биде неинтересна за условно кажано сиромаштијата/сопственици на старудии.
Емисија САТ имаа посветено една емисија анализирајќи какви возила најмногу побарале помош на пат.

Пример јас на времето наместо да купам 15 годишно опелиште/голфиште или сл. си купив 6 годишно Југо (при што се заебав, требаше ганц ново) со кое крстарев низ пола Балкан поминувајќи речиси 20к км годишно при што не стигна до таква старост да почнат да откажуваат делови како црева или слично кои не се предмет на годишно одржување.

Како тоа корисниците злоупотребиле? Се ценкал некој? Или па пошто биле поевтини сме требале да ги штедиме и да не ги викаме?

Влегоа клизачи на цела конкуренција со дампинг цени и услуги, видоа дека имало причина зошто конкурентите се поскапи и сеа не им се игра. И на крај поуката корисниците злоупотребувале...класичен балкански менталитет.
Sent from my IPhone a.k.a Mobelix Dubai

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #196 на: 19 Март 2024, 15:23:14 pm »

Сите изнакупија стари кршеви (сегмент/бренд повисок од чергата) и нормално, сигурност се бара во помош на пат и најчесто се искористува, пошто старудии брат.
За да преживееш со такви старудии треба дупло да се зголеми премијата, која пак како таква ќе биде неинтересна за условно кажано сиромаштијата/сопственици на старудии.
Емисија САТ имаа посветено една емисија анализирајќи какви возила најмногу побарале помош на пат.

Пример јас на времето наместо да купам 15 годишно опелиште/голфиште или сл. си купив 6 годишно Југо (при што се заебав, требаше ганц ново) со кое крстарев низ пола Балкан поминувајќи речиси 20к км годишно при што не стигна до таква старост да почнат да откажуваат делови како црева или слично кои не се предмет на годишно одржување.

Татко ми на времето зел нов 101 и го возел некои 15 години. Проблеми уште еден куп како нов два пати враќан во гарантен рок уште првата година и после 1000 километри пак истиот проблем се додека во грција не му сменил преден трап од друг стоеден за да го реши проблемот.
11 години после првиот 101 доаѓа време за менување на колата и наместо за 5500 марки колку што тогаш било ново југо оди и купува 15 години половен кадет (4 години постар од 101 што го имал тогаш) . Кадетот ден денес се вози додека југото одамна ќе било во отпад.

На преку 300 000 километри на кадетот прв пат се отвори моторот. Не познавам човек со југо што поминал повеќе од 100 000 без да отвори/смени мотор.
« Последно менување: 19 Март 2024, 15:30:49 pm kimi makedonski »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #197 на: 19 Март 2024, 16:03:10 pm »
Кими, зошто го чувал 15 години ако имало куп проблеми. Се знае постапка, у оглас друг да се ебава.
Само јас 180.000, (тој пред мене да не рачунаме) без да се отвори мотор, ниту па имаше симптоми за отварање.
Тоа со 100.00 е само мит кој го користат лузери да оправдаат купување крш.
Ако нешто вредеше кај Југо и 101, тоа беше моторот.
Во тоа време пак ќе кажам, просечната старост на колите беше помала од денес, така да и кваровите биле многу поретки.

Денис95
Зошто ме цитираш кога јас всушност велам дека не пропаднале од злоупотреби на корисниците.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #198 на: 19 Март 2024, 16:08:20 pm »

Како тоа корисниците злоупотребиле? Се ценкал некој? Или па пошто биле поевтини сме требале да ги штедиме и да не ги викаме?

Влегоа клизачи на цела конкуренција со дампинг цени и услуги, видоа дека имало причина зошто конкурентите се поскапи и сеа не им се игра. И на крај поуката корисниците злоупотребувале...класичен балкански менталитет.
Овие Оникс се поефтини, не ми делува дека е толку ефтино воззи? Инаку за вакви работи обично се бира "бескомпромисно беспрекорна услуга" пред цена. Сепак ова е врста на осигирување, каде ако затреба сакаш да имаш се најдобро што може.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #199 на: 19 Март 2024, 16:09:34 pm »
Ние го теравме црвеното Југо 185000км, и кога го отворивме само карики и гумици на вентили сменивме, ама на 7000км се менуваше масло и филтри, свеќици редовно, кога се одржува и тоа тера, не се до толку крш.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #200 на: 19 Март 2024, 16:10:46 pm »
Кими, зошто го чувал 15 години ако имало куп проблеми. Се знае постапка, у оглас друг да се ебава.
Само јас 180.000, (тој пред мене да не рачунаме) без да се отвори мотор, ниту па имаше симптоми за отварање.
Ако нешто вредеше кај Југо и 101, тоа беше моторот.
Во тоа време пак ќе кажам, просечната старост на колите беше помала од денес, така да и кваровите биле многу поретки.

Денис95
Зошто ме цитираш кога јас всушност велам дека не пропаднале од злоупотреби на корисниците.

Затоа што е купен нов. Да купеш нова кола и веднаш да ја продадеш ќе бидеш многу во минус. Порачан и чекан за испорака и симнат од возот со 0 километри е 101. И уште првата година 2 пати во сервис без да го направат за случајно во грција да најде удрен 101 и да смени целосно трап од него.
На овој 101 2 пати беше ремонтиран моторот. Се возеше докај 2005 некаде и отиде во отпад.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #201 на: 19 Март 2024, 16:12:47 pm »

Овие Оникс се поефтини, не ми делува дека е толку ефтино воззи? Инаку за вакви работи обично се бира "бескомпромисно беспрекорна услуга" пред цена. Сепак ова е врста на осигирување, каде ако затреба сакаш да имаш се најдобро што може.

vozzi пакетот за европа во бугарија ми испадна 100+ евра годишно. Далеку од ефтино споредено со понудава од А1 ...

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #202 на: 19 Март 2024, 16:25:31 pm »

Ова е лага.
Никогаш не биле со дампинг цени, секогаш биле најскапи на пазарот.

Знам - затоа што ги купував од првата година до крајот.
Знам - затоа што споредував секоја година со сите други осигурувања на пат кои се нудат во Македонија.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #203 на: 19 Март 2024, 16:40:36 pm »
@kimi makedonski

Прво, се случува да се погоди со фабричка мана, но тоа не значи дека е сериска маната.
И мене ми се падна i10 со фабричка мана и тоа речиси 3 години ме јебеше, и да не го најдоа дефектот се спремав да го шитнам пред да почне да ме кошта, па макар бил во загуба.
Второ
2005-15 години = 1990
Баш во тоа време, нешто пред (да речеме 1989), а богами и потоа (падна интерес 91,92...) немаше никакво чекање. Лагерот беше прилично голем, единствено се чекаше Флорида.
Така да нешто си побркал.

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
  • Q5
« Одговори #204 на: 19 Март 2024, 17:37:40 pm »

Ова е лага.

Знам - затоа што споредував секоја година со сите други осигурувања на пат кои се нудат во Македонија.

Ако прочиташ поубаво, реченицата вика дампинг цени И услуги, неможеш да ги одделиш и да ја аргументираш цената само…

Со тоа сакав да кажам и тврдам дека односот на цена и услуги беше далеку подобар од конкурентите, да ја спомнеме само поволноста дека осигурувањто беше врзано за личноста не возилото, нечуено со причина!
« Последно менување: 19 Март 2024, 17:54:48 pm dennis95 »
Sent from my IPhone a.k.a Mobelix Dubai

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #205 на: 19 Март 2024, 18:10:19 pm »
Ова е лага.

Ако прочиташ поубаво, реченицата вика дампинг цени И услуги, неможеш да ги одделиш и да ја аргументираш цената само…

Со тоа сакав да кажам и тврдам дека односот на цена и услуги беше далеку подобар од конкурентите, да ја спомнеме само поволноста дека осигурувањто беше врзано за личноста не возилото, нечуено со причина!
Амсм е поскап од вози
Псс е поскап од вози
Ама па ти најде на баланар да му објаснуваш кога он се знае!

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #206 на: 19 Март 2024, 18:20:06 pm »
Ниту АМСМ е поскап, ниту никој.
2700 е АМСМ Европа, 3400 платив за Вози Европа 1, средниот пакет.

ПСС ни нема ваква услуга како Oryx или АМСМ.

Па не знае Баланар се, ама за ова сум во право.
Вози ги имаше најскапите пакети.
« Последно менување: 19 Март 2024, 18:27:01 pm balanar »

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #207 на: 19 Март 2024, 18:45:30 pm »
Ниту АМСМ е поскап, ниту никој.
2700 е АМСМ Европа, 3400 платив за Вози Европа 1, средниот пакет.

ПСС ни нема ваква услуга како Oryx или АМСМ.

Па не знае Баланар се, ама за ова сум во право.
Вози ги имаше најскапите пакети.
3600 е амсм...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #208 на: 19 Март 2024, 18:51:43 pm »
Oryx е најисплатлив. За цената мислам дека се добива најмногу. 1800 денари (ако добро памтам) за Европа добиваш шлеп до 30.000 денари, така што ако 1 километар е фактуриран по 1 евро, тогаш би покрило до скоро 500км шлеп. АМСМ Европа покрива до 400€ шлеп во Европа, а цената е дупло повисока.

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #209 на: 19 Март 2024, 19:37:27 pm »
ај пушти линк од понудата да видиме што нудат и под кои услови