Автор Тема: Фејк Тјунинг!  (Прочитано 373241 пати)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Одг: Фејк Тјунинг!
« Одговори #1065 на: 27 Ноември 2013, 09:08:30 am »
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=950808

Ha, ha, ha,
Dobri se momcite u pozadina sto cekaat selski autobus, u beli maici so preramki...
Batinci kje da e...

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 431
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #1066 на: 27 Ноември 2013, 11:07:57 am »
Дас брат многу се напна...се зезаат
Што сакаат нека праат, глупо му е зезањето, нема смисла, незнам тој што вози ама јас сум сигурен дека моето ауто не било фејк.

друже не знам како ме свати, колата не ти е фејк, мене баш ми се допаѓа како изгледа надвор и внатре , само се зезав со тоа што го пишаа за таблицата која на твојата кола многу убаво ја личи, се надевам дека ме свати 
Сите шмркаат , никој не е настинат ?!

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #1067 на: 27 Ноември 2013, 11:09:24 am »
Уживај, јас се зезам само во теми за зезање и затоа малце вака...
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15156
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1068 на: 27 Ноември 2013, 11:15:28 am »
Пасат-от е фејк од фабрика. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1498
« Одговори #1069 на: 27 Ноември 2013, 13:15:07 pm »
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759

Отсутен martinzezo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 37
« Одговори #1072 на: 27 Ноември 2013, 16:23:01 pm »
P.R.E.S.A

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #1074 на: 27 Ноември 2013, 17:50:41 pm »
Оквирот е прпопишан со правило за употреба на таблицата. Дали ја личи таблицата со нејзе или не, тоа е дискутабилно, но истата се користи поради правото на полиција ( и тоа е дискутабилно ) да спрема сопствена проценка истата ја извади.
Ако е заштраена/залепена, ке ја откорне ич не му чуе.
Визуелно не е на сопственикот да одлучува дали личи, има пропис, кој што ние се замислуваме дека сме уметници, па не ни паше со лајсната од браникот, и ајде по свое ќеф ќе тераме.

Тука да ги надополнам и скрнавењата на самите рег. таблици од типот, бришење на црвените линии, партиски знакчиња и амблеми од клубови.

ако така гледаш, во кратки црти, колата е превозно средство, и не треба ништо да и правиш
- не смееш да затемнуваш предни стакла и задното мислам
- уште не е дојдено кај нас ама секоја модификација треба да одиш а-тест да ти направат, а не со стеги да го врзуваш филтерот
- итн
- итн

така да според закон овој форум е бесцелно да постои
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #1075 на: 27 Ноември 2013, 17:56:25 pm »
Се што може да направи милицаец е да ме казни за модификацијата. Друго јок. Пак ќе си возам и пак ќе ме казни. Прави што сакаш, ако си подготвен да живееш со последиците.

Ако имам пари за фрлање ќе возам или без регистрација или со проба цело време. Некој мајмунлак ко Стив Џобс ќе праам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45016
  • Il Moderatore
« Одговори #1076 на: 27 Ноември 2013, 18:05:02 pm »
МК фејк тјунинг
Stage 3 - Лепење на таблица на шасија, без оквир

Сеуште не можам да разберам зошто инсистирање на тој глуп црн оквир околу таблицата кој и онака е наметнат на сила и не е дел од самото возило?

За другите работи се слагам во потполност, ама за оквиров... Барем да е нешто силиконски транспарентен или во боја на каросерија, ајде де..

Оквирот е прпопишан со правило за употреба на таблицата. Дали ја личи таблицата со нејзе или не, тоа е дискутабилно, но истата се користи поради правото на полиција ( и тоа е дискутабилно ) да спрема сопствена проценка истата ја извади.
Визуелно не е на сопственикот да одлучува дали личи, има пропис, кој што ние се замислуваме дека сме уметници, па не ни паше со лајсната од браникот, и ајде по свое ќеф ќе тераме.

Тука да ги надополнам и скрнавењата на самите рег. таблици од типот, бришење на црвените линии, партиски знакчиња и амблеми од клубови.

Не зборувам за законско/не законско. Туку едноставно, имаш елемент кој не припаѓа на самото возило. Тоа излегува од фабрика без црн држач за теблица (и без таблица). Не може да се смета елемент од таков тип за „тјунинг“, а уште помалку вадењето на тој елемент за „фејк тјунинг“.

BTW, не си во право и за законитоста на пластиката:
http://www.vozila.mf.edu.mk/Pdf/Zakon%20za%20vozila.pdf

Поточно Член 36, став (4)
Вика:
(4) Регистарските таблици задолжително треба да бидат наместени на место што го предвидел производителот на возилото, така да бидат добро видливи и читливи, да не се оштетени, да не се скриени и да не се додатно покриени. Регистарските таблици задолжително треба да се приковани, или поврзани со завртка или цврсто поставени на друг начин.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #1077 на: 27 Ноември 2013, 18:17:03 pm »
Цврсто поставени на друг начин, лепило за диктони му закачив едно кило сега ко ќе ја вади човекот за да ја одјавам треба со се гепек да ми ја прати по карго :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1078 на: 27 Ноември 2013, 19:45:24 pm »
МК фејк тјунинг
Stage 3 - Лепење на таблица на шасија, без оквир

Сеуште не можам да разберам зошто инсистирање на тој глуп црн оквир околу таблицата кој и онака е наметнат на сила и не е дел од самото возило?

За другите работи се слагам во потполност, ама за оквиров... Барем да е нешто силиконски транспарентен или во боја на каросерија, ајде де..

А шо има џандар да ми вади таблици? Беше едно време коа шетаа џандарите као ренџери низ трговски со таблиците у појас. сеа бате постои пајак!   

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #1079 на: 27 Ноември 2013, 20:49:28 pm »
Абе...вие па и со таблици возите....
Јас немам таблица година дена па...никому ништо