Taka e
@Simo - Carrier159 , ama pa od druga strana 300e na kola od 2500e ne se malce, dokolku se raboti za poskapa kola drugo e. I normalno da se izvozi toj servis. Za preodno vozilo mislam deka lance e praviot izbor, ako ne dava zvuk, palis i vozis bez da ti e shube dali ke iskrsis motor.
Inaku do sega sekogas sum vozel koli so kaisi, i sekogas pri kupuvanje po avtomatizam sum menuval, iako prethodniot sopstvenik mi kazal deka go napravil toa, cisto da sum raat, no sum bil spremen da gi vozam tie koli minimum 3-5 godini po 10.000km godisno.
Inace vcera vidov eden freelander 2002 TD4. Karoseriski mnogu zacuvan, motorot i menuvacot odlicni, no vnatre mnogu istrosen i zadnata vrata od gepekot blokirana (sto moze da bide problem so kompjuterot), servo pumpa rasipana, amortizeri prazni, gumi keljavi sto pod itno mora da se smenat (nez kako ne pukaat), sajla na prozor skinata, klima prazna, istecena registracija. Inicijalna cena 3000e + 250e registracija + 350e servo pumpa +300e (budzet) gumi + xxx evra ako e kompjuterot za zadnata vrata koja elektronski se otvara i se spusta stakloto pa pri zatvaranje se kreva + drugi sitnici.
Dodeka sme kaj klima, da prasam edno laicko prasanje do poiskusnite:
Ako motorot na klimata raboti i duva topol vozduh dodeka e vklucena, prazen freon taka? No me cudi dali tolku drasticno praznenje za da dojde do topol vozduh se slucuva normalno so trosenje na freonot ili pak e istecen od instalacijata koja ima defekt? Cisto da znam za koga ke mi recat prodavacite "ej samo freon ke si stavis za 1000 denari, jas nemav vreme", a toa e cest odgovor kaj nas