Автор Тема: Мобилен дитејлер  (Прочитано 47082 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Мобилен дитејлер
« Одговори #105 на: 22 Август 2021, 08:58:21 am »
@Diesel требало да биде благодарен што си му собрал све. Не знам што повеќе сакал од тебе? „Старо Купујем“ да изиграваш?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #106 на: 22 Август 2021, 09:30:57 am »
Ќе видиме сега како ќе се понаша. Има Passat B8, нов, сакаше да му го средам.

Уствари, така стапивме во контакт, за колата беше муабетот. После пак ми се јавува, ми вика "колата ќе почека, една кабина има за средување".

Ќе видиме дали ќе ме бара пак.

И уште побитно - дали јас ќе одговорам на повикот...

:D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #107 на: 22 Август 2021, 09:39:36 am »
Ако те бара, одговори, професионално. Само кажи му ги условите пред да почнеш. Старо купујем нека си викне пред дитејлинг.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #108 на: 22 Август 2021, 10:13:16 am »
Ние имавме таков случај одамна ,испадна едно ливче од ѓубрето да има пишано бр кој на муштеријата му требал а истото беше фрлено на под претходно.Се утепавме бркање по кантата за ѓубре да го најдеме и од тогаш се во кеси па он нека си селектира што му треба што не 😁

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #109 на: 22 Август 2021, 10:31:56 am »
Ако те бара, одговори, професионално. Само кажи му ги условите пред да почнеш. Старо купујем нека си викне пред дитејлинг.

Ама не, не беше само ова проблем. Испаднаа уште куп други - околу вратите да сум му фател, од надворешна страна. Викам, ОК, ама таму треба вода, само ќе се замачка. Ако, пребриши. Пребришав, се замачка, не го бендиса. Ми вика, со влажна јас сега ќе се качам, ќе го пребришам. Слободно, му викам, ќе го замачкаш. Ми вика "ќе го замачкам викаш, а?", демек се согласи. Му викам кога ќе ти го перат од надвор нареден пат, кажи им и таму да фатат. Ми вика "кој да го пере?". И тука замолчав.

Фрижидерот не сум го исчистил, мирисал. Фрижидерот работеше, го испразнив, го избришав. Фрижидер се чисти надвор, исклучен. Нит знам како се исклучува и вади, нит беше дел од договорот. Од фрижидерот се почнувало, викам ОК.

Душезите колку време им требало да се исушат? Викам "човек, душезите ги поминав со правосмукалка и со пареа една рака, не ги чистев мокро, во таа цена душези не влегоа, пошто ќе ми треба колку цел камион тие на влажно да ги минам". А и плус има фирма во Гевгелија што го прави тоа профи, однеси ги, му викам. Аха, добро.

Еден куп приговори.

А да, ми рече дека ако го испразнел он камионот од "ѓубрето", сам ќе си го исчистел цел.

Е затоа викам дали ќе одговорам на повикот.

Ние имавме таков случај одамна ,испадна едно ливче од ѓубрето да има пишано бр кој на муштеријата му требал а истото беше фрлено на под претходно.Се утепавме бркање по кантата за ѓубре да го најдеме и од тогаш се во кеси па он нека си селектира што му треба што не 😁

Е затоа јас нит знам, нит сум должен да знам што е ѓубре, а што не.

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #110 на: 22 Август 2021, 10:32:22 am »
.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
« Одговори #111 на: 22 Август 2021, 10:34:23 am »
Одговори де, 150 евра за пасатот внатре со вклучено ѓубре чистење.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #112 на: 22 Август 2021, 10:34:49 am »
Комплицирана работа е камион, тоа е. Затоа кошта х10 чистењето.

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #113 на: 22 Август 2021, 10:35:22 am »
Одговори де, 150 евра за пасатот внатре со вклучено ѓубре чистење.

Да, во право си.

Не, стварно може да му купам една баснословна цена, или да плати или да се откаже.

Да имам ќар од нервозите, пошто работата си е работа.

Комплицирана работа е камион, тоа е. Затоа кошта х10 чистењето.

Комплицирана е колку ќе ја закомплицира некој друг со невозможни барања.

Му кажав, ако очекува нов да се направи, не е можно. Има години (старичок беше), има амортизација, има неодржување, 100 души му се качиле... Е така е, вика. И па по негово.

А па да знаеш за колку пари го работев 9 саати... 50 евра.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #114 на: 22 Август 2021, 10:40:46 am »
Брат, со него ти заврше работа, нека си бара тој друг за чистење.

Ама реално вакви ликови ќе ти се паѓаат од време на време, таква ти е работата, тој шо си ја чисти колата нема да те бара, тој шо не ја чисти...

Инаку малку ти е раштелован правописот:

- душеци (не душези)
- гуртни (не гурни)

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #115 на: 22 Август 2021, 11:05:44 am »
И мене така ми стои.

Аман бе па ти, на едно место сум голтнал една буква, и право "а-у"...

Се шалам.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #116 на: 22 Август 2021, 11:50:27 am »

Ама реално вакви ликови ќе ти се паѓаат од време на време, таква ти е работата, тој шо си ја чисти колата нема да те бара, тој шо не ја чисти...

- душеци (не душези)
- гуртни (не гурни)
[/quote

- душеци (не душези)
- гуртни (не гурни)

Like za muabetot deka najveronatno vo rabotata ke naletuvas na luge koi u princip sami ne si ja cistat kolata i ne znaat kako e toa.
Zatoa ke si sednes i razmislis posle ovie iskustva, i fino lepo ke si napises na list hartija nekoi pravila na rabota.
Ovie ke bidat "for your eyes only" i sekoj pat ke si se drzis do niv i teraj.
Ne za dzabe vo pogolemi korporacii postojat proceduri za izvrsuvanje na raboti kade e objasneto od A do S.

Sekoj pocetok e tezok, vo tvojov slucaj ne e fizickiot del kolku sto e delot so sopstvenicite na vozilata.

E sega, ako imas printan list kade pisuva sto vklucuva uslugata i sto  ne, togas uste poubavo.

So sreka ponatamu!

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #117 на: 22 Август 2021, 12:45:21 pm »
Кој не е работел со луѓе и пари - ништо не знае!

Кој не работел со македонче и балканче, ништо не знае. Секогаш гледа да те зае*е, да ти подвали нешто расипано, и да се сити.

Дизел, најубаво направи си некоја твоја листа на правила/услови, за да знаат што и како е работата.
И сликај или евидентирај на газдата доколку има нешто скршено/изгребано во возилото пред да започнеш со работа, јер македонче ќе те обвини тебе дека си му скршил/изгребал.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #118 на: 22 Август 2021, 13:03:10 pm »
Ама па и не можеш се да евидентираш за состојбата пред да почнеш со работа, ќе ти треба цела вечност.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #119 на: 22 Август 2021, 13:10:09 pm »
Zatoa ti pisav zavcera da pocnes da selektiras klientela. I milion $ da ti dade, dzabe se za nervozite. Zatoa vo idnina ke im kazes od start se sto e gjubre odi vo edna kesa pa neka selektiraat, osvem ocigledno gjubre limenki, sisinja, pakovki od burek, smoki itn 😭😁
I samo opusteno, batali go pasatot sam neka si go sredi. Kazi mu deka si bukiran do 2035ta.